Cluburi polivalente

Alesia Sferlea (16 ani) va debuta cu naționala de junioare la Mondialul de tenis de masă din Slovenia!

Tenisul de masă românesc este pregătit pentru un nou moment important: Campionatul Mondial de juniori 2023! Între 26 noiembrie și 3 decembrie, în Nova Gorica (Slovenia), tricolorii vor fi față în față cu cei mai buni juniori ai lumii, în probele de U19 simplu feminin/masculin, dublu feminin/masculin/mixt și echipe feminin/masculin. Premergător Campionatului Mondial din Slovenia, juniorii se pregătesc în aceste zile (19-24 noiembrie), în cadrul unui cantonament, în Sala Silva din București. La Mondial, la masa de joc vor reprezenta România: Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu, Alesia Sferlea, Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Andrei Istrate și Dragoș Bujor. Alături le vor fi antrenorii Viorel Filimon, Vasile Florea, Elena Sebe și Alexandru Dincă. Așadar, printre cei opt juniori de top ai României se numără și Alesia Sferlea, jucătoare legitimată la CSM Arad și pregătită de Cristian Dodean.

Va concura la Mondial în proba pe echipe, alături de naționala U19

Conform site-ului oficial al Federației, va concura la Mondial în proba pe echipe, dorind să pună umărul la o medalie cât mai strălucitoare în contul naționalei U19. Alesia este dublu medaliată cu bronz mondial anul trecut, la nivel de cadete, în probele de dublu feminin, alături de Eireen Kalaitzidou (Germania) și cu naționala U15 și este componentă de bază a echipei de Superligă a CS Municipal Arad. Performanța Alesiei este cu atât mai importantă cu cât ea are doar 16 ani și este cea mai tânără componentă a naționalei, urmând să debuteze la un Mondial de juniori. Ea și-a câștigat locul în lotul național pentru Mondial în urma unui baraj, în care a învins alte două junioare bune ale României (n.n. din centre valoroase ale țării, Bistrița și Constanța), ambele de 18 ani.

Jucătoarea de la CSM Arad, dublu medaliată cu bronz mondial la cadete

Vicecampioană națională de junioare cu echipa CSM-ului și dublu medaliată cu bronz în 2023, la Cupa României de tineret și Campionatul Național de Tineret, Alesia a revenit în forță pe final de an, după ce în vară rata Europenele de juniori din cauza unei accidentări la genunchi ce a ținut-o patru luni pe margine. CSM Arad a avut însă și la acea competiție cu se mândri, cealaltă jucătoare de top a clubului, Adela Strună devenind campioană continentală cu România U19! Revenind la Mondialul de juniori din acest an, plecarea delegației tricolore spre Slovenia este programată pentru data de 25 noiembrie.

csmarad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button