Sporturi de contact

Peste 300 de judoka din trei țări și 20 de cluburi au luptat la cea de-a patra ediție a Cupei CarolinaSunt zile pline pentru judoka de la CS Universitatea Arad – Podgoria Ghioroc. Luni seara, aceștia sunt așteptați la Teatrul „Ioan Slavici”, la gala de final de an a clubului condus de Ovidiu Șerban, după ce sâmbătă au fost gazdele „Cupei Carolina”. A fost a patra ediție a competiției ce poartă numele campioanei din comuna din Podgorie. Cristina și Carol Szabo, părinții Carolinei au dat startul acestei întreceri rezervată copiiilor între 6 și 14 ani, care a devenit internațională, cu participarea sportivilor din Ungaria și Serbia.

Aproximativ 320 de judoka reprezentând 20 de cluburi au luptat pe tatamiul amenajat la sala de sport a Şcolii Gimnaziale Ghioroc din cadrul Liceului Tehnilogic „Vasile Juncu” Miniş. A domnit prietenia și fair-playul, iar Moș Crăciun, cu sacul plin de jucării și dulciuri, a fost întâmpinat cu colinzi de micii judoka. Iar Moșu’….Iosif Szilyer e tobă de judo, ca fost campion al Aradului, actual antrenor, dar și arbitru continental onorific și șef de euroregiune.

Corneliu Popi-Morodan, primarul comunei Ghioroc, l-a avut invitat pe Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad sau pe gospodarul șef din Șiria, Valentin Bot. „Implicarea Universității este maximă, pentru că – practic – Carolina Szabo este vârful secției noastre de judo, iar Cristina și Carol Szabo, principalii organizatori de azi, se ocupă de ceea ce înseamnă judo la CS Universitatea. La ora actuală, peste tot în lume, sportul este o modalitate prin care reușești să distragi copiii de la lucrurile ce le dăunează sănătății sau psihicului. Iar menirea noastră este să-i atragem spre sport, în acest caz spre judo și nu poate decât să mă bucure că văd această sală de Ghioroc plină, cu peste 300 de sportivi”, a spus Ovidiu Șerban, managerul CS Universitatea Arad.

Sportivii care s-au clasat pe podium la diferite categorii de kilograme sau vârstă au primit diplome, medalii şi câte o jucărie de pluş.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button