UTA Arad

Rednic sugerează că Bîrsan a arbitrat în compensație în repriza secundă de la Iași: „Poate s-a gândit că n-a acordat penalty la Gheorghiță, egalul – rezultatul corect”







UTA și Poli Iași și-au împărțit punctele din sezonul regular după rezultate în oglingă. Scorul de la Arad s-a repetat și în Copou, cu mențiunea că reușita gazdelor de azi a venit spre final (min. 78), de la englezul Harrison, în timp ce slovacul Fabry marcase în vară, în minutul 8.


Rednic: „Nu e prima oară când avem nevoie de foarte multe ocazii ca să înscriem, la golul lor am dormit”


Arădenii jucat binișor doar o repriză, prima, pe care totuși au încheiat-o tremurând la piciorul pus de Abeid pe tendonul lui Gheorghiță, în careul mic, arbitrii din teren și Camera VAR fiind înțelegători cu oaspeții. Iar Mircea Rednic a vorbit despre un arbitraj în compensație în partea secundă, când au fost câteva decizii dubioase, una dintre ele fiind la faza ce e precedat golul de 3 puncte al ieșenilor. „Normal că ești dezamăgit, mai ales după ce am făcut o repriză bună, pe care am controlat-o. Ne-am creat și ocazii, pentru mine e ocazie când ai superioritate trei contra doi, când ești singur cu portarul și noi nu am reușit să înscriem. Sunt sigur că altul ar fi fost rezultatul, dar nu e prima oară când noi avem nevoie de foarte multe ocazii ca să înscriem. Este vorba și de calitatea jucătorilor din atac, s-au precipitat, ultima pasă nu a fost cea mai bună, au fost și egoiști. Am luat gol dintr-o fază fixă, o lovitură liberă din lateral, pe autul nostru, un fault ușor acordat. Poate s-a gândit că n-a acordat penalty la Gheorghiță și atunci în repriza a doua a fost total schimbat. Chiar mi-e ciudă, un meci egal cred că ar fi fost rezultatul corect. Ei ne-au surprins la o fază fixă, noi am dormit și eu au reușit să înscrie. În repriza a doua noi am avut un început slab, au fost mult mai prezenți, ne-au surprins cu doi atacanți, a jucat Phelipe în spatele celor doi atacanți. Am schimbat, lucrurile mergeau spre bine, am echilibrat jocul, păcat că am luat golul pe care l-am luat”, a spus Mircea Rednic după eșecul de la Iași.

Întâmpinat cu bulgări la Iași: „Asta e România, sunt obișnuit”

Antrenorul UTA-ei a revenit la Iași din postura de adversar, după ce a pregătit-o pe Poli în startul sezonului 2020-2021. Iar primirea nu a fost dintre cele mai călduroase din partea spectatorilor. „Am fost primit și bine și rău, mai sunt câte unii care s-au mai încălzit și cu altceva, bulgări de zăpadă…Asta e România, sunt obișnuit, nu-i problemă”, a adăugat Rednic.



Asta e valoarea campionatului nostru, se joacă până în ultima etapă și pentru play-out și pentru play-off”

Acesta a vorbit și despre echilibrul ce domnește în SuperLigă. Echipa sa ar fi putut intra în cărți pentru play-off în cazul unui succes la Iași, pe când acum se uită din nou sub ea, fiindcă poate ajunge din nou pe loc de baraj de menținere. Mai ales că finalul de an e greu, meciuri la Sibiu cu Farul și U. Craiova. „Asta e valoarea campionatului nostru, nu poți să zici că o echipă iese din tipar și domină campionatul. Sunt meciuri echilibrate, echipele mari, cu pretenții, cu buget mare, nu reușesc să facă diferența pentru moment, iar ăsta e un lucru bun. Se joacă până în ultima etapă și pentru play-out și pentru play-off”, a mai afirmat Mircea Rednic.

UTA are 8 zile să pregătească următorul meci de campionat, pe care-l va juca sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 14, pe „Municipalul” din Sibiu, în fața campioanei Farul.

12 comentarii

  1. Cred că meciul asta a fost pierdut in primul rand de Rednic prin felul în care a gândit și așezat echipa! In al doilea rând cred că accidentarea lui Lucassen și lipsa totala de implicare și inspirate a lui Cooper au cântărit destul de mult! Păcat, pentru că Iașul era o echipa de bătut!

    15
    1
  2. Seceta mai prezenta ca ploaia roditoare de puncte. La Iași, UTA, cam cu ce avea mai bun. Și dacă trei jucători din tot lotul nu sunt ce trebuie, se vede. Ocupa locul altora. Un Ofosu, Rodriguez, Dumitrașcu. Nici pe la portari nu e clar. Dacă îl apuca măseaua pe Iacob, o încurcă Kucher, adormise pe banca. Pe portarul 3 îl știm din…. fotografie ! Ca valoare lotul e la un 60% restul trag echipa în jos. Liniștea lui Rednic vine din convingerea ca prin ceva eliberări, poate ridica potențialul la un 75%. Potențial de mijlocul clasamentului cu șanse de urcare. Cum a fos Sepy sau acum Petrolul. Atunci poți avea pretenții la Fabri, deocamdată util cu toate scăderile lui. Dacă și primii patru din clasament sunt nemulțumiți, nu ne putem supăra taman pe locul 13.! S-a creat o liga echilibrata formata din baza slaba de jucători autohtoni și aventurieri străini în rol de scamatorii, mai putini jongleri, care activau în fostele târguri duminicale.

    16
    1
  3. Ii dau dreptate lui Rednic cu privire la arbitrul Birsan. A mai fost o faza in care am ramas singuri cu portarul, iar arbitrul a oprit faza si a dat fault pentru noi in loc sa lase avantaj.
    Oricum, am inteles strategia lui Rednic doar partial. Am jucat bine defensiv, chiar foarte bine, mai putin la faza golului, care ne-a costat. Adevarul ca nici Iasul nu prea ne-a pus probleme, dar asta si din cauza ca am jucat sus, nu doar cu fundasii ci si cu mijlocasii. In schimb ofensiv am stat rau. Cooper mai mult gesticuleaza in atac, Omondi a ratat ca un amator. Nu stiu de ce nu am inceput cu Freitas in locul lui Carp. Iar pe Capusa ce il califica sa ii ia locul lui Diogo ? Macar Diogo mai urca in atac. Abeid azi nu a urcat, dar a dat citeva pase fantastice. Probabil asa a fost strategia tactica, sa jucam la un 0-0. N-am inteles introducerea lui Rares Pop in minutul 87, schimbare foarte tardiva. Stim cu totii ca e un jucator care ar putea intoarce meciul. Despre cornere am mai scris, uite ca e returul si noi tot nu stim sa dam un corner bine, pe linia careului mic. Lasati-l pe Abeid sa bata cornere, daca tot da pase exacte, lungi si bune. Apoi, dupa pauza am intrat dezastruos, parca n-ar fi fost incalzire la vestiare sau ceva…
    Raman cu senzatia ca am jucat la un egal de la inceput, ceea ce s-a dovedit o strategie gresita.

    10
    0
  4. Care a fost rostul neutilizariii unor jucători în Cupa? Am fost eliminați din Cupa și am pierdut și azi. Oricum ar mai trebui vreo2-3 mijlocași și 2 atacanți, cu ce avem iarăși terminam la coada cu brio

    9
    1
  5. Care a fost rostul neutilizariii unor jucători în Cupa? Am fost eliminați din Cupa și am pierdut și azi. Oricum ar mai trebui vreo2-3 mijlocași și 2 atacanți, cu ce avem iarăși terminam la coada cu brio. Și nu înțeleg pentru ce am jucat la egal? Când se știe ca nu obții nu nimic asa

    0
    0
  6. Ocaziile se razbuna !!! Echipa s-a aparat tot meciul sa tina de rezultat si totusi s-a pierdut meciul in fata unei echipe a iasului care nu a fost de speriat . Ce sa mai zic ca, vine meciul cu Farul si Csu. Craiova !!! Poate in pauza de iarna Rednic gaseste jucatori mai buni decat Cooper si Omondi, nici Freitas nu a rupt gura targului. Adu domnul REDNIC jucatori buni la UTA. ca, altfel o sa fie dinou o problema mare cu evitarea barajului . Fii mai atent la ce jucatori aduci.

    5
    4
  7. Ceea ce e trist e ca noi consideram ca meritam un egal in conditiile in care am avut 38% posesie si jumatate din suturile si actiunile adversarilor. Avem mereu povesti, povesti, povesti, pe cand concluzia meciului a fost simpla: a jucat o echipa slaba (UTA) impotriva unei echipe si mai slabe (Poli Iasi, pe care UTA n-a stiut s-o domine nici macar la Arad)…si a castigat „echipa si mai slaba”, meritat.

    10
    0
  8. Nea Mircea, ai inceput curajos. Dar ce te face sa l tii pe Omondi tot meciul si lui Rares Pop sa i dai 5 min?
    Acum nu mai ai scuza ca nu ai lot. Luati individual suntem chiar peste Petrolul acum. Cu alte cuvinte ai pierdu meciul astazi tu ca nu l ai bagat pe R Pop mai repede.
    Nu stiu, ca de Fabry toti zic ca-i fotbalist, ca e cel mai bun, etc. Dupa cate ma pricep eu la fotbal zic ca e cel mai slab cu care incepem primul 11. Spuneti-mi o faza facuta de el meciul de azi sau precedent. Inseamna ca nu e fotbalist.
    Un jucator pe postul lui iti decide un meci.

    5
    0
  9. Sunt jucatori de care UTA. nu ar trebui sa se bazeze pe ei dupa pauza de iarna datorita evolutiilor slabe aproape la fiecare meci . Omondi, Cooper, Freitas si mai sunt !!!Cu asa jucatori UTA. se va chinui al naibii daca se va continua cu ei .Rednic declara ca, echitabil era un meci egal, dar cum sa faci egal domnule Rednic cand UTA. s-a lasat dominata aproape tot meciul ? Inseamna ca, dumneata ai jucat la egal si uite ca, nu ti-a iesit. Speram ca, UTA. va scoate cel putin 1 punct dar nu a fost asa !!!

    3
    3
    1. Părerea mea este ca Fabry este un fotbalist slab ca și Cupar care doar înoată în fața și pierde toate duelurile echipa fiind în 10 și mai sunt și alții care nu știu să dea pase ,să tragă la poartă vezi Omondi etc. Azi am pierdut că sa ales tactica greșită cu un asemenea joc nu poți câștiga,rușine. Staful a adormit și a uitat să facă schimbări. Sper să adunam ceva puncte în cele 2 jocuri altfel ajungem pe loc retrogradabil .Hai UTA .

      2
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button