Baschet

FCC UAV Arad are deplasare de risc maxim la Constanța, în restanță! Urban: „Suntem la un nivel mult mai bun față de cele două meciuri de Cupă”





Săptămână crâncenă pentru FCC UAV Arad în Liga Națională Getica. În decurs de 5 zile, „galben-albastrele” au parte de două deplasări infernale, în compania principalelor candidate la titlul național. Luni seara (de la ora 19), Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța găzduiește restanța din cadrul etapei a treia, meciul cu CSM-ul neputând având loc în urmă cu o lună pentru că în respectiva sala a avut loc Campionatul Național de gimnastică aerobică pentru seniori și juniori. Apoi, sâmbătă, baschetbalistele pregătite de Miroslav Popov ajung la Sfântu Gheorghe, acolo unde multipla campioană Sepsi o duce bine și în acest sezon, obținând – printre altele – și o primă victorie în Euroligă, 86-85, cu echipa franceză LDLC ASVEL Feminin Lyon.

Cât despre adversarul de mâine seară al arădencelor, acesta are victorii pe linie în campionat și doar eșecuri în Grupa C a FIBA EuroCup, la prima ei paticipare în competiția continentală. În ultimul meci, fetele antrenate de Alexandru Olteanu au cedat miercuri aseară pe terenul echipei franceze Union Feminine Angers, scor 61-95 (30-42). Așadar, acestea au avut timp berechet să-și recupereze forțele pentru confruntarea cu FCC UAV, pe care a învins-o deja în două rânduri în acest sezon, în primul tur al Cupei României, cu 74-71 pe Mureș și 89-59 pe litoral.

Urban: „ Vom încerca să producem surpriza în fața unei echipe ce și-a propus primul loc în acest sezon”

Delegația arădeană a plecat duminică dimineață spre Constanța la bordul a două microbuse. Speranțele pentru un rezultat pozitiv sunt mai mari decât în urmă cu o lună, când Popov încă nu o avea la dispoziție pe Taylor Murray, conducătorul de joc american de 26 de ani. „Noi spunem că suntem la un nivel mult mai bun față de acum două luni, când au avut loc cele două meciuri de Cupă. Atunci încă fetele se aflau în proces de cunoaștere, antrenorul doar ce începuse să lucreze cu ele și nu a avut suficiente antrenamente și meciuri amicale pentru a vorbi de o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Între timp am câștigat patru meciuri în campionat, ne-am mai închegat și o avem și pe Taylor, o baschetbalistă importantă în jocul echipei. E clar că echipa din Constanța are încă ceva în plus, joacă și acasă, iar jocurile din Euroligă i-au făcut bine. Și asta chiar dacă le-au pierdut pe toate, știm și noi de anul trecut cum e. Când ai adversari puternici în față, te obișnuiești cu un anumit ritm de baschet, câștigi experiență și chiar o anumită încredere de care te folosești în campionatul nostru. Și-au mai și completat lotul cu o jucătoare care a trecut și pe la noi, Laura Vaida, pe care au luat-o zilele trecute de la Brașov. Dar, repet, mergem cu încredere și speranță în această deplasare lungă și vom încerca să producem surpriza în fața unei echipe ce și-a propus primul loc în acest sezon”, spune Marcel Urban, președintele FCC UAV Arad.

Easley: „Suntem pregătite să intrăm într-o formă bună în meciurile cu Constanța și Sepsi”

Încrezătoare în șansele echipei e și americanca Andie Easley. „Ne dă un pic înapoi această amânare, dar suntem pregătite să intrăm într-o formă bună în meciurile cu Constanța și Sepsi. Vor fi partide grele, dar știm ce vrem să obținem și ne vom concentra să câștigăm aceste jocuri. Există multă energie pozitivă la echipă și știm ce avem de făcut”, susține baschetbalista care se alternează pe postul de conducător de joc cu conaționala sa, Taylor Murray.

Așadar, mâine, începând cu ora 19, una dintre CSM Constanța și FCC UAV Arad ba bifa primul eșec stagional, după ce ambele echipe au câte patru succese în întrecerea internă. Cele două echipe împart locul 2 în LNBF, lider fiind Sepsi cu cinci victorii din tot atâtea meciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button