Fotbal judetean

Din „careul de ași” al Ligii a IV-a Arad, Frontiera Curtici avertizează: „Suntem și vom fi echipa care poate bate pe oricine”







Frontiera Curtici a terminat pe locul 5 primul sezon de la retrogradarea din Liga a 3-a, iar la mijlocul sezonului 2023-2024 ocupă locul 4. „Grănicerii” au fost și lideri doar în startul sezonului, după care au fost mai mereu în spatele celor de la Viitorul și Păuliș. La intrarea în vacanță, „alb-albaștrii” au același punctaj cu vecinii din Sântana, singura echipă ce vorbește fără ocolișuri despre promovare din această iarnă.



Grec: „Mix bun un între experiență și avântul și dorința de afirmare a celor tineri, Norbi Jozsa se pliază pe stilul nostru”

Chiar la ultimul meci al anului, „Fronti” a cedat în fața echipei lui Adi Abrudean, chiar acasă și astfel a pierdut șansa să urce pe poziția a doua. A fost un 0-3 sec, dar impresia artistică a fost bună, cum întreg turul a fost unul pozitiv pentru curticeni, la prima aventură cu Norbert Jozsa pe banca tehnică. „Nici acum nu știm cum am pierdut meciul, căci am făcut – poate – cel mai bun joc din acest tur. Am posesie, ocazii, tot, am comis doar acele meci greșeli de la golurile lor. Păcat, pentru că ne-ar fi plăcut să-i ținem pe cei de la Sântana sub noi și cred că am fi meritat să fim puțin mai sus în clasament. Poate doar la Felnac nu am contat, acolo am prins o zi foarte proastă, în rest cred că am fi meritat mai mult cel puțin din partida de la Vladimirescu, poate mai puțin cu Beliu. Apoi, cred că am demonstrat forță cu Păuliș, i-am bătut 3-0 și chiar și cu Viitorul. Am condus cu 2-0 liderul, am mai avut ocazii mari, dar am terminat 2-2. Avem 30 puncte, suntem la 5 puncte de vârf, pe când acum un an aveam deja 11 puncte în spatele echipei de pe primul loc. E un progres, mai ales că am schimbat și noi un pic în vară la nivel de lot. Ne-au plecat <<senatorii>> Mucha, Gligor, Calvin și Kocsis, jucători buni, cu experiență și, în general, au venit jucători mai tineri. Vorbesc despre Popescu, Dochița, Tripa, Zsogo, care era al nostru, chiar și Deta, care nu are decât 23 de ani, plus Bercu și Alin Pavel. Și antrenorul Norbi Jozsa e un mare câștig pentru o echipă ca a noastră, care joacă mai mult din experiență și atitudine. El s-a pliat bine pe stilul nostru, i-a înțeles pe băieți, care – la rândul – lor au înțeles exact ceea ce vrea Norbi de la ei. Marea parte a jocurilor au fost bune, chiar și atunci când nu am obținut rezultatul maxim, cum a fost partida cu Sântana. Păcat de problemele de sănătate ale lui Deta sau Prică, sunt jucători importanți pentru noi, cred că aveam mai multe puncte cu ei pe teren. Pe de altă parte, trebuie să subliniem și evoluțiile lui Remus Avrămuțiu. Nu e doar golgheterul nostru, ci al întregului campionat și e mijlocaș, ca și Lazea, de altfel, care a marcat și el goluri importante. Suntem mulțumiți și de copiii noștri, am început mai mereu cu trei în teren, deși regulamentul ne impune doar doi. Cred că jumate din lot sunt acum copii, am făcut un mix un între experiență și avântul și dorința de afirmare a celor tineri”, afirmă Sorin Grec, președintele Frontierei.



Cumpătați în privința obiectivului: „Am fost în Liga a 3-a, dar asta nu înseamnă că nu vrem să fim competitivi”

Curticiul se poate lăuda cu – probabil – cel mai bun gazon natural din județ, dar și baza sportivă arată foarte bine după renovare. Probabil, în 2024 va începe și construcția unei săli de sport nou-nouțe, din fonduri CNI, iar Primăria va finanța un teren sintetic tot în apropierea stadionului „Frontiera”. „Autoritățile locale, domnul primar Ban și domnul vice Dan Doba, au înțeles nevoia de a ne extinde un pic și de a le oferi variante de pregătire în special copiilor și juniorilor noștri. Avem echipele lui Alexandru Andea, Doru Balaș, Cosmin Mercea și Raul Dochița, chiar dacă întreținem cât putem de bine terenul din Curtici, am vrea alternative pentru ei. Poate ca și infrastructură am fi mai pregătiți să jucăm în Liga a 3-a, însă nu mai vrem să ne hazardăm ca și acum doi ani și jumătate. S-a văzut că nu eram sută la sută pregătiți, până la urmă suntem un club public și depindem de legi, ordonanțe, chiar și acum suntem încurcați puțin de ele. Nu știu dacă ne vom putea achita față de băieți până la finalul anului, dar ei știu că niciodată nu am rămas datori la nimeni. De aceea spun că atunci când vom decide să atacăm cu toate forțele promovarea trebuie să știm exact pe ce ne bazăm. Mavros Group, prin domnii Florian Bonchiș și Cosmin Truică sau DDF Pizza, respectiv domnul Dragoș Gheorghe, sunt o prezență constantă și importantă în viața clubului nostru, dar în Liga a 3-a e vorba despre altceva. Am fost și știm, dar asta nu înseamnă că nu vom încerca să câștigăm fiecare meci și în retur. O să mai facem și cel puțin două achiziții, cu un jucător de atac am bătut deja palma, o să începem pregătirea în partea a doua a lunii ianuarie și ne pregătim cât putem de bine. Suntem pe cale să defintivăm și programul de amicale, suntem și vom fi echipa care poate bate pe oricine”, mai susține Sorin Grec.

Și handbalistele au fost premiate la Gala Sportivilor, Bibarț e campion european de karate

Vineri seara, la Căminul Cultural din oraș, curticenii au organizat Gala Sportivilor de la Frontiera, în prezența deputaților Sergiu Bîlcea și Glad Varga, a președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca sau a lui Răzvan Cadar, președintele AJF Arad. Marii răsfățați au fost fotbaliștii, dar premiate au fost și handbalistele Priscillei Lucușa, lidere în campionatul organizat de Asociația Județeană de Handbal Timiș, cu 6 victorii din tot atâtea meciuri. Totodată, Lucușa are înscrisă și o echipă de junioare trei în campionatul organizat de Federația Română de Handbal. Un rezultat mare pentru club a obținut și Vlad Bibarț. Curticeanul de 14 ani, antrenat de Liviu Meseșan, e campion european de karate, la ediția a III-a WUKF, desfășurată în Antibes (Franța).

Avrămuțiu – golgheterul turului în Liga a 4-a

Lotul folosit de Frontiera Curtici în prima parte a sezonului 2023-2024 fost format din: Darius Popescu, Florin Trifoi – Darius Zsogo, Marcel Bercu, Norbert Varga, Răzvan Blănaru, Ionuț Abrudan, Raul Dochița, Alin Pavel, Florin Lazea, Andrei Morar, Rareș Deta, Petrică Huțanu, Iaanis Bonchiș, Ionuț Prică, Remus Avrămuțiu, Viorel Lolea, Renato Ardelean, Eric Tripa, Ianis Ispravnic, Kevin Varga și Alexandru Havram. Darius Ciupuligă a evoluat în primele două etape pentru Frontiera, după care a plecat sub formă de împrumut la Șimand.

Golgheterul echipei dar și a campionatului este Avrămuțiu, cu 17 reușite. În tricoul Frontierei îl urmează Lazea – 7, Lolea – 5 și Huțanu – 3. Frontiera are al doilea atac al campionatului, cu 46 de goluri înscrise, primul fiind cel al Felnacului, la cota 53.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button