Fotbal judetean

Șoimii Șimand, „insulița” din Liga a 4-a Arad: Un tur sub așteptările antrenorului și ale echipei, dar în concordanță cu cele ale conducerii!







Clasamentul Ligii a IV-a Arad este împărțit în trei poli valorici, locurile 1-5, 7-10, respectiv 11-15, plus „insulița” Șoimii Șimand. Formația din comuna de baștină a regretatului nostru coleg, Viorel Muscă, este pe poziția a 6-a, la 5 lungimi de undă de Felnac, respectiv Beliu, formațiile ce o încadrează. Formația antrenată de Ioan și Jany Ruska nu a făcut decât să confirme creșterea avută de trei ani încoace, devenind tot mai respectată la nivelul primului eșalon județean.



Dema: „Îmi place ce am văzut în acest campionat, putem pune probleme echipelor aflate peste noi”

Iar parcursul din toamnă a respectat, în general, pronosticurile. Șoimii au încurcat o singură formație din Top, după 1-1 cu Sântana acasă și s-au încurcat doar cu Ineul, dintre echipele din partea a doua a clasamentului. Bineînțeles, fiecare meci a avut istoria sa, unul dintre cele mai spectaculoase fiind cel de la Curtici, când Șimandul a revenit de la 0-3 la 3-3 și a luat golul eșecului de la Frontiera. „Cel puțin acasă, am cam fost la toate meciuri și-mi place ce am văzut. Adică un fotbal plăcut, ofensiv și o echipă ce a crescut mult din punct de vedere colectiv, dar și individual. Mă bucur că-i văd pe șimăndanii noștri Claudiu Ujoc, Daniel Ujog sau Andrei Cordoș evoluând constant bine. Lui Cordoș chiar îi prevăd un viitor frumos în fotbal dacă va dori să se concentreze pe asta, el este un jucător foarte bun și de futsal, are de unde alege. În general, familia Ruska, tată și fiu, fac o treabă bună, au și un lot echilibrat pe posturi, de multe ori au lăsat jucători importanți pe bancă, în funcție de forma lor sportivă sau de prezența lor la antrenamente. Eu trebuie să recunosc că de la Primărie poate nu am reușit să ajutăm atât cât ne-am fi dorit, avem mare noroc cu Dani și Luci Cordoș, sunt băieți extraordinari, pasionați. Încercăm să mai punem ceva la fotbal la anul, cu toate că nu trebuie să uităm că avem și echipă de futsal în Liga 1, iar pe profesorul Dani Mărcuș nu ai cum să-l refuzi la câte a făcut și face pentru sportul din comuna noastră. Chiar și eu mă mândresc la colegii primari din țară că Șimandul are echipă în prima ligă la futsal. Nu mă prea cred până nu le arăt site-ul Federației. Revenind la băieții din Liga a 4-a, cred că pot arbitra lupta la vârf, le pot pune probleme la primăvară echipelor de peste ei. Chiar dacă i-am încurcat pe cei de la Sântana, personal mi-ar place să-i văd jucând din vară în Liga a 3-a. Sunt vecinii noștri, știu cât se investește acolo, au inaugurat și noua bază sportivă și cred că ar merita să facă pasul mai sus. Cu tot respectul, dacă Socodor și Cermei sunt în Liga a 3-a, nu văd de ce orașul Sântana nu ar face și el față acolo cu echipa de fotbal. Va fi o luptă interesantă în retur și, cum am spus, Șimandul va fi acolo să-și joace șansele cu toate echipele. Dar, până atunci, să avem parte cu toții de Sărbători liniștite și frumoase”, a menționat Florin Dema, primarul comunei Șimand.



Ruska: „În retur trebuie să fim mai asumați și mai realiști, așteptăm din partea Comisiei Județene a Arbitrilor respect”

Antrenorul Jany Ruska încearcă să țină ștacheta cât de sus posibil și nu e pe deplin mulțumit la finalul stagiunii de toamnă. „A fost un tur de campionat sub așteptările mele și ale echipei, dar în concordanță cu așteptările conducerii clubului. Pentru asta în retur trebuie să fim mai asumați și mai realiști. Din cauza mea am pierdut puncte cu Ineu, Păuliș și Beliu, la restul punctelor pierdute, cu Sântana, Felnac, Viitorul și Curtici, pe lângă neinspirația mea, am pierdut și din cauze pe care nu le pot influența, așa că nu mă focusez pe ele. Spun doar că așteptăm și din partea Comisiei Județene a Arbitrilor același respect pe care îl arătăm și noi. Cei care au venit în vară, Rus, Măgulean, Mandache, Ciupuligă și Varga au adus un plus vestiarului. Vom încerca în iarnă să mai aducem doi jucători, iar de plecat se va pleca doar în condiții avantajoase pentru club și nu e vorba de bani. Nu putem renunța la un măr copt, frumos și să nu primim în schimb nici măcar borhot. Fără Iani Ruska senior și familia Cordoș, poate sunt subiectiv, dar clubul nu ar putea funcționa, deși Primăria și Consiliul Local sunt lângă noi tot timpul și sunt principala noastră sursă de venit. De la firma Restart Energy avem echipamente de joc și echipament de prezentare Macron, de o calitate ridicată. Pentru a fi la zi cu toate pe acest final de an am mai avea nevoie de o parte mică de bani și sunt convins că familia Cordoș ne va ajuta și de data aceasta. Eu aș vrea să transmit sărbători fericite băieților și familiilor lor, dar și celor implicați în viața clubului și tuturor microbiștilor din fotbalul județean”, spune „principalul” celor de la Șoimii Șimand.

Petre Măgulean s-a prezentat la Șimand cu 12 goluri în 14 meciuri

Lotul folosit de Șoimii Șimand în prima parte a sezonului 2023-2024 fost format din: Denis Mureșan, Darius Galeancu – David Varga, Darius Dolga, Cristofer Engelhardt, Răzvan Apostol, Andrei Peia, Toader Sechel, Ovidiu Mandache, Orlando Roza, Petru Măgulean, Ieronim Rus, Andrei Cordoș, Daniel Ujog, Claudiu Ujoc, Darius Ciupuligă, Darius Don, Darius Onaca, Dominic Cheta, Paul Moț,

În cele 14 partide din tur, șimăndanii au înscris 33 de goluri, adică o medie de peste două reușite pe meci. Cei mai buni marcatori sunt: Măgulean 12, Don 8, Engelhardt 6, Mandache 5, Ciupuligă 5, Roza 5 și Apostol 4, cu mențiunea că aici sunt incluse și partidele din Cupă. Prin victoriile cu 12-0 la Olari și 5-0 la Gurahonț, Șoimii au luat biletele pentru sferturile competiției KO, ce se vor disputa în primăvară.

Clasamentul de la finalul turului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button