Fotbal judetean

„Roș-negrii” au răspuns prezent în derby prin „dubla” lui Filimon: Unirea Sântana – Păulișana Păuliș 2-0







În derby-ul etapei a 15-a în Liga IV-a Arad, Unirea Sântana nu avea decât varianta victoriei în fața liderului surpriză din Păuliș ca să mai spere la titlu și implicit la participarea barajului de promovare. Era și al doilea meci la noua bază sportivă a orașului, pe sinteticul ce a oferit condiții bune de exprimare în joc pentru combatante. Iar gazdele aveau să-și atingă scopul, prin „dubla” lui Filimon, dar cu destule emoții, căci vizitatorii au avut ocaziile lor importante în prima repriză, la 0-0.


După un prim sfert de studiu, Păulișul a ieșit prima din „carapace”, iar Moldovan a tras de puțin pe lângă poartă din 18 metri, iar Brândușe a finalizat și el imprecis dintr-o poziție și mai bună. A venit lui „Cis” Marc să apară periculos la finalizare, șutând mai întâi, de la 22 de metri, puțin pe lângă bara din stânga lui Csurka, iar apoi mult peste poartă dintr-o poziție și mai bună, după o acțiune personală. Gazdele au pus ceva probleme doar prin Burlă, care a șutat de la 20 de metri, dar Toma s-a culcat bine pe mingea. „Uniriștii” aveau să fie mai pragmatici, căci la a doua ocazie au și modificat tabela. În minutul 38, Kozma a pătruns în dreapta până pe linia de fund, a centrat în 6 metri, unde a apărut Vlad Filimon și a trimis cu capul în dreapta portarului. Până la pauză, Kozma a finalizat și el, din 14 metri, dar mult peste poartă.


La adăpostul avantajului, Sântana a avut maturitatea să controleze tactic ostilitățile și chiar să pună ceva probleme, prin șuturile de la semidistanță ale lui Kozma și Burlă. Păulișul nu a mai contat în atac, dar a rămas în joc în speranța unei faze pe final de meci, doar că amfitrionii au fost mai abili și și-au securizat punctele. După șutul lui Stanciu de la marginea careului, care a mângâiat transversala, „roș-negrii” au „lovit” pentru 2-0. În minutul 87, Martin a pasat din stânga, balonul a ajuns la Filimon, care a șutat de la 18 metri în diagonală, marcând lângă bara din dreapta portarului. Meciul era jucat și Unirea  își atinge scopul, cu toate că alte trei puncte sunt necesare ca aerul și în ultimul meci al anului, de sâmbătă, de la Curtici, echipa de pe locul 2.

Abrudean: „Victoria era singura noastră variantă, aspectul estetic ne-a interesat mai puțin”



Fiindcă a bătut și Felnacul în acest weekend, Sântana a rămas a patra, însă diferența față de primul loc s-a redus acum la 6 puncte, cu Păulișana având un meci în plus. „Cel mai important lucru era ca noi să obținem o victorie, pentru că era singura noastră variantă, la modul în care se prezintă clasamentul în acest moment. Tocmai pentru asta îi felicit pe băieți, pentru că am reușit acest lucru. Nu a fost ușor, au fost destule momente echilibrate în joc, Păulișul este o echipă destul de bună, de aia este unde este în acest moment. Știam că Păulișul e o echipă cu destui jucători tehnici, cărora le place jocul când au mingea, iar pe acest teren sintetic puteau să controleze balonul mult mai ușor, dar pentru noi alte lucruri au fost mai importante decât aspectul estetic. Oricum, au fost destule momente în care și noi am încercat să jucăm, puteam să mai și marcăm, am avut încă o bară, câteva situații destul de bune. Iar mie faptul că am câștigat și la zero îmi dă o satisfacție în plus, pentru că de când sunt aici, băieții au încercat să respecte unele lucruri. Chiar i-am văzut foarte preocupați de a-și îmbunătăți jocul fiecare și cred că putem ne batem încă la primul loc. Pe de altă parte, este clar că și noi mai avem încă de muncit, chiar le-am spus băieților acum acest lucru, dar nu este ușor să reparăm în acest moment anumite lucruri, pentru că în acest moment ne interesează în primul rând rezultatele. Vom avea timp mai mult în perioada de pauză, în care putem să reglăm unele aspecte, putem să ne întărim lotul, pentru că este nevoie. Iar aceste lucruri le putem face dacă rămânem în grafic, pentru că, dacă astăzi pierdeam, noi eram la o distanță foarte mare de primul loc. Ca atare a fost un joc cu presiune, pe care am reușit să-l câștigăm și acesta este cel mai important aspect. Dar mai avem o etapă, foarte importantă, dacă se va juca acuma la Curtici, în care din nou va fi un meci cu mare miză pentru noi. Important este să nu avem probleme de ordin medical și de marți să ne înhămăm la muncă, cu modestie, cu disciplină și să vedem ce vom putea scoate din acest ultim joc destul de dificil”, a spus Adrian Abrudean, antrenorul Unirii la finalul derby-ului cu Păulișul.

Georgiu: „Evoluția noastră a fost destul de bună, dar nu am avut luciditate pe faza de atac”

Păulișana s-a ridicat la înălțimea unui meci de vârful clasamentului în Liga 4-a, dar a plecat acasă fără punct(e) și bifează primul eșec extern al stagiunii. Iar riscul ca formația din Podgorie să fie detronată din fotoliul de lider chiar înainte de vacanță este mare, atâta timp cât ea va sta în restanță, în timp ce Viitorul pare să o aibă în pumn pe Zăbrani. ,,Evoluția noastră a fost destul de bună, doar că pe niște inexactități pe faza de apărare a profitat un jucător care a avut strălucire și niște calități peste nivelul ligii a patra și a făcut deferența. Așa, în general, am încercat să jucăm și pe alocuri am reușit, dar noi nu am avut luciditate pe faza de atac, luând deciziile greșite. Încercăm să jucăm un fotbal pe care-l exersăm la antrenamente, nu reușim – însă – de fiecare dată, mai depinde și de adversar, iar astăzi a trebuit să ne acomodăm rapid și cu suprafața de joc sintetică. Nu ne-a ieșit astăzi, din păcate! Mergem înainte cu încredere și ne pregătim pentru ce urmează. N-am pierdut locul 1, dar noi vom sta ultima etapă și este o oportunitate pentru cei din spatele nostru să mai urce în clasament. Nu știu dacă ne vom mai întări din iarnă, oricum noi avem o continuitate, vom hotărî asta la nivel de conducere. Vom juca acasă numai din campionatul viitor, așa că Șiria va rămâne casa noastră și la primăvară. Și în aceste condiții, am încercat să scoatem maximum, chiar ne-am mobilizat și am reușit performanțe bune în turul ăsta de campionat și chiar sunt mândru de băieți și pe calea asta îi și felicit pentru parcursul lor din turul de campionat”, a spus Vasilică Georgiu, antrenorul Păulișanei, fost coechipier, dar și elev al lui Adi Abrudean la Ineu. Dar Georgiu a jucat alături și de Filimon la echipa de pe Crișul Alb.

Formații:

Sântana: Csurka – Politic (68 Martin), Ali Tolmbaye, Nistor, Savin – Ursoi (68 Bortiș), Simion – Kozma (56 M. Pașca), Filimon, V. Stanciu (83 D. Marc) – Burlă. Antrenor: Adrian Abrudean.

Păuliș: Toma – Cernat,  D. Crișan, Pleșca, Nădăban – S. Berar (59 G. Pop), N. Marc (83 R. Bogdan), C. Morariu (59 D. Ștefan), P. Varga – Cr. Moldovan (88 Grigorean), Brândușe. Antrenor: Vasilică Georgiu.

Arbitri: Sorin Saladea – Lucian Berariu, Remus Naghi. Observatori AJF: Leontin Buda, Daniel Scridon

Vali Viski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button