Rugby

CS Universitatea Arad, ca și revenită în reînființata Divizie Națională de Rugby! Se mută „studenții” pe CPL?


Aradul ar putea avea din nou echipă de rugby în Divizia Națională. După ce a realizat că a forțat nota cu o singură ligă, în care diferențele de valoare erau prea mari între unele combatante, Federația Română de Rugby a ascultat doleanțele majorității afiliaților și revine la sistemul competițional cu două ligi.

Prin urmare, în ședința din 12 decembrie, de la sediul FRR din București, s-a decis ca noua componență a Ligii Naționale de Rugby și anume: Dinamo București, CSM Știința Baia Mare, SCM USV Timișoara, CSA Steaua Bucuresti, CSU ELBI Cluj, CSM Constanța, Rapid Bucuresti, CS Poli Iași (cu semnul întrebării).  Se va juca în sistem tur-retur, după care semifinale și cele două finale. La finalul competiției ultima clasată va disputa o partida de baraj, promovare/retrogradare, cu prima clasată în Divizia Națională de Seniori, pe terenul echipei din DNS.

CS Universitatea ar urma să aibă 9 adversari în Divizia Națională și 20 de meciuri într-un sezon

Și ajungem la eșalonul secund, în care ar trebui să evolueze și CS Universitatea Arad, club care și-a continuat activitatea doar în competiția națională de rugby în 7. Până una alta, Federația a inclus-o pe gruparea „studențească” în Divizia Națională alături de: RC Bârlad, CSM Galați, RC Grivița, CS Știința Petroșani, RC Gura Humorului, CSM Bucovina Suceava, Sportul Studentesc, CS Navodari și CSU Alba Iulia. La finalul competiției prima clasată va disputa o partidă de baraj, promovare/retrogradare, cu ultima clasataă în Liga Naționala de Rugby, pe terenul echipei din Divizia Națională.

Echipele participante vor avea obligativitatea sa înscrie cel putin 4 jucatori U23. La înscrierea în competitie fiecare echipă va trebui să prezinte un lot de minim 30 de sportivi legitimați. Combatantele vor putea înscrie maxim un jucător cu vârsta de peste 40 de ani, dacă acesta a fost activ în ultimele trei sezoane consecutiv.

Șerban recunoaște că are planuri importante pentru rugbiștii de la CS Universitatea

Chiar la finalul galei în care și-a premiat performerii din anul 2023, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Ovidiu Șerban a recunoscut că are planuri pentru sportul pe care l-a practicat și în care a avut o frumoasă carieră de antrenor, încununată cu titlul de vicecampion național în anul 2006. „La ora actuală, dacă reușesc măcar secția de rugby să o aduc la nivelul celorlalte secții, atunci putem spune că suntem un club extrem de puternic din România, probabil inexistent în Arad. O să încercăm cu un domn din cadrul Universității, domnul Bogdan Vukosavljević, să ridicăm și rugby-ul și să avem din nou echipă în campionatul de 15 contra 15. Dacă suntem ajutați și de către Primărie să luăm în concesiune terenul „CPL” – căci tribunele și vestiarele sunt deja ale noastre – ar fi excelent.  Ați văzut câte a obținut doamna rector pentru Universitatea din proiecte PNRR. Sunt bani suficienți pentru cluburile sportive universitare la Ministerul Educației ca să investim pe acel stadion. Ținta e grea, pentru că nu depinde de mine, să vedem organele locale cum răspund pozitiv sau negativ”, a spus managerul grupării studențești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button