Progresul Pecica

Pecica vinde bilete la primul meci din istorie transmis în direct pe un post național, se joacă pe nocturna din Oradea în Cupă, cu Corvinul!





Progresul Pecica e divizionara terță arădeană cu cel mai bun parcurs din ultimele etape. „Dușul rece” de la Timișoara (0-5) i-a trezit pe „galben-albaștri” , care au legat 6 rezultate pozitive la rând, remiza cu liderul FC Bihor și 5 victorii, ultima dintre ele chiar pe terenul din Peciu Nou, unde timișenii nu pierduseră până sâmbătă.

Pecicanii împart acum poziția secundă în seria a 8-a cu Poli Timișoara, iar sâmbătă, în cazul unui nou succes intern cu Phoenix Buziaș ar aconta, în proporție foarte mare, locul de play-off. Adică și-ar îndeplini obiectivul stagional. Celălalt e legat și de o ultimă impresie frumoasă în grupele Cupei României. Prim divizionarele Petrolul și mai ales Hermannstadt s-au dovedit prea puternice pentru echipa din județul Arad, în timp ce Corvinul pare ceva mai abordabilă.

Doar că din rațiuni ce țin de transmisia TV, Pecica a trebuit să opteze pentru un teren cu nocturnă și va pleca de acasă. A ales „Iuliu Bodola” din Oradea, unii dintre elevii lui Dan Stupar și Bogdan Bozian urmând să joace în premieră o partidă oficială la lumina reflectoarelor. Totodată, un meci al celor de Progresul Pecica va fi transmis în premieră de un post cu acoperire națională (Digi Sport).

Confruntarea e programată joi, 7 decembrie de la ora 17, iar pecicanii au pus deja în vânzare bilete pe cea mai cunoscută platformă în domeniu din România.

Acestea costă 30 de lei bucata, cu 10 lei mai scumpe decât cele cu „lupii” și sibienii, dar asta și pentru că cheltuielile de organizare cresc. Progresul și Corvinul trebuie să scoată din casierie în jur de 10-11 mii de euro, cum și banii din încasări vor fi împărțiți jumi juma. La ora actuală, pe bilete.ro sunt puse la vânzare două mii de bilete, dar tichete se vor mai comercializa și în ziua partidei chiar la bătrâna arenă orădeană.

Corvinul ar putea ajunge după aproape patru decenii în fazele superioare ale Cupei!

Progresul Pecica – Phoenix Buziaș e singurul meci din seria a 8-a ce se va juca sâmbătă, 2 decembrie, în timp ce restul de patru confruntări se disputa de Ziua Națională. „Galben-albaștrii” se vor deplasa de miercuri în orașul de pe Crișul Repede, unde vor încerca să pună număr la casă în Grupa A a Cupei, cu toate că va avea în față o echipă extrem de motivată. Corvinul are șansa să ajungă în sferturile Cupei dacă o bate pe Pecica, un rezultat istoric pentru hunedoreni în ultimele decenii. Formația din orașul de „sub furnale” s-a oprit de două în semifinalele Cupei, în 1983, în compania lui Poli Timișoara și 1984, în detrimentul lui Dinamo. Și tot „câinii” i-au scos din competiție, dar în sferturi, pe „corbi” în anul 1988 (scor 4-2).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button