UTA Arad

Rednic nu-și explică sincopele cu Oțelul și Iași: „Îți vine să țipi, să urli, pentru că am avut două situații mari, nu vreau mediocritate!”







UTA a rămas echipa contrastelor în SuperLigă și în returul SuperLigii. După ce în prima parte a sezonului i-a produs primul eșec stagional liderului FCSB sau a încurcat Rapidul sau pe campioana Farul, recent arădenii au impus remiza (0-0) pe terenul lui CFR Cluj, dar a învins-o și pe Hermannstadt, echipă ce nu mai piereduse de trei luni în campionat. Pe de altă parte, însă, „roș-albii” au cedat 2-4 cu Oțelul Galați, pe „neutrul” din Sibiu, dar s-au întors cu mâna goală și de la Iași.


Mircea Rednic nu prea găsește explicații pentru cele două sincope cu formațiile din Moldova, care au promovat în vară în elită. „Nici acum nu îmi explic aceste două rezultate, cu Galațiul și cu Iașiul. Adică venim după după rezultate bune cu echipe cotate foarte bine la noi în țară și apoi avem rezultate negative cu două echipe care au promovat. Poate e vina mea că nu am reușit să-i conștientizez și să îi fac să înțeleagă că meciurile cu echipe nou promovate sunt mult mai grele decât cu echipe care vin și joacă  și încearcă să-și impună jocul. Și au fost două rezultate care pe noi ne-au trimis dăuă locuri mai jos. Suntem foarte, foarte apropiați și de aceea mi-e ciudă și urlu. Urlu că am avut două situații pe care noi n-aveam voie să le ratăm, adică nu vreau mediocritate. Le-am spus clar că vreau mai multă ambiție din partea lor, ambiție pe care am și demonstrat-o cu alte ocazii. Îți vine să țipi, să urli. Adică faci egal la CFR, după aia vii și bați cea mai în formă echipă care o învinge pe Craiova etapa următoare. Și după aia vin meciuri de astea, nu cred că e teamă, de ce să fie? Nu ai de ce să-ți fie teamă când joci cu echipă care e de nivelul tău. Sau relaxat, de ce să fii relaxat? Poate e altceva, jucătorii care au venit la noi nu s-au bătut la campionat, majoritatea au venit de la echipe care au fost cu probleme la retrogradare sau unele chiar au retrogradat. Trebuie să se țină cont și de asta. De asta vorbesc pentru suporteri, pentru specialiști. Noi și în octombrie încă aduceam jucători, Luckassen a venit la sfârșitul lui octombrie. Timp de trei luni noi tot ne-am format echipa și nici nu am jucat acasă. Eu sunt ferm convins și mă repet că, dacă am fi jucat acasă și cu Galațiul, dar și cu Voluntari și Craiova, în Cupă , sută la sută erau alte altele rezultatele. La meciul de Cupă de săptămâna trecută am avut 500 de suporteri, UTA e obișnuită altfel”, a declarat antrenorul „roș-albilor”.


Menționând faptul că Luckassen nu este grav accidentat și că ar putea reveni pe gazon în meciul cu Universitatea Craiova, Rednic a făcut din nou diferența dintre jocul olandezului și cel al italianului Cooper. „L-am pierdut repede pe Kevin la Iași. El s-a integrat foarte bine și are alte calități față de cele ale lui Cooper. E un atacant care cere mingea pe spații, iar după aceea Cooper nu a mai făcut-o. El are stilul lui, a jucat, s-a luptat foarte mult pentru minge, dar a avut foarte puține reușite, adică un singur șut în prima repriză. După atâta timp sunt sigur că ar trebui să înțeleagă că mi-am dorit și îmi doresc mai mult de la el, nu doar să văd duelurile alea cu cu adversarii, cu fundașii și duelurile cu arbitrii. Certurile astea nu-și au rostul, tot cerem fault când sunt la limită. Altceva mi-aș dori de la Cooper, dar acum are șansa să demonstreze, atâta timp cât Kevin este accidentat. Ar putea să fie titular și să-mi demonstreze că pot să mă bazez pe el și de anul viitor”, a mai afirmat „principalul” arădenilor.

5 comentarii

  1. Mda…toți sunt vinovați mai puțin mister Rednic! Daca nu va conștientiza că a greșit și va pregăti la fel și meciul cu Farul nu va fi bine deloc…

    4
    10
  2. Mister Rednic…cu Galatiul stim cu totii cam ce a fost dar cu Iasiul ati pierdut dvs meciul.Doar dvs!
    Mortii de la groapa nu se mai intorc!

    6
    3
  3. Dvs..d-le Rednic dotiti mai mult de la Cooper…Si noi,adevarat! Vad ca tot o dati cu Luckassen…Lent,greoi,nu face deloc faza de aparare/repliere…Doar ca are talie si tine de minge,nu este suficient pt un goleador….Nici o scuza ca a venit la sfarsitul lui octombrie…A venit ca ultima varianta,pt ca nu a primit alta oferta si a jucat cat???
    Singurul lucru bun la el,sunt clauzele de performanta…Se zice ca nu prea se mai pune baza pe cantonamente dar nu sunt de acord…Vedem in pauza de iarna…Ce Antalia,ce Slovenia???Aici la noi,la munte,la zapada se face pregatirea fizica de iarna!Dvs stiti foarte bine asta!

    6
    1
  4. Mircea Rednic este unul din cei mai buni si experimentati antrenori pe care ii are Romania in acest moment. La orice ora, un antrenor „de considerat” ca Principal pentru banca Echipei Nationale de seniori. Nu degeaba Hagi i-a incredintat banca Viitorului sau, acum citiva ani !

    Surprinzator pentru mine, Mircea a acceptat sa vina la UTA fara pretentiile pecuniare pe care CV-ul sau le-ar fi putut impune cu usurinta, si a semnat un proiect de re-constructie totala din temelii, a acestei echipe in urmatorii doi ani.

    Si asta in conditiile unei restrictii bugetare impuse de cheltuielile exagerate cu salariilre versus valoarea jucatorilor achizitionati la re-debutul in Superliga.

    Sa ne mai reamintim si faptul ca la momentul preluarii UTA-ei, echipa era pe o pozitie de retrogradare iar Mircea prin curajul sau nebun, inspiratia si experienta sa, ne-a salvat de la o retrogradare sigura si probabil un faliment iminent, intr-un moment extrem de delicat in istoria acestui club !

    Eu unul merg pina la capat pe mina acestui foarte curajos, asumator si cautator de riscuri majore pentru propria cariera, fara cea mai mica ezitare !

    Cind accepti si i-ti asumi atitea riscuri majore, cu usurinta cu care a fact-o Mircea Rednic, ma face sa cred ca atunci cind v-a reusi sa construiasca o echipa pe placul sau, cu adevarat competitiva la Arad, nu v-a ezita sa investeasca majoritar in acest club si sa aduca linga el investitori seriosi si foarte interesati de ideea unei prezente constante ale acestei echipe in grupele competitiilor Europeane.

    9
    2
  5. Echipa lui Mititelu a castigat cu 1-0 la Voluntari si ai facut 24 de puncte lasand UTA. pe locurile de baraj. Deci UTA. nu isi mai poate permite sa piarda acest meci cu Farul lui Hagi chiar daca este o echipa dificila cu jucatori destul de buni si dau gol cand au ocazia. Baietii trebuie sa joace cu mare ambitie , sa stearga esecul trist de la Iasi. O sa fie foarte, foarte greu chiar daca Farul au 4 absenti, sa fie foarte atenti la Budescu un jucator greoi dar loveste bine mingea atat la loviturile libere cat si in a pasa decisiv. Intrebarea se pune daca atacul cat si mijlocasii vor da randamentul optim pt. a inscrie goluri si castiga ? Vom vedea, FORTA UTA Arad !!!

    1
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button