UTA Academie

Cupa le priește doar juniorilor mai mici ai Academiei UTA, Craiova – tărâm interzis pentru „roș-albi”!







Dacă întrecerile din campionatele Ligii de Tineret și Ligii Elitelor s-au încheiat în 2023, combatantele rămân în priză cu partidele din grupele Cupei României. Iar weekendul a găsit în deplasare toate cele patru echipe ale Academiei UTA, Craiova și Sibiu.


Cupa de Tineret: Univesitatea Craiova – Academia UTA 6-2


Juniorii mari ai academiei „roș-albe” au fost învinși la Craiova de către Universitatea și rămân fără niciun punct în în Grupa B-Vest a Cupei. Oltenii s-au impus cu 6-2, pentru arădeni punctând Nica și Joldea. Formația aliniată de Marius Ciubăncan și Sorin Botiș a fost alcătuită din Neag – Hara, Murgu, Joldea, Curtuiuș, Vâlcu, Maghiar, Nica, Busu, Ekmekci, Blaga. Pe parcurs au mai intrat Incze, Purdescu, Kyrychenko și Buză.

UTA mai are la dispoziție 9 puncte pentru a încerca să iasă din grupe și trebuei să le facă începând cu etapa viitoare. Pe 10 decembrie, pe „Motorul”, arădenii primesc vizita celor de la LPS Banatul Timișoara,

Cupa Elitelor U17: Univesitatea Craiova – Academia UTA 4-1



Echipa pregătită de Mihai Petcuț și Costel Bogoșel s-a întors învinsă de la Craiova, acolo unde Universitatea (liderul seriei de Vest și în campionat) a câștigat cu 4-1. Arădenii au fost cei care au deschis scorul prin Calotă, după care gazdele au pus lucrurile în ordine.

Echipa de start a roș-albilor a fost compusă din Roșu – Chiș, Groza, Dragoș, Ștef, Rusu, Muntean, Crainic, Felea, Calotă, Centye. Au mai intrat Marinescu, Ilie, Șiclovan, Huc și Tăutan. Etapa viitoare, UTA U17, care a strâns deja 3 puncte în clasamentul Grupei B-Vest a Cupei, va juca acasă LPS Banatul Timișoara.

Cupa Elitelor U16: Hermannstadt – Academia UTA 0-4

UTA U16 a venit cu toate punctele la Arad, după victoria clară de la Sibiu, 4-0 cu Hermannstadt. Golurile trupei strunite de Adi Ungur și Radu Mărginean au purtat semnătura lui Bărbat (2), Țăroi și Hodoșan.

Echipa „roș-albă” a aliniat la start următorul unsprezece: Cutean – Vereș, Ancateu, Ene, Berar, Tolcea, Bărbat, Hodoșan, Țăroi, Iancu, Baba. Au mai jucat: Leca, Corchiș, Glevan, Burcă și Dolga. Roș-albii ocupă acum poziția secundă în grupă, la egalitate de puncte (6) cu Universitatea Cluj, ocupanta locului 1. Etapa viitoare, adică peste o săptămână, la Arad sosește LPS Bihorul Oradea.

Cupa Elitelor U15: Hermannstadt – Academia UTA 0-2

Ca și colegii lor mai mari, echipa antrenată de Dinu Donca și Alex Nistor a câștigat în deplasare, la Sibiu și ocupă prima poziție în grupa din care face parte în Cupa Elitelor U15, cu 6 puncte. Scorul final a fost stabilit încă din prima repriză, 2-0 pentru arădeni, marcatorii find Sherzad și Gherman.

Primul unsprezece a fost format din Șuli – Drăgușin, Gherman, Sabău, Margan, Sherzad, Zachar, Spătariu, Ile, Dogan, Băeșu. Au mai jucat Antochi, Burta, Nădăban, Sandu, Tomoioagă. Peste o săptămână, utiștii primesc vizita celor de la LPS Oradea, meciul contând pentru etapa a treia din Cupa Elitelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button