Fotbal judetean

Senegalezul Ndoye a decis succesul „lanternei” în Banat: Athletico Vinga – ACB Ineu  II 1-2







Clasamentul Ligii a IV-a Arad s-a strâns în subsolul său, acolo unde Sebișul a pierdut din nou, iar „lanterna” din Ineu s-a impus în restanță, la Vinga. Ghinionul nou promovatei a fost că formația din Țara Zărandului și-a terminat treaba în Liga 3-a vineri (după un eșec sosit în prelungiri, acasă, cu Poli) și s-a deplasat în Banat cu mulți jucători de la prima echipă.


Cu toate astea, gazdele au început bine și chiar au trecut în avantaj pe tabelă, după un penalty dictat de „centralul” Vesa după atacul întârziat al lui Călin asupra lui Mateucă. Iosif Gherghel a marcat de la punctul cu var, însă bucuria vinganilor a ținut doar 4 minute. Egalarea a venit tot dintr-un penalty, acordat, de această dată, la un duel aerian dintre portarul P. Gherghel și juniorul Ioniac. A înscris Udrescu și scorul devenea 1-1 după 20 de minute. Având vântul de partea lor, cei de la Athletico nu s-au descurajat și au mai avut situații importante de a reveni în avantaj, prin Gurban sau Cîșlaru, iar dincolo Udrescu a ratat și el.


Ineuanii au comandat ostilitățile ceva mai clar în repriza secundă și au găsit și golul de trei puncte. În minutul 67, Ndoye a prins un șut frumos de la 27 de metri, lateral dreapta, și P. Gherghel a fost bătut. Miculaiciuc sau Oprean puteau închide conturile, însă forcingul de final al amfitrionilor nu a fost prea convingător. A fost doar semi-ocazia lui I. Gherghel și un gol anulat pentru offside lui Al. Crișan.

Topac: „Diferența a fost făcută doar de execuția frumoasă a jucătorului lor”

Vinga pierde, astfel, ultimul meci oficial al anului și încheie turul pe locul 12, cu 10 puncte acumulate. „Ăsta a fost norocul nostru, să îi prindem pe cei de la Ineu cu 7-8 jucători de Liga a 3-a. Și, totuși, am jucat de multe ori de la egal la egal cu ei, mai cred că penalty-ul lor a fost inexistent, poate s-ar fi jucat altfel dacă am fi condus pe tabelă după o primă repriză bună făcută de noi. Într-adevăr, în partea a doua ne-au cam dominat, însă diferența a fost făcută doar de execuția frumoasă a jucătorului lor. Am mai încercat ceva pe final, dar – din păcate – nu am mai putut marca un gol ce ne-ar fi adus un punct meritat, din punctul meu de vedere. Terminăm prima parte a sezonului cu 10 puncte, cam puține, dar asta și pentru că aproape meci de meci arbitrii au fost împotriva noastră. Băieților nu am ce să le reproșez mare lucru, suntem o echipă nou promovată, la unii s-a văzut lipsa de experiență și de meciuri în Liga 4-a, dar sper ca la primăvară să ne descurcăm mai bine. Probabil, o să facem și ceva schimbări la nivel de lot, dar avem timp să le decidem toate”, a spus Vasi Topac, antrenorul celor din Vinga.



Sculici: „A trebuit să muncim un pic pentru puncte”

Chiar dacă a câștigat ieri, „satelitul” celor de la ACB Ineu a terminat turul pe ultimul loc, având același număr de puncte (7) cu Sebișul, dar golaveraj inferior. „Un joc influențat mult  de vânt, a afectat câte o repriză fiecare echipă. Am dominat per ansamblu, am mai ratat prin Udrescu, Miculaiciuc și Oprean. Mă aștepam și mi-am dorit să fie mai ușor, a trebuit să muncim un pic pentru puncte. Fiind ultimul meci, probabil, băieții se gândeau la vacanță, s-au motivat mai greu. Mai rămânem în priză vreo 10 zile, iar din 15 decembrie luăm vacanță”, a menționat Cristian Sculici, antrenorul principal al ACB-ului.

Formații:

Vinga: P. Gherghel – Negru (70 Grozavu), Gurban, Zlătar (80 Al. Crișan), Drăgulescu (70 Achim) – Cohuț, Topac (80 Ghergar), I. Gherghel, Cîșlaru – Mateucă – Otiș (55 Roșus). Antrenor: Vasile Topac

Ineu: Coman – Temian, Șerban, Bekono, Nica (46 Miculaiciuc) – Călin – Ioniac (70 Oprean), Kone, Ndoye, Udrescu – Buza. Antrenor: Cristian Sculici

Arbitri: Florin Vesa – Cristian Căşuţ, Alina Mihoc.

Observatori AJF: Iosif Manuşov, Romulus Babău

Un comentariu

  1. Cu asta vă puteți lăuda, să mergeți cu jucători de C la Vinga și să-i bateți, că în rest sunteți varză! Rău a ajuns Ineul meu!

    1
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button