UTA Arad

Gâlcă a confirmat faptul că a fost la un pas să o preia pe UTA: „Nu a fost să fie”





În momentul în care plecarea lui Ilie Poenaru a devenit certă, ca urmare a faptului că UTA căzuse pe loc direct retrogradabil după eșecul din prima rundă a returului stagiunii precedente, 0-1 cu FC Argeș, conducerea UTA-ei a avut trei opțiuni de noi antrenori.

În capul listei s-a aflat Costel Gâlcă, fostul mijlocaș al echipei naționale, care a și avut o discuție față în față cu Alexandru Meszar. În joc erau, însă, bani prea mulți pentru salariul său și al staffului său, în jur de 35-40 de mii de euro lunar, așa că s-a mers pe varianta revenirii lui Laszlo Balint în „alb-roșu”. Tehnicianul brașovean acceptase un contract sub cel pe care l-a avut în al treilea său sezon la UTA, pe care l-a întrerupt în ianuarie 2022, însă – după cum se știe – „mariajul” s-a rupt din nou în această primăvară, când cel care a dus „corabia” în port a fost Mircea Rednic. În fine, pe lista conducerii utiste se mai afla și italianul Nicolo Napoli, cunoscut pentru cele 9 mandate pe care le-a avut la Craiova lui Adrian Mititelu.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru iAM Sport, Costel Gâlcă (51 de ani) a recunoscut că s-a aflat în negocieri cu „Bătrâna Doamnă”, dar și cu un alt club de tradiție, care între timp a retrogradat în Liga a 2-a. „Am vorbit și cu UTA Arad, la un moment dat și cu FC Argeș, și nu a fost să fie. Când o fi momentul adecvat și o să fiu convins de ceea ce mi se spune, atunci o să revin în fotbalul românesc cu plăcere”, a spus pentru sursa menționată fostul internațional, actualmente antrenor la Radomiak Radom, ocupanta locului opt în prima ligă a Poloniei.

Costel Gâlcă a antrenat-o pe FCSB în perioada iunie 2014 – iunie 2015, când a reușit să câștige titlul de campion al României, Cupa României și Cupa Ligii. Ulterior, antrenorul le-a mai pregătit pe Espanyol (decembrie 2015 – mai 2016), Al Taawoun (octombrie 2016 – martie 2017), Al Fayha (mai – noiembrie 2017), Vejle (martie 2019 – iunie 2021) și Al Hazem (decembrie 2021 – februarie 2022), iar din luna aprilie a acestui an e tehnicianul polonezilor de la Radomiak

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button