Baschet

FCC UAV Arad încearcă marea cu degetul în „fieful” campioanei Sepsi! Popov: „Probabil vom învăța încă o lecție, va fi un test bun”





Săptămână infernală pentru medaliata cu bronz a Ligii Naționale de Baschet Feminin. După eșecul de luni, 79-87, din restanța de la Constanța, FCC UAV Arad călătorește din nou spre est, dar se oprește ceva mai aproape, la Sfântu Gheorghe. Aici, sâmbătă, de la ora 19 (în direct pe FRB TV) dă peste multipla campioană a ultimelor sezoane, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, reprezentanta României în Euroligă, echipă acreditată în continuare cu cele mai mari șanse la eventul intern.

De parcă Zoran Mikes nu ar fi avut un lot deja puternic, numai în această săptămână, gruparea „alb-verde” și-a mai luat trei baschetbaliste. Una dintre ele, muntenegreana Jovana Pašić (31 de ani) revine la echipa din Secuime, care a mai pus mâna și pe Ecaterina Armanu (24 de ani), care a lăsat-o pe CSU Olimpia Brașov, dar și pe americanca Courtney Range (28 de ani). Primele două sunt extreme, iar jucătoarea de peste Ocean, pivot. Armanu a fost adusă și pentru a suplini absența lui Veatriki Akhatiotou, fosta jucătoare a Aradului accidentându-se destul de grav la genunchi.

Range a și debutat în confruntarea din grupa Euroligii, disputată miercuri seara, în „Sepsi Arena”, contra echipei spaniole Zaragoza. Ibericele s-au impus la mare luptă, la un punct diferență, 69-68, pentru gruparea din Sfântu Gheorghe marcând: Hristova 28, Green 12, Range 10, Jankovic 8, Gereben 7 și Nyström 3.

Popov: „Trebuie să practicăm cel mai bun baschet pe care îl putem”

Chiar dacă a dat semnale clare de creștere în joc cu ocazia primei înfrângeri stagionale în campionat, FCC UAV Arad pleacă – evident – cu șansa a doua contra în fața campioanelor. „Avem un program dificil, după deplasarea de la Constanța urmează alta la Sepsi, dar și așa trebuie să practicăm cel mai bun baschet pe care îl putem. Avem nevoie să fim puternici în apărare pentru că vom juca împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din ligă, campioană a României și participantă în Euroliga, care are în componență jucătoare bune, au jucătoare străine dar și românce tinere. Va fi un meci de luptă, vom încerca să exploatăm slăbiciunile lor, dacă va fi posibil și va fi un test bun pentru a vedea la ce nivel suntem și ce am mai avea nevoie să îmbunătățim. Fetele sunt bine, drumul a fost lung și sunt un pic obosite. Asta e România, nu avem ce face, după 12 ore de mers cu mașina nu este ușor să joace. Asta ne e meseria, ne adaptăm. Cred că am învățat o lecție de la Constanța, probabil vom învăța și de la Sepsi încă una și este important ca să ne găsim drumul nostru pentru a îmbunătăți jocul”, a spus Miroslav Popov, antrenorul formației „galben-albastre”.

În etapa cu numărul 6 a LNBF Getica, tot sâmbătă, se mai joacă meciurile: U. Cluj – CSM Târgoviște, Rapid – CSM CSU Constanța și CSM Târgu Mureș – CSU Olimpia Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button