UTA Arad

Adversari tari pentru internaționalii UTA-ei la Turul de Elită, ultima fază înaintea „europenelor” U19 și U17!Internaționalii de juniori ai „Bătrânei Doamne” au aflat cu cine vor juca pentru calificarea la „europenele” de anul viitor. Pop, Iurasciuc, Anișorac sau Stanciu au fost direct interesați de ceea ce au decis sorții pentru ei, pentru la primăvară.

Turcia, Germania și Croația – adversarii „tricolorilor” U19

La Nyon a avut loc tragerea la sorți a ultimei runde de calificare înaintea Campionatului European U19 de anul viitor, turneu final găzduit de Irlanda de Nord în perioada 15-28 iulie. „Tricolorii” pregătiți de Adrian Dulcea au obținut calificarea în această fază după ce s-au clasat pe locul secund în grupa 10 de calificare, cu 5 puncte, după 7-0 cu San Marino și două remize, 0-0 cu Finlanda și 1-1 cu Cehia, gazda grupei. Golul din partida cu cehii, decisiv pentru calificare, a fost marcat de utistul Rareș Pop. La ultima acțiune, selecționerul i-a convocat și pe Darius Iurasciuc, fotbalist debutat recent în Superligă în tricoul UTA-ei și Ionuț Anișorac, jucător împrumutat de „roș-albi” în Liga a II-a, la Chindia.

În baza rezultatelor din grupa de calificare, România s-a aflat în urna a patra la tragerea la sorți. La Turul de Elită, România va face parte dintr-o grupă grea, alături de Turcia, Germania și Croația. Meciurile se vor juca în perioada 18-26 martie, gazda miniturneului fiind Croația. Se califică la turneul final câștigătoarele celor șapte grupe de la Turul de Elită.

Programul meciurilor:

20 martie: Turcia – România și Croația – Germania

23 martie: Turcia – Croația și Germania – România

26 martie: Germania – Turcia și România – Croația

Naționala României a mai participat la două ediții EURO U19, în 2011 și în 2022. În 2025, turneul final U19 va fi găzduit de România.

Misiune ceva mai ușoară la Turul de Elită U17

Tot la Nyon a avut loc și tragerea la sorți a ultimei faze de calificare înaintea Campionatului European U17 de anul viitor, turneu final găzduit de Cipru în perioada 20 mai – 5 iunie. „Tricolorii” au obținut calificarea în această fază după ce s-au clasat pe locul secund în grupa 6 de calificare, cu 5 puncte, grupă găzduită de țara noastră: 3-0 cu Estonia și două remize, 0-0 cu Norvegia și 1-1 cu Franța. Utistul Raul Stanciu a jucat în toate cele trei partide, oferind assist-ul la reușita „tricolorilor” din egalul cu Franța. În baza acestor rezultate, România s-a aflat în urna a patra la tragerea la sorți de ieri.

La Turul de Elită, România va face parte dintr-o grupă mai accesibilă decât la U19, alături de Țara Galilor, Bulgaria și Suedia. Meciurile se vor juca în luna martie a anului viitor, România urmând să găzduiască miniturneul. Cele opt câștigătoare de grupă de la Turul de Elită, alături de cele mai bine clasate șapte echipe de pe locul secund se califică la turneul final din Cipru.

Programul meciurilor:

20 martie: Tara Galilor – România și Suedia – Bulgaria

23 martie: Tara Galilor – Suedia și Bulgaria – România

26 martie: Bulgaria – Țara Galilor și România – Suedia

România are o singură prezență la un turneu final EURO U17, la cel din 2011, găzduit de Serbia.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button