UTA Arad

Percepții diferite în tabăra ieșenilor înainte de vizita UTA-ei! Sfaițer: „Suntem într-o situație destul de grea” v.s. Grozavu: „Nu are cum să ne apese…”







Poli Iași a întrerupt seria rezultatelor pozitive, cu un eșec suferit chiar pe teren propriu cu campioana Farul Constanța. Trupa lui Gheorghe Hagi s-a impus în Copou cu 3-2, după ce a avut un avans de trei goluri la pauză și a tremurat în repriza secundă pentru victorie.


După acest eșec, nou promovata din Copou a coborât pe locul 13 în clasament (de baraj pentru menținere), cu 19 de puncte și este într-o situație extrem de dificilă. Ieșenii ar fi obligați să o bată pe UTA vineri seară, cu atât mai mult cu cât că în ultimele două etape ale anului vor cu două echipe de pe podium, U. Craiova – în deplasare și FCSB – pe teren propriu.


Sfaițer: „Ar fi neliniște pentru noi toți dacă nu batem UTA, nu dă bine nici ca imagine”

Președintele clubului ieșean, Cornel Șfaițer, a subliniat importanța victoriei în meciul cu „Bătrâna Doamnă”. „Suntem într-o situație destul de grea și avem mare nevoie de puncte. Urmează meciul cu UTA, pe care trebuie să-l câștigăm. Sper să avem o abordare bună și să luăm cele trei puncte, mai cu seamă că în tur am fost învinși pe nedrept. Ar fi neliniște pentru noi toți dacă nu batem UTA. Nu dă bine nici ca imagine. E urâtă poziția pe care suntem acum, nu e confortabil pentru noi. Nu am avut o exprimare meci de meci la fel, de aceea suntem în poziția pe care suntem. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să credem în noi. Am arătat în multe jocuri că putem obține rezultate”, a declarat pentru ProSport președintele Cornel Șfaițer, care a subliniat că actualul sezon este unul ciudat, cu multe rezultate puțin scontate în ambele zone ale ierarhiei: E cel mai ciudat campionat de când sunt eu la Liga 1. E foarte strâns și sus, în lupta pentru titlu, dar și în partea inferioară. Uitați-vă cu puncte pierd echipele care trag la titlu. La play-out la fel. Orice meci e important. Poți să pierzi cu oricine, dar poți să și câștigi cu oricine. Iar eu spun că jocul echipei ne dă speranțe că putem lua punct sau puncte cu oricine din față, chiar și cu Craiova sau FCSB, dovadă că am remizat în urmă cu două etape cu fosta campioană CFR Cluj și am fost aproape de remiză cu actuala campioană”.



„A fost viciere de rezultat cu Farul”

Înainte de vizita UTA-ei, conducătorul moldovenilor a ținut să precizeze că brigada de arbitri a influențat rezultatul final ale partide cu Farul și speră să nu mai apară erori în dreptul echipei sale. „Am văzut o repriză foarte, foarte slabă din partea noastră, cea mai slabă după acel 1-3 din Liga 2 cu Ripensia, când la fel am fost conduși la pauză cu 3-0. Am fost o echipă palidă, fără vlagă în prima parte, dar în a doua am jucat fotbal. Din păcate, după acea eroare gravă de arbitraj echipa s-a tăiat. Clar că a fost viciere de rezultat la acea eroare, când nu ni s-a dat un penalty clar. Toți analiștii și experții în arbitraj au considerat că a fost penalty clar pentru Politehnica Iași, nu mai încape discuție. Dar a trecut meciul, nu mai putem face nimic, nu mai putem întoarce rezultatul acum. Sperăm să nu se mai întâmple astfel de erori pe viitor”, a mai punctat Șfaițer.

Grozavu: „Situația din clasament nu apasă”

În schimb, antrenorul Leontin Grozavu nu consideră că situația echipei sale e disperată. „Situația din clasament nu apasă și nu are cum să te apese, atâta timp cât este strâns clasamentul. Și dacă eram pe ultima poziție și în fața noastră erau echipe la un punct sau două, și dacă aveam șase puncte în plus, la fel era. Sigur, nu e confortabil, dar campionatul e lung, sunt foarte multe meciuri de disputat. Nu e important pe ce loc ești acum, ci pe ce loc terminăm campionatul regular în primă fază. Iar bătălia finală se dă în play-out. Urmează înjumătățirea punctelor și asta nu-ți dă dreptul să te simți relaxat. Când legi victoriile poți să te gândești la altceva, când pierzi și etapa e nafavorabilă ție, clar că ajungi într-o altă zonă. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fim speriați. Echipa este în creștere”, a precizat antrenorul Iașiului redat de ProSport, care mai susținut că echipa sa a jucat bine contra celor de la Farul, cu toate că imediat după meci a afirmat că elevii săi au evoluat modest și chiar și-a cerut scuze în numele lor.

Grozavu recunoaște că rezultatele îi pot decide viitorul la Iași: „Ăsta joacă doar frumos, dar pierde toate meciurile…”

Leo Grozavu s-a referit și la greșelile din defensivă care se repetă uneori obsesiv și pe seama cărora echipa a pierdut puncte importante. Grozavu recunoaște că Poli a primit prea multe goluri – 26 și speră ca în cel mai scurt timp să elimine greșelile din defensivă. Altfel fie va fi el nevoit să plece, fie Poli se va despărți de unii jucători care nu au adus plusul scontat în echipă. „Greșelile care se repetă mă supără și pe mine. Am greșit de la începutul campionatului enorm de mult. Dar sunt și ei oameni. Dacă fotbalul ar fi fără greșeală, ar fi numai 0-0. Am făcut greșeli flagrante, care nu se fac. La un moment dat trebuie să le corectăm. Dacă nu se vor corecta, fie eu va fi cel care va pleca, fie la jumătate de sezon sau la final de campionat jucătorii care nu pot să-și facă treaba pe postul respectiv vor pleca. Fără supărare. Și în cazul meu la fel. Degeaba jucăm frumos, degeaba suntem spectaculoși dacă nu jucăm și eficient. Mă judecă și pe mine oamenii, conducerea, suporterii, media și la un moment o să spună: <<Ăsta joacă doar frumos, dar pierde toate meciurile>>. Dar la momentul eu sunt mulțumit de modul cum se antrenează băieții, dar și de modul cum interpretează anumite momente. Când nu le interpretăm corect, suntem penalizați. Suntem naivi în foarte multe momente. Naivitatea a făcut diferența în meciurile cu CFR și cu Farul. Sunt foarte multe goluri primite, 26 sunt foarte multe. O apărare îți aduce rezultate în campionat. Atacanții pot să facă diferența, pot să vândă mai multe bilete la meci, dar în general echipele campioane au cele mai puține goluri primite. Va fi un an foarte greu, foarte dificil, dar dacă vom trece cu bine de acest prim an, în sezonul viitor sunt convins că această echipă vom ști să facem mult mai bine lucrurile”, a continuat Leo Grozavu.

Sergiu Buș: „Ar trebui să fim mai proaspeți decât UTA”

La rândul său, atacantul Sergiu Buș, atacant care la un moment dat a fost la un pas să semneze cu UTA, spune că ieșenii ar trebui să fie mai proaspeți din punct de vedere fizic decât un adversar care a jucat în Cupă la mijloc de săptămână, pe terenul greu de la Oradea. „Ne așteaptă un meci foarte greu. UTA este puțin deasupra noastră în clasament și este într-o perioadă bună, chiar dacă nu a reușit să se califice în Cupă. Noi putem profita de faptul că ei au avut meci în Cupa României, marți, pe un teren greu, ar trebui să fim mai proaspeți. Ne dorim victoria, am muncit pentru asta și sper să luăm cele 3 puncte. Este un meci foarte important, pentru că ei dacă ar câștiga la Iași, ceea ce nu ne dorim, se vor distanța. Sperăm să câștigăm și să rămânem la mijlocul clasamentului sau mai sus, pe o poziție cât mai confortabilă”, a spus Sergiu Buș, care speră să rupă seria meciurilor fără gol marcat: „Mi-e dor de gol, dar eu mă bucur de fiecare antrenament și de fiecare meci. Am avut o perioadă grea la CFR, multe luni de accidentare, iar acum ușor-ușor îmi revin. Îmi doresc să-mi ajut echipa, sunt sigur că o fac, dar dacă reușesc să și înscriu ar fi chiar mult mai bine”.

Meciul Poli Iași – UTA Arad se dispută vineri, 8 decembrie, de la ora 19.00, pe Stadionul Emil Alexandrescu din Copou. Poli ocupă locul 13, cu 19 puncte, în timp ce UTA este pe 11, cu 22 de puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button