Fotbal judetean

Rocadă făcută în subsolul Ligii a IV-a după finalul perfect al oaspeților: Național Sebiș – Voința Macea 1-4







După meciul de la Vinga, Național Sebiș a mai pierdut un meci direct din subsolul clasamentului Ligii a IV-a Arad. De această dată chiar pe teren propriu cu Voința Macea, care a reușit să întoarcă spectaculos scorul, în ultimele 20 de minute.


De altfel, toate golurile au venit după pauză, cu toate că și până atunci au fost ocazii. Florea a țintit bara dintr-o lovitură liberă, iar dincolo Lakatos (în două rânduri) și Cati au ratat din poziții bune cu portarul Drăgoi.


Dar, meciul a luat cu adevărat foc după o oră de joc. Atunci, Fărău a centrat din dreapta și D. Florea a înscris cu spițul din 8 metri. Măcenii nu s-au descurajat și Trif, urcat la mijloc de Pîncotan, a înscris din dreapta cu largul concurs al portarului advers. Era minutul 68, pentru ca 1 minut același jucător să pună capul la centrarea din stânga a lui Veliciu pentru 1-2. Nemaivând ce pierde, Naționalul s-a repezit în atac și a avut două-trei ocazii, cea mai importantă prin Buia, dar Toader a scos din vinclu.

Scăpată  basma curată, Voința s-a distanțat în minutele finale, profitând și de faptul că gazdele au rămas fără ambii fundași centrali, Karmanoczky și Deliman (ambii eliminați de pe teren).  Veliciu a obținut un penalty pe care l-a transformat „Dumi” Ardelean, în minutul 89, iar după alte două minute, R. Varga a pus și el latul piciorului stâng la o centrare din dreapta.



Borlea: „Cred că e ceva mental, poate nu duc un meci întreg, este o lipsă de concentrare”

Așadar, Sebișul pierde un joc important și ajunge penultima în clasamentul Ligii a IV-a, cu doar 7 puncte strânse. „Cam  toate partidele au același scenariu, conducem și suntem întorși pe finaluri de meci. Nu cred că e o problemă fizică, sunt mulți juniori în lot, se antrenează de două ori pe săptămână, iar cei care lucrează vin și ei când pot. Cred că e ceva mental, poate nu duc un meci întreg, este o lipsă de concentrare. Am condus prin golul lui D. Florea, mai era o jumătate de oră de joc, a fost meci echilibrat între două echipe din partea de jos a clasamentului. Oaspeții ne-au întors în două minute, au venit elliminările lui Karma, după două galbene și Deliman, care a luat roșu după o altercație cu un adversar. În opt oameni de câmp am mai luat două goluri și asta a fost. Mai avem un singur meci, acasă cu Glogovăț, să vedem ce vom putea face. Ne-am așteptat ca impactul cu Liga 4-a să fie dificil, dar nu chiar la un așa parcurs modest. Totuși, în afară de Curtici și Sântana, la restul partidelor am fost în meci. Am jucat bine până la un moment dat ceea ce ne-a arătat că valoric nu stăm chiar așa rău pe cum o arată locul din clasament”, afirmă Radu Borlea, președintele sebișenilor.

Pîncotan: „Era un moment special, iar băieții au simțit asta și mi-au oferit o satisfacție frumoasă”

Pentru măceni deplasarea de la Sebiș era prilejul perfect să mai sară un loc până la pauză de iarnă, chiar peste adversarul de ieri. „Pentru mine revenirea la Sebiș, acolo unde m-am născut, era un moment special, iar băieții au simțit asta și mi-au oferit o satisfacție frumoasă. Au respectat ceea ce am pregătit toată săptămâna. Cu excepția a două-trei faze l-au blocat pe Florea, jucătorul lor numărul unu, iar pe contraatac am fost destul de periculoși. Păcat de ratările din prima repriză, dar – până la urmă – s-a terminat cu bine. Mi-au ieșit și schimbările de oameni și de posturi, toată lumea și-a adus aportul la această victorie extrem de importantă și meritată. Am avut ocazii mai multe ocazii importante decât cei de la Sebiș. Felicitări merită și portarul Toader, care ne-a salvat la 2-1 pentru noi. Trebuia să vină și o astfel de victorie după câteva meciuri în care am pierdut nemeritat puncte, pe final sau în prelungiri. Să revii de la 0-1 în deplasare, cu un adversar arțăgos nu e puțin lucru, dar reacția băieților a fost excelentă. Ne gândim deja la întăririle din iarnă ce trebuie să vină în special în linia de atac, unde am suferit”, a spus Ruben Pîncotan, antrenorul măcenilor.

Formații:

Sebiș: Drăgoi – Tamaș (80 Brad), Karmanoczy, Deliman, Feieș – Buia, Surda (46 Purice) – Farău (61 R. Florea), D. Florea, Lingurar (61 Bucur) – D. Muntean (46 Indreica). Antrenor: Flavius Raț

Macea: Toader – Trif, Edu, Ardelean, Botaș (53 Gyebnar) – Cati, Șiclovan, R. Fritea (53 Varga) – Gavrilaș (46 Veliciu), R. Lakatos (90 Junc), Brandabur (53 Berciu),  Antrenor: Ruben Pîncotan

Arbitri: Alexandru Vasi – Florin Vesa, Ionuț Sîrban. Observatori AJF: Mihai Jivan, Teodor Juşcă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button