Superliga

SuperLiga, etapa a 19-a: Sepsi ia (cu noroc) trei puncte mari de pe Dunăre și reintră în cărțile play-offului!





Vineri

Politehnica Iași – UTA  1-0

Arădenii au încercat ceva doar în prima repriză a meciului de la Iași și, dacă nu au marcat la ocaziile lui Micovschi și Cooper, s-au mulțumit cu puțin. Și când faci asta de obicei fotbalul de pedepsește și nu te alegi cu nimic. Harrison a fost cel care a verificat teoria, cu reușita sa din minutul 78, la o fază la care suficiența a fost la cote maxime în rândul jucătorilor lui Rednic. Ca și contra Galațiului, eșecul o readuce pe UTA cu picioarele pe pământ, care trebuie să evite locurile de baraj de menținere în SuperLigă până la vacanța de iarnă în fața unor adversari cu pretenții, Farul și Craiova. Poli Iași întreupe seria de 6 meciuri fără succes în SuperLigă și are – teoretic – același scop ca și arădenii, din moment ce joacă și ei cu U. Craiova, dar și cu FCSB.

Sâmbătă

FC Rapid 1923 – FC Voluntari 1-2

Cristiano Bergodi riscă demiterea după al cincilea rezultat negativ la rând al Rapidului, între ele fiind și cel care a decis eliminarea din Cupa României, în faza grupelor. Giuleștenii au pierdut chiar în fața propriilor suporteri cu FC Voluntari, care – iată – îi bate tur/retur. Fundașul Ricardinho a fost omul meciului, cu „assistul” de la reușita lui Nemec și golul cu care ilfovenii conduceau la un moment dat cu 2-0. Papeau a marcat un gol frumos, la vinclu și tot de acolo portarul Fernandez i-a scos mingea de 2-2. Ca o ironie a sorții foștii antrenori ai UTA-ei, Ilie Poenaru și Marin Dună, își trimit fosta echipă pe loc de baraj începând din această seară.

Duminică

FC Hermannstadt – Universitatea Craiova 2-1

Formația lui Marius Măldărășanu a demonstrat că eșecul de la Oradea, cu UTA, a fost un accident legat și de starea terenului. Pe „biliardul” de pe „Municipal”, Hermannstadt a bătut echipa ce a făcut cele mai multe puncte din SuperLigă în ultimele patru etape. Un meci cu destule faze de poartă a fost decis, practic, în 11 minute. Totul a început cu reușita lui G. Iancu (din minutul 51), Mitriță a egalat imediat, dar ex. utistul Oroian a adus trei puncte în contul echipei sale, cu un șut eficient din careu, în minutul  62. Bulgarul Ivaylo Petev pierde prima partidă pe banca oltenilor și U. ratează șansa să se apropie de liderul FCSB. În schimb, Hermannstadt urcă din nou în play-off.

Farul Constanța – Petrolul Ploiești 3-1

Campioana câștigă din nou pe teren propriu după cinci meciuri, cu un sec 3-1 în fața celor de la Petrolul. De această dată, echipa lui Gică Hagi a făcut și un joc defensiv bun și au ținut de avantajul luat după nicio oră după penalty-ul lui Budescu și golul pe o contră a lui L. Munteanu. Finalul a fost al fundașilor, Larie respectiv Papp înscriind după faze fixe, dar destinația punctelor era stabilită deja. Farul e și ea în play-off, dar depinde de rezultatul de mâine de la București, U. Cluj fiind favorită cu Dinamo.

CFR 1907 Cluj – FCSB 1-1

Echipele acreditate cu cele mai mari șanse la titlul de campioană au remizat la Cluj între polemici. Acestea au fost legate de un gol, de altfel, superb marcat de Coman, anulat la VAR după ce a fost identificat un fault al lui Crețu asupra lui Otele cu câteva secunde înainte. Faza se întâmpla în startul reprizei secunde, când scorul era deja 1-1. Grecul Tachtsidis a profitat de eroarea lui Pantea și l-a bătut pe Târnovanu cu un șut plasat, încă din minutul 7, după care Olaru e egalat la mijlocul reprizei, dintr-un voleu frumos la centrarea lui Coman. Madorlini s-a declarat mulțumit de remiză, în timp ce Charalambous a acuzat arbitrajul și chiar o conspirație împotriva lui Florinel Coman. Cele două echipe rămân despărțite de 5 puncte, cu avantaj pentru echipa lui Gigi Becali, ce revine cu u meci pe teren propriu cu incomoda Hermannstadt.

Luni

FCU Craiova 1948 – FC Botoșani 2-0

Calcule respectate întocmai în Bănie, acolo unde echipa lui Adrian Mititelu a trecut fără mari probleme de lanterna roșie din Botoșani. Fundașul Lacroix a mai marcat un gol important pentru olteni la mijlocul primei părți, iar argentinianul Bauza a pus punctele la păstrare după o acțiune personală începută de la mijlocul terenului. Moldovenii au avut ceva șanse doar prin șuturi de la distanță, fără ca Gurău să aibă vreo emoție. FC U Craiova se apropie la doar un punct de UTA, ambele formații aflându-se pe loc de baraj de evitare a retrogradării.

Dinamo București – Universitatea Cluj 0-1

Înfrățirea de la nivelul galeriilor nu s-a regăsit și în rezultatul final dintre Dinamo și U. Cluj. „Șepcile roșii” își confirmă creșterea din joc cu trei puncte mari pe „Arcul de Triumf”, semnate de Dan Nistor. Fostul mijlocaș al „câinilor” a marcat după doar minute, la capătul unei acțiuni șnur purtată de Chipciu și Popa, fără să se bucure după ce a văzut mingea în plasă, ca formă de respect pentru echipa la care a jucat timp de trei sezoane. Trupa lui Ioan Ovidiu Sabău se cațără pe poziția a 5-a și o scoate din zona play-off pe Farul, care, sâmbătă, va juca la Sibiu, cu UTA. Dinamo este într-o situație tot mai grea, la braț cu FC Botoșani.

Marți

Oțelul Galați – Sepsi Sf. Gheorghe 2-3

Vremea remizelor a trecut în SuperLigă și UTA simte asta pe pielea ei. Pierzând la Iași, arădenii au fost întrecuți în clasament chiar de Poli și Voluntari, dar le văd distanțându-se și pe Hermannstadt, U. Cluj, Farul și Sepsi. Echipa din Sfântu Gheorghe a câștigat în complicata deplasare de la Galați, având și multă șansă, căci pe final echipa lui Dorinel Munteanu a ratat ocazii imense de 3-3, prin Fatai și mai ales Lopez. Ștefănescu a mai înscris un gol de excepție pentru echipa la care germanul Bern Stork a debutat cu 6 puncte din tot atâtea posibile.

Vineri, 8 decembrie

Ora 19.00 Politehnica Iași – UTA 1-0

Harrison 78

video

Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu Poli Iași!

Sâmbătă, 9 decembrie

FC Rapid 1923 – FC Voluntari 1-2

Papeau 82 / Nemec 69, Ricardinho 73

video

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Duminică, 10 decembrie

FC Hermannstadt – Universitatea Craiova 2-1

G. Iancu 51, Al. Oroian 62 / Mitriță 52

video

Farul Constanța – Petrolul Ploiești 3-1

Budescu 30 – penalty, L. Munteanu 52, Larie 78 / Papp 81

video

CFR 1907 Cluj – FCSB 1-1

Tachtsidis 7 / Olaru 26

video

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Luni, 11 decembrie

FCU Craiova 1948 – FC Botoșani 2-0

Lacroix 20, Bauza 76

video

Dinamo București – Universitatea Cluj 0-1

/ Nistor 4

video

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Marți, 12 decembrie

Oțelul Galați – Sepsi Sf. Gheorghe 2-3

Maciel 38, Cîrjan 83 / C. Matei 4, Ștefănescu 64, Ciobotariu 75

video

Clasament

Etapele următoare:

Etapa a 20-a

Vineri, 15 decembrie

Ora 17.30 FC Voluntari – FCU Craiova 1948

Ora 20.30 Petrolul Ploiești – FC Rapid 1923

Sâmbătă, 16 decembrie

Ora 14.00 UTA Arad – Farul Constanța

Ora 17.00 Universitatea Craiova – Politehnica Iași

Ora 20.00 FCSB – FC Hermannstadt

Duminică, 17 decembrie

Ora 15.00 Universitatea Cluj – Oțelul Galați

Ora 21.00 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – CFR 1907 Cluj

Luni, 18 decembrie

Ora 20.00 FC Botoșani – Dinamo București

Etapa a 21-a

Marți, 19 decembrie

Ora 17.30 FCU Craiova 1948 – Petrolul Ploiești

Ora 20.30 Politehnica Iași – FCSB

Miercuri, 20 decembrie

Ora 17.30 UTA Arad – Universitatea Craiova

Ora 20.30 Farul Constanța – FC Rapid 1923

Joi, 21 decembrie

Ora 17.30 FC Hermannstadt – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

Ora 20.30 CFR 1907 Cluj – Universitatea Cluj

Vineri, 22 decembrie

Ora 17.30 Oțelul Galați – FC Botoșani

Ora 20.30 Dinamo București – FC Voluntari

FOTO: prosport.ro

7 comentarii

  1. Am atras atenția, ca statistica Voluntari nu e Balotesti, Otopeni Urziceni, Chiajna. Are PIB-ul imediat după București, mai mare ca Brașovul și Constanța la un loc. Sprijin politic solid, Firea-Pandele. Siguranță financiara care atrage ceva valori , omogenitate, și mai ales luptători. Portar de la Real Madrid. Rapid cu aventurieri, străini și locali, la care nici banii lui SUCU, nu au leac . Acest Voluntari aduce la figura cu cerșetorul de la ușa bisericii, dar care are sacul de rufe murdare plin de euro. !!!

    17
    0
    1. Va spun eu,nea Gavrila ,ce a avut azi Voluntariul….Cumetria Becali-Pandele si o prima mare de joc de la turma de oi…:-)))..
      Sa vedeti cand se supara Sucu,isi ia jucariile si pleaca….

      8
      4
      1. Jucătorii UTA trebuiau să bată și erau sub noi Voluntari dar jucătorii de la UTA sînt total inconștienți ! Pentru eșecul cu Iași Rednic trebuia trimis la plimbare împreună cu Cooper și ceilalți 3 s-au 4 !

        4
        8
      2. Mulți au atras atenția ca avem de a face cu un clasament,, fluid” Acum nu credem ca tocmai jucătorii nu știu asta. Noi mai mai cu blândețe mai cu critici rezonabile am exprimat îngrijorări îndreptățite. Se câștigă doar pe moment stabilitatea. Pe principiul ca ușor ajungi, dar mai greu sa ramai. Au înțeles de exemplu,, elefanții ” vorba Sfânta la nea Giro, de la U. CLUJ.!!” Și eu zic ca SUCU o să-și dea seama ca a întrat în malaxor de tocat banii. Deziluzie la Bergodi unde BAIETII merg pe alte coordonate.

        5
        2
  2. Nu Poenaru a trimis-o pe UTA pe loc de baraj. Uita_te in gradina proprie…Daca UTA nu bata o echipa ca Iasu atunci soarta noastra este iarasi cel mai bun …barajul. Chinuiala si inconstanta in joc. Protejativa inimile ca mai facem dracu un infart de frustrare.

    3
    4
    1. Și astăzi șanț mâhnit de eșecul cu Iașiul pe care Rednic și trupa lui trebuiau să-l câștige dar au jucat la egal nesimțiții și au pierdut ! Cu cele trei puncte UTA stătea lejer în clasament , trebuia câștigat 100% meciul , dacă eram președinte la club pentru lejeritatea și lehamitea cu care au abordat meciul cît și strategia lui greșită, Rednic era pa astăzi , împreună cu marele Cooper !

      2
      3
  3. Circ total in Supermamaliga….Nu ma pricep la pariuri,nu sunt curios dar parca am revenit in era cooperativelor…Cum le zicea?Monel,Jenel???
    Ziaristii isi dau demisia „in corpore”,pentru ca nu accepta impunerea grupului care controleaza gazetele centrale…
    Nu stiu din ce cauza am impresia ca am avut o reciprocitate cu Iasi…Ma rog…Poate visez urat…Scenarite…
    PARIURILE TREBUIE INTERZISE TOTAL!!!
    ACEST FLAGEL ESTE DRACONIC,FACE DIN OM NEOM!Pariaza toti!Jucatori,nasi,fini,sotii,prieteni de incredere,baiul este ca sunt direct implicati jucatorii…Cartonase,goluri,eliminari…..Intunecimea mintii…
    Cine sufera?Suporterii adevarati,nevinovati!
    Doar cu vreo 30 ani in urma,inainte de Cugir,Domide si Boruga i-au pus pe jucatori sa puna mana pe biblie..Or fi gresit?Nu prea cred…Dar la Alba Iulia?
    Am mare incredere in Rednic…doar ca a calcat „Stramb” la Iasi….Rau de tot!

    7
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button