UTA Arad

Rednic pune în așteptare sistemul cu trei fundași centrali și-l anunță pe Dumitrașcu: „Nu a fost ceea ce am vrut eu, acum să stea la rând!”





Pentru al doilea meci la rând pe arena „Dr. Constantin Rădulescu”, UTA a început cu trei fundași centrali  partida cu CFR Cluj. O făcuse cu Laszlo Balint la timonă și acum cu Mircea Rednic la comandă. Sâmbăta trecută, arădenii și-au atins scopul în Gruia, nu au luat gol, doar că „Puriul” și-ar fi dorit o exprimare mai bună a echipei sale și pe faza de construcție și finalizare.

Tehnicianul utist chiar a spus că a „mușcat-o”, crezând că și Andrea Mandorlini va opta pentru un sistem de joc cu trei fundași, iar vârfurile sale cu greutate, Cooper și Luckassen, au interpretat fals partitura tactică. Cel mai probabil, contra lui Hermannstadt, Rednic va reveni la o formulă cu patru fundași centrali, cu atât mai mult cu cât nici nu-l va avea la dispoziție pe Cooper (care pleacă în Italia la mama sa bolnavă), în timp ce Luckassen e incert pentru o problemă la tendon. Micovschi are și el o accidentare musculară, dar – până una alta – experimentatul tehnician este satisfăcut că echipa sa i-a arătat că se descurcă și în 3412 sau 352. „Toți cei trei fundași centrali au făcut un joc bun la Cluj, am de unde să aleg. Cred că Benga a fost foarte util și de câte ori a jucat a făcut-o foarte bine și el va fi titular, acum să vedem care o să fie al doilea. Da, am soluții, sunt jucători polivalenți, deci chiar nu-mi fac probleme, ne pregătim de meciul cu Sibiul, dar mă gândesc și la meciul cu Voluntariul, din Cupă, știind că ei joacă cu trei fundași centrali și cu doi atacanți, iar pentru noi în momentul de față ambele meciuri sunt foarte importante, le tratăm cu mare seriozitate. Jucătorii de bandă sunt importanți în sistemul pe care l-am jucat noi la Cluj, iar Aly și Micovschi pot juca ambii în stânga. Despre <<Mico>> chiar am aflat că a jucat foarte mult în Italia în sistemul ăsta. Dincolo, Diogo poate să joace foarte bine ofensiv, mult mai bine decât Căpușă. Dar, cum am zis, acum ne gândim la meciul de sâmbătă, e important că Fabry și-a revenit după viroza pe care a avut-o săptămâna trecută. S-a antrenat normal, acum depinde cum voi juca, 4-2-3-1 sau cu 4-4-2. Mâine, când voi ajunge acolo sau chiar în ziua jocului, înainte de ședință, o să dau o fugă până la teren. Dacă o să fie un meci de luptă, de duel, atunci am soluții și în funcție de asta voi și alcătui primul unsprezece”, a spus Mircea Rednic.

Când a vorbit despre jucătorii săi de bandă, fostul internațional nu l-a pomenit pe Denis Dumitrașcu, jucător care nici nu a prins lotul în deplasarea de la Cluj, cu CFR-ul. „Eu vreau ca jucătorii de aici să nu fie doar de dragul de a fi și ei la număr. Eu știam de problema pe care o are Aly cu viza și eu l-am chemat pe Dumitrașcu la mine și i-am spus că: <<E șansa ta, vreau să profiți de ea, nu vreau să fie aici doar de dragul de a fi, să fi de umplutură>>. Nu a fost ceea ce am vrut eu, acum să stea la rând. Marku a jucat acolo, la nevoie pot să joc cu Marku, dar Dumi s-ar putea să intre în lot. Acum eu mă supăr, dar îmi și trece, el și ceilalți trebuie să simtă că eu răspund de rezultate. Dar când intri acolo trebuie să demonstrezi că pot să mă bazez pe tine și nu numai de dragul de a fi aici, în lot. Deci eu am nevoie de jucători care îmi creează concurență, dacă nu creezi concurență, nu rămâi nici”, a fost mesajul lui Rednic pentru fotbalistul de bandă stânga sosit în vară de la Chindia Târgovișt.

În fine, antrenorul „Bătrânei Doamne” a spus cu subiect și predicat că va apela din nou la Aly Abeid din primul minut cu Hermannstadt: „Aly e bine, cu bune, cu rele. Când îl doare, când nu îl doare, când vede că se aleargă îl iau durerile de cap, de coaste, de articulații, dar știu cum să îl iau, mai ales că vorbim și franceză. Ne păcălim unul pe altul, dar e prezent, va juca. Trebuie să recunosc că ne-a lipsit și la meciul cu Dinamo și mai ales la meciul cu Galațiul. Deci eu chiar nu am reușit să acopăr zona aceasta, el e un jucător util și pe faza defensivă și pe faza de atac. E binevenit și sunt sigur că o să intre și o să facă un meci solid”. 

Internaționalul din Mauritania a intrat contra CFR-ului doar pe final, în locul lui Micovschi, acuzând și oboseala acumulată pe drum, el sosind direct de la echipa națională în orașul de pe Someș. Totodată, în confruntarea cu Sudanul de Sud, fundașul stânga al arădenilor a primit o lovitură la cap și a ieșit la pauză.

Un comentariu

  1. În așteptarea unei partide de,, granița „, granița între mediocru și renaștere, mai îndrăznim câteva idei. Vârstă îmi permite o detașare. Și eu când eram ca Vanter sau chiar nea Giro , nu dormeam bine la etapa , orice mâncare preferata nu- mi făcea cu ochiul. Parafrazând pe Pristanda care zicea,, Grea e misia de polițai ” noi zicem cea de suporter adevărat. Rednic e un Dorinel Munteanu , diplomat. Vrea sa obțină de la om unda de maxima concentrare. Pe fondul unei anticipate valori. Ce te faci dacă asta e în procent mic. Dumitrașcu, elevul de nota 5, care e băgat în,, corzi” sa ia și el un.,, 7 „. Iarna recuperarilor calitative e aproape. Minata și ea de un pas înainte și doi înapoi. Doi înapoi, gândind la plecarea lui Micovschi și Stahl. Măcar pasul înainte sa fie cu noroc.!!

    15
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button