Progresul Pecica

Pecica vrea să încheie conturile pentru play-off cu 3 puncte contra Buziașului! Bozian e nemilos cu fostul său antrenor: „Să-i scoatem din calcule!”





Progresul Pecica are șansa să încheie socotelile pentru play-off cu ocazia ultimului meci al anului în campionat. Pentru asta are nevoie de victorie cu Phoenix Buziaș sâmbătă, de la ora 14, pe arena din „Pădurice”, acolo unde timișenii nu au pierdut de la promovarea în Liga 3-a. Au impus remiza (3-3) în sezonul regular din sezonul trecut și au câștigat cu 4-1 în play-out. Mai mult, Buziașul e una dintre cele două echipe (în afara lui Poli), care au bătut-o deja pe Pecica în acest sezon, cu 3-1 în tur.

Așadar, e un meci mai complicat decât pare la prima vedere, cu toate că formația „galben-albastră” vine după o serie de șase meciuri pozitive, în care au câștigat de 5 ori și au bifat remiza cu liderul FC Bihor. Iar ultima ispravă, 2-1 pe terenul din Peciu Nou, este chiar de pus în ramă. „Am întâlnit o echipă foarte experimentată, cu câțiva jucători pe care i-am avut colegi la Poli, unii ar putea juca încă liniștit în Liga a 2-a, cum e cuplul de fundași centrali Mera-Scutaru, greu de găsit în eșaloanele superioare. Ei susțin că au pus presiune și este adevărat, dar că au avut zece ocazii…eu nu le-am văzut. Eu le-aș zice situații, au fost mingi aruncate în careu, au mers la noroc și nu le-a ieșit. Noi am construit, golurile au fost lucrate, cu faze cu mingea jos”, afirmă Bogdan Bozian.

Bozian: „Cosmin Petruescu are un loc în inima mea, îl admir pentru ce a făcut peste tot unde a fost”

Experimentatul mijlocaș, care are și atribuții de antrenor alături de Dan Stupar, este în fața unui un nou meci special, împotriva echipei antrenate de Cosmin Petruescu, cu care a lucrat la Lugoj și Poli. „Cu Buziașul, matematic am putea să încheiem socotelile cu play-offul. Suntem la mâna noastră și cred că putem să îi scoatem din calcule și cu un ochi ne uităm și la indirecta Cermei – Lipova. Buziașul are un tehnician foarte bun, mi-a fost antrenor. Cosmin Petruescu are un loc în inima mea și știu că și dânsul mă apreciază. Îl admir pentru ce a făcut peste tot unde a fost, este un om preocupat și rezultatele sale nu sunt întâmplătoare. Le cunosc jucătorii, cam le știu stilul de joc, dar noi trebuie să reușim să ne facem jocul nostru bazat pe posesie, pe o dinamica bună și progresie și atunci lucrurile sunt în ordine. Vrem maximum din acest meci ca să avem moral și pentru meciul de Cupă, de săptămâna viitoare, unde vom încerca să ne ridicăm la nivelul Corvinului. Nu avem suspendări și accidentări și este bine pentru că avem un lot nu prea numeros și avem nevoie de toată lumea”, a adăugat Bozian, care – într-adevăr – are parte de zile încărcate de emoții, căci, după reîntâlnirea cu „Conferențiarul”, își întâlnește și una dintre fostele echipe din carieră, Corvinul, în ultima rundă din grupa Cupei României.

Bogdan Bozian se împarte între serviciu, familie și fotbal și afirmă: „Trebuie să joace tinerii, cum e Borcea, care a traversat un moment mai slab, dar am decis împreună cu Dan Stupar să-l lăsăm pe el să joace pe postul meu, nu pe benzi unde erau juniori. Este un tânăr cu calitate, se antrenează bine, e cu mult bun simț și merită mult mai mult decât Liga a 3-a. El ne-a răsplătit încrederea și ne-a marcat vreo 8 goluri”.

Confruntarea de sâmbătă, de la ora 14 va fi transmisă în direct și de colegii de la Radio Zestrea. 

Formații probabile:

Pecica: Zamfir – M. Salka, Nasiru, Wild, Aldan – Arsene, Shiaondo – Adamcsik, L. Bodri, Răchită – Borcea.

Buziaș: Lăpădat – Angheli, Horcea, Nicolescu, Cl. Pamfile – Grancea, Mitre, Ferțu, Românu – Bădăuță, Pădurariu.

Arbitri: Răzvan Lădar (Zalău) – Ștefan Birjac (Păuşa – Sălaj), Eusebiu Irina (Oradea)

Observatori: Cornel Pantea (Oradea), Claudiu Ştefan (Orăştie)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button