Fotbal judetean

Finalul părea compromis, dar gazdele au strâns rândurile: CS Glogovăț – CS Beliu 2-1




„Vladi” a întrerupt seria de trei eșecuri la rând cu ceva emoții, în fața unei formații clasate mai bine decât ea. Doar că Beliu venea în comuna de lângă Arad cu un contingent de 5 jucători suspendați, plus portarul Șoltesz. La rândul ei, Glogovăț avea și ea absențe importante, în Ianc, Doboș și Petcuț, iar pe finalul meciului i-a pierdut și pe Ciobanu și Mariș, unul eliminat și celălalt accidentat.


Pe un teren bunicel având în vedere perioada în care se joacă, gazdele au deținut inițiativa încă din start, dar Nibu și Vereș nu au fost inspirați din poziții tentante. A fost nevoie de execuția frumoasă a lui Țîru, dintr-o lovitură liberă de la 23 de metri, ce s-a dus aproape de vinclul porții lui Lazea. Era minutul 43, iar scorul pauzei era 1-0.

Belenii au făcut o primă repriză slabă, în cea de-a doua au mai mișcat ceva, iar Bărdan a reluat din apropiere cu capul, dar insuficient de tare și mingea s-a oprit în nisipul din careul mic al lui Miclean. De partea cealaltă, Țîru și Nibu au ratat desprinderea și în minutul 67 celor de la Glogovăț le-a trecut glonțul pe lângă ureche. La un șut al lui Onoc ce mergea spre plasă, mingea l-a lovit în cap și apoi în mână pe Ciobanu, iar „centralul” Deac a decis: cartonaș roșu pentru fundașul gazdelor și penalty pentru vizitatori. Paul Cotoc a trimis, însă, pe lângă poartă și scorul a rămas 1-0. După 5 minute, Bărdan a căzut involuntar pe glezna lui Mariș, care avea să ajungă la spital, fiind suspect de ruptură de ligamente.

Colegii săi au strâns din dinți, au rezistat în avantaj, ba chiar și l-au majorat, prin Vereș, care a valorificat un contraatac rapid, după pasa lui Domide. Era cel de-al doilea minut de prelungire, concluzia partidei scriind-o beleanul Purtan, care a marcat și el spectaculos dintr-o lovityră liberă de la 22 de metri, pentru scorul final al partidei: 2-1 pentru Glogovăț.

Dehelean: „A mai venit soarele și pe ulița noastră, îi dedicăm victoria lui Mariș”

„Vladi” și-a mai cârpit moraluș după cele trei eșecuri la rând, nu toate meritate. „A mai venit soarele și pe ulița noastră, după ghinioanele din etapele trecute. Eu zic că victoria este meritată, am avut un joc mai bun și ocazii mai multe, doar că am și riscat la episodul penalty-ului, după care a venit și accidentarea lui Mariș. Lui vrem să-i dedicăm această victorie, îi ținem pumnii să nu fie ceva grav, însă e clar că acest an e încheiat pentru el. Noi mai vrem să luăm trei puncte și de la Sebiș și să fim acolo pe 7 sau 8, adică în grafic pentru acest tur de campionat”, spune Călin Dehelean, antrenorul trupei de lângă Arad.

Filipaș: „Nu a fost ziua noastră, ne concentrăm pe meciul cu Șimandul”

Fiindcă Șoltesz a fost în vacanță, iar Filimon suspendat, belenii au trebuit să-i facă contract lui Andrei Lazea, portarul veteran al Buteniului, care a apărat și la Sebiș în Liga 3-a. „Am făcut, poate, cel mai slab meci din acest campionat. Sau, în orice caz, asta s-a întâmplat în prima repriză. După pauză ne-am mai revenit, dacă marcam din penalty, poate întorceam și jocul, aveam om în plus, dar nu a fost ziua noastră. Este clar că plătim cartonașele roșii și galbene pe care le-am tot luat, nu am aliniat același 11 două etape la rând, iar azi ne-au lipsit din nou 5-6 jucători. Ne concentrăm pe meciul cu Șimandul de acasă, vrem să terminăm bine anul și să fim acolo, aproape de Top 6”, a spus Costel Filipaș, antrenorul celor din Beliu, suspendat și el după derby-ul cu Sebișul din urmă cu trei runde.

Formații:

Glogovăț: Miclean – Neag, Diarra, A. Mariș (R. Cosma 73), R. Ciobanu – Păulin (C. Ruja 62), Coșa, Vasilca, Vereș – Țîru, Nibu (Domide 90). Antrenor: Călin Dehelean

Beliu: A. Lazea – B. Rusu (S. Moisă 79), A. Jurcă, F. Bogdan, Hulbăr – Onoc, Purtan – R. Ruja (C. Morar 46), Cotoc, Cohan (Zamă 46) – Bărdan. Antrenor: Costel Filipaș

Arbitri: Alin Deac – Cristian Căşuţ, Nicoleta Şuşcă. Observatori AJF: Marius Alexa, Marcel Vida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button