Fotbal judetean

CS Beliu, între surprize plăcute și puncte pierdute neașteptat! Horhat-Coraș: „La câte schimbări am făcut în vară nu puteam avea constanță în rezultate”







A șaptea forță a Ligii a IV-a Arad la finalul turului răspunde la numele de CS Beliu. Aceasta a fost campioana transferurilor în vară, iar omogenizarea a fost destul de bună și rapidă, dar asta și în urma unei pregătiri demarată devreme și alimentată cu 14 meciuri de verificare, cu adversari potriviți. Numărul punctelor acumulate de trupa lui Costel Filipaș – 19, golaveraj 26-20, este superior celeilalte formații ce are aceeași „zestre” de puncte, CS Glogovăț.



Horhat-Coraș: „Sunt mulțumit de parcursul echipei, Costel Filipaș a adus un suflu nou și profesionist”

Belenii sunt și autorii a două mari surprize în stagiunea de toamnă, victoriile de la Felnac și Păuliș dar și o remiză la Curtici, împotriva unor echipe aflate în Top 5, cu pretenții de titlu. Pe de altă parte, au fost și sincope neprevăzute, sub forma remizelor cu Zăbrani, Vinga sau Macea, plus derby-ul zonal cu Sebișul, care are – însă – istoria sa aparte cu trei eliminați din teren, plus doi de pe bancă. „Venirea lui Costel Filipaș a adus un suflu nou și profesionist la echipă, l-am susținut din primăvară și mai ales în vară când s-au adus jucători dedicați performanței și s-au promovat mulți copii din zonă. Sigur că o astfel de schimbare nu poate să dea rezultate imediate, nu putem avea o constanță în rezultate. Lotul este vizibil mai puternic decât anul trecut, s-a și făcut o pregătire excelentă în vară, cu multe meciuri amicale și am pornit campionatul cu gânduri destul de mari. Din păcate, suspendările au decimat primul 11 și antrenorul nu a putut alinia aproape deloc cea mai bună formulă. Au mai și plecat doi copii în străinătate, Covaciu și Boroștean și am avut de suferit puțin și la jucătorii Under. Acasă am avut rezultate oscilante, dar în deplasare am reușit două victorii foarte importante, la Felnac și Păuliș, lucru ce a pus în gardă competitoarele. Probabil și de asta, acasă am avut meciuri extrem de grele, adversarii luându-și măsuri suplimentare pe faza defensivă. Cel mai mult mă bucură că avem mai mulți copii de la noi din comună și din zonă, unii deja au progresat semnificativ la prima echipă și sperăm ca pe viitor să atragem și alți copii talentați la fotbal. Per total, pot spune că sunt mulțumit de parcursul echipei, mai ales că acest sezon este unul de tranziție, să spunem. Rezultatele ni le asumăm, oricare ar fi ele, iar din sezonul viitor e posibil să ne impunem între echipele fruntașe ale seriei”, afirmă Emanuel Horhat-Coraș, primarul comunei Beliu.



Nu crede că arbitrii au ceva cu Beliu, iar: „Antrenorul inspiră o agresivitate pozitivă”

Întrebat ce spune despre abaterile disciplinare ale unora dintre jucători, dar și dacă, în opinia sa, belenii sunt și victimile arbitrilor, edilul a adăugat: „Nu cred că mai ne poartă cineva pică pentru evenimente din trecut. Acum sunt arbitri tineri, în general, care vor să progreseze și nu se compromit cu decizii voite împotriva unor echipe. E clar că mai greșesc și ei, așa cum și jucătorii ratează din câțiva metri, e omenește. Și, până la urmă, a fost doar acel meci de tristă amintire, care ne-a dat apoi peste cap. În rest, aș spune că au fost cazuri izolate, eliminări născute din ambiția și dăruirea pe care o pun jucătorii noștri în slujba echipei. Antrenorul inspiră o agresivitate pozitivă, specifică fotbalului modern, nu antrenează jucătorii să comită infracțiuni pasibile de suspendări și amenzi substanțiale”.

Starea gazonului, o problemă la Beliu: „Încercăm să găsim o soluție tehnică”

Din 2018, comuna Beliu are o bază sportivă nou-nouță, cu o tribună de 500 de locuri și vestiare moderne și spațioase. În schimb, starea gazonului e una destul de proastă în special în anotimpul ploios. „Din păcate, terenul ne-a creat probleme de-a lungul anilor, mai ales când plouă abundent. Mai demult erau bălți în partea fără tribună, în timp s-au mai acoperit prin lucrări specifice, iar acum, după modernizare, apa se adună mai ales în fața tribunei. Am avut și o componentă de drenaj la gazon când s-a construit tribuna, dar nu a făcut față. Pământul de sub teren este lutos și nu s-a putut rezolva drenajul cu canale ce duc spre valea din spatele tribunei. Acum cred că și tribuna, prin fundația de beton împiedică și mai mult scurgerea surplusului de apă. Vom consulta specialiști să vedem dacă există vreo soluție tehnică și vom încerca să rezolvăm această problemă. Până una alta, încercăm să mai umblăm puțin la lotul de jucători. Cum este și normal, vor fi câteva mișcări, antrenorul dar și noi, autoritățile locale, ne-am dori să ne întărim un pic pe posturile ce s-au dovedit mai descoperite. Am vrea copii din zonă pe cât posibil, tineri de perspectivă, dar vom discuta pe această temă. Lăsăm fotbalul să intre puțin în vacanță și le transmitem fotbaliștilor, suporterilor și tuturor locuitorilor comunei Beliu Sărbători Fericite!”, a mai transmis Emanuel Horhat-Coraș.

„Moro” Purtan – golgheterul belenilor

Lotul folosit de CS Beliu în prima parte a sezonului 2023-2024 fost format din: Paul Soltesz, Bogdan Filimon, Andrei Lazea – Mădălin Cotoc, Paul Călăcean, Fabian Bogdan, Bogdan Rusu, Răzvan Ruja, Dorian Onoc, Cătălin Covaciu, Denis Mâneran, Octavian Purtan, Cătălin Cohan, Alexandru Zamă, Flavius Băd, Sergiu Bărdan, Andrei Jurcă, Georgian Hulbăr, Sebastian Moisă, Claudiu Morar, Bogdan Bătrâna, Denis Holtreich, Raul Popovici și Denis Ciugu.

Golgheterul turului la Beliu e Purtan, cu șase reușite, urmat fiind de Cohan – 4, Băd, Onoc și Zamă – câte 3 goluri. După 4-0 la Archiș și 2-0 la Mailat, CS Beliu s-a calificat și în sferturile Cupei României, faza județeană.

Clasamentul la finalul turului Ligii a IV-a Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button