Fotbal judetean

Nădlacanii au îmbrățișat proiectul „verde” al lui Cornel Nădăban! Pătean: „Un tur bunicel, ținând cont de cum am pornit la drum și câți tineri avem în lot”




De pe penultima poziție în clasament la finalul sezonului precedent al Ligii a IV-a Arad, Victoria Nădlac a fost reînscrisă și la startul noului campionat și ca urmare că numărul echipelor a crescut, dar și pentru că Păuliș II – Sâmbăteni nu a avut drept de promovare. Iar „vameșii” au ezitat puțin, fiindcă Rudolf Lakatos s-a desprins de club și se părea că nu mai există continuitate. Dar, ea a fost găsită prin implicarea lui Cornel Nădăban, fostul jucător al UTA-ei, care a găsit parteneri în Tiberiu Pătean și Nicolae Roșca, noii conducători ai Victoriei. Primul pe tot clubul, iar al doilea, al secției de fotbal.


Pătean: „Încă nu am renunțat la punctele cu Zăbraniul, în rest ne-am cam făcut punctele cu echipele de nivelul nostru”

Treptat, Nădăban a câștigat încrederea și unor jucători cu experiență, din garda veche și și-a pus pe picioare o echipă cu care a făcut 15 puncte pe teren, după 3-1 cu Macea și Sebiș, 1-0 cu Glogovăț, 5-2 cu ACB Ineu II și 5-0 cu Zăbrani. Însă, „vameșii” au rămas fără cele trei cu Zăbraniul de acasă, fiindcă pe teren a apărut Daniel Barta, un jucător de 16 ani care nu era trecut pe foaie. Însă, conducerea „alb-negrilor” susține că lupta la comisii nu e pierdută defintiv. „Am făcut apel la decizia Comisiei de Disciplină, fiindcă sunt vicii de procedură. Litera din regulament nu se potrivește cu speța, în mod normal ar trebui să ne luăm punctele înapoi, ales că le-am câștigat pe merit. Jucătorul contestat a intrat pe teren la 5-0 în ultimele 5 minute, nu a influențat cu nimic rezultatul, dar, repet, vorbim în primul rând de viciu de procedură. În rest, cam ne-am făcut punctele cu echipele de nivelul nostru, nici nu știu dacă se putea mai bine la cum ne-am organizat în vară, pe repede înainte. Marele merit e al lui Cornel Nădăban, el a strâns echipa în jurul său, a acceptat să lucreze la început doar cu copii și de abia după o etapă-două au venit și jucătorii mai experimentați, Luculescu, Pană, Coriteac, Taloș, Stejar sau Sinkovicz, deși acesta din urmă are doar 23 de ani. Au mai fost și transferuri inspirate, Stejar, Chepețan, Pană sau Bukva și echipa a început să arate binișor, în special cu echipele din zona noastră. Ne bucură faptul că au început să joace constant juniorii noștri din Nădlac, Mazuch, Marko, Roskos și Kocsis, care au doar 15 ani, Seciu și Beracko, de 16 ani, Perța, de 17 ani sau Nemeș, 19 ani. Cornel chiar are ochi pentru ei, iar un lucru important este acela că el se ocupă și de echipa de juniori mari și le cunoaște forma sportivă și calitățile. E foarte important și faptul că avem printre cele mai bune terenuri din județ, putem lucra în liniște acolo. Așadar, eu zic că a fost un tur bunicel pentru echipa nostră, ținând cont și de cum am pornit la drum, de faptul că avem mulți jucători tineri în lot și că nu avem omogenitatea altor echipe”, susține Tibi Pătean, care l-a înlocuit la șefia grupării nădlăcane pe Marek Suslak.

„Vameșii” vor în Top 10 la primăvară, dar și să demareze proiectul de reabilitare a bazei sportive

După primele 15 runde ale stagiunii, Victoria ocupă locul 11, dar ar putea urca pe 10, dacă își va lua înapoi punctele cu Zăbraniul, chiar în locul formaței lui Leo Pința. „Am înțeles că înainte de Crăciun vom primi un răspuns de la Comisia de Apel, dar, independent de aceasta, vom încerca să urcăm în Top 10 la primăvară. Probabil, vom face două-trei achiziții pe posturile deficitare, iar de plecat azi știm că ne despărțim doar de Sabo. Domnul Roșca i-a semnat actele și băiatul se întoarce acasă, în Sălaj. Lăcătușu nu a mai venit în ultimul timp, iar Luculescu a fost accidentat, dar ne-a transmis că în ianuarie își va relua pregătirea cu echipa. O să încercăm să-i trimitem pe băieți și într-un cantonament în Ungaria sau la Moneasa. În rest, Cornel și băieții știu ce putem oferi prin implicarea oficialităților locale, a domnului primar Radu Mărginean, dar și a câtorva privați. Și aș vrea să-i amintesc și să le mulțumesc firmelor: SC Green O & T Line SRL, SC Agro Raluca SRL, SC Himserv 97 MSM SRL, SC Kovacs & Hegheș SRL, SC Sorful Action SRL, Scharge Agricola SRL, SC Mela Brutărie & Patiserie SRL, SC Profi Agro Vlad SRL, SC Zetor Tractor SRL, SC Mosslein România SRL, SC Delta Carm SRL, SC Nano Electrocasnice SRL, SC Oana SRL, SC Club 82 Nădlac SRL, Old Boys Victoria Nădlac, SC Kity Edy SRL, SC Speedline SRL, SC Arspeed Logistic SRL, Fermierul Nădlăcan, dar și domnilor Daniel Ștefan Bencovici, Milan Kelo, Ștefan Roskoș, Ștefan Uram, Adrian Barbu, Florin Banu Florin, Milan Matuska, Cristian Ghiurcovici, Savu Pătean, Emeric Bogoș, Sergiu Lăpușan, Sergiu Seciu, Cristian Țichelea, Ioan Bobcsok, Ștefan Franyo, Valentin Kocsis și chiar și lui Cornel Nădăban. Sigur, știm că am putea să stăm mai bine la capitolul buget, dar trebuie să se înțeleagă faptul că banii trebuie să ajungă tuturor secților, adică la judo, sambo, volei, handbal, karate, șah. Și toți sportivii și sportivele noastre au rezultate bune și merită să fie susținuți. Revenind la fotbal, sperăm ca în anul ce vine să putem demara proiectul câștigat deja pentru investiții la vestiarele bazei sportive și amenajarea încă unui teren în apropierea celui vechi. Plus parcarea ce trebuie să existe la orice bază sportivă care se respectă. Dar, acum vrem să ne bucurăm de Sărbătorile de iarnă, chiar le urăm băieților, suporterilor, nădlăcanilor noștri, un Crăciun Fericit și un An Nou mai bun”, mai transmite președintele clubului Nădlăcan.

Coriteac și Bukva – cei mai buni marcator ai „vameșilor”

Lotul folosit de Victoria Nădlac în prima parte a sezonului 2023-2024 fost format din: Alex Stejar, Denis Roskos, Ionel Dulhaz – Raul Barna, Robert Nemeș, Andrei Kocsis, Gabriel Taloș, Cristian Beracko, Sergiu Seciu, Robert Sinkovics, Mario Sabo, Alexandru Chepețan, Ioan Coriteac, Benjamin Mazuch, David Severin, Daniel Barta, Andrei Marko, Cristian Perta, Natanael Pană, Sergiu Lăpușan, Cristian Bukva, Laurențiu Citescu, Cătălin Stoica, Patrick Mocriș, Lorin Petran, Daniel Lăcătușu, Claudiu Luculescu și Nicolas Babjak.

Coriteac și Bukva sunt cei mai importanți marcatori stagionali ai nădlăcanilor, cu câte 5 reușite. Sabo a mai marcat și el de trei ori, iar Stoica, de două.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button