UTA Arad

„Ninge” pe arena „Francisc Neuman”, UTA caută soluții pentru ultimele două meciuri ale anului! Până la vară, se reface și canalizarea stadionului




Până la finalul anului, UTA ar trebui să aibă un gazon nou nouț de care – însă – nu va beneficia decât în luna ianuarie. Oricât și-ar fi dorit „constructorul” Sport Fields, noul covor de iarbă hibrid nu va fi bun de joc pentru 16 și 20 decembrie, când „roș-albii” au programate meciuri cu Farul și Universitatea Craiova. Mircea Rednic a declarat aseară, după partida cu FC Voluntari, din Cupă, că echipa sa nu se mai întoarce la Oradea pentru ultimele meciuri oficiale din 2023, ci se vor căuta alte soluții. Cea mai la îndemână este „Municipalul” din Sibiu, dar nu sunt excluse nici variantele Mediaș sau Târgu Jiu, din cadrul etapelor 20 și 21 ale SuperLigii.


Între timp, pe suprafața de joc din Calea Aurel Vlaicu „ninge”. Stratul alb de zeolit este împrăștiat de astăzi pe teren, peste cel de turbă și humus, hrănitor pentru noile rulouri de gazon ce vor sosi în curând din Italia. De la data de 1 octombrie până în prezent, angajații Sport Fields au îndepărtat vechiul gazon, dar au și înlocuit sistemele de drenaj, degrivrare și irigare și intră în faza finală a lucrării. Primul meci va avea loc cel mai probabil în weekendul 26-28 ianuarie 2024, cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Aproximativ o jumătate de milion de lei pentru refacerea canalizării

Astăzi, Primăria Arad a anunțat și contractarea firmei responsabile cu refacerea canalizării la arena „Francisc Neuman”. Se știe că de la inaugurarea din 2020, la fiecare ploaie torențială, există infiltrații la demisolul stadionului de 14 milioane de euro al orașului de pe Mureș. Valoarea lucrării este de aproape o jumătate de milion de lei.

”Miercuri, 6 decembrie 2023, a fost semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de refacere a canalizării la stadion, între societățile SC RECONS SA și S.C. STANCIU IRRIGATION COMPANY S.R.L.

Durata de execuție a contractului este de 6 luni. În prima etapă sunt prevăzute următoarele: proiectare, respectiv realizarea documentației tehnico-economice pentru fazele proiect tehnic, documentație de execuţie, documentație tehnică pentru autorizație de construcție, proiectare organizare execuție, toate acestea in termen de 2 luni de la emiterea ordinului de începere din partea Beneficiarului. Se va acorda o lună pentru verificarea proiectului și emiterea autorizației de construire. În etapa a doua se realizează execuția lucrării în termen de 4 luni de la predarea amplasamentului liber de orice sarcini și emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Asistența tehnică va fi asigurată de către proiectant pe întreaga durată de execuție a lucrărilor până la semnarea procesului verbal de recepție la terminarea acestora.

Valoarea totală a contractului este de 484.866 lei (TVA inclus)” – e anunțul instituției de la kilometrul zero.

5 comentarii

  1. Ninge pe Neuman! Nu e ninsoarea care germina firul de iarba înspre primăvara. Acum e bine pentru fotbal ca ninge cu zeolit. Tot cu asta a nins și peste fructe și legume. Dacă pizza vine din Italia, așteptăm și iarba Florenței. Terenuri la alegere în lipsa unei promisiuni amânate. Cel mai strident suna Tg. Jiu. În Cupa UTA cădea uneori cu U. Craiova, și se alegea ca teren ,, neutru” Tg. Jiu. !! Pagini prăfuite, pagini uitate..

    20
    3
    1. Asa este,nea Gavrila…doar sa nu mergem la Tg.Jiu cu schiurile…Haz de necaz….Atunci tot mai bine la Sibiu…:-)))

      15
      1
  2. D-le Rednic, știu ca e nasol gazonul de la Oradea, dar tocmai asa puteți bate echipe ca și Farul sau U. Craiova, echipe tehnice, de construcție, pe un astfel de gazon. Rămâneți la Oradea! E aproape de Arad, bihorenii v-au adoptat, doua meciuri nu moare nimeni.
    În anii trecuți de liga 1(2020-2022), UTA juca pe un gazon și mai dezastru, cel de la Arad…

    16
    5
  3. Asa pare. Adversar superior construiește greu. De ce nu e asa. Rednic a sezizat ca o echipa relativ inferioara ca Voluntari a trecut peste terenul greu și a fost creditata cu ocazii mai clare. Sa nu credem ca echipe superioare nu au și variante pe forță și teren greu. Rămâne șansă corecta a lui Rednic cu ,, sa ii batem la fotbal „

    15
    1
  4. DOMN PRIMAR SUS LA TRIBUNE PUNETI CEVA ROTA LA TOT STADIONUL UN PLEXIGLASS SAU ORICE ALTCEVA. LA ORICE PLOAIE SAU ACUM IARNA ESTE FOARTE FRIG ACOLO SUS, anvelopati cumva tribunele!!! Multumim

    12
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button