UTA Arad

Balint merge pe experiența lui Meszar și expertiza lui Rednic în salvarea UTA-ei de la retrogradare, dar: „Războiul suporteri – conducere macină…”







Ca și Florin Iacob, fostul său elev de la UTA, Laszlo Balint îi încurajează de pe margine pe cei care-și dispută trofeul la Turneul Vedetelor, de la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași” din Brașov. Antrenorul ce și-a încheiat conturile cu „Bătrâna Doamnă” pe finalul lunii aprilie a acestui an a dat un interviu pentru colegii de la iamsport.ro în care a vorbit puțin și despre formația arădeană.


Gyuszi Balint susține că se aștepta ca fostul său club să ridice ștacheta în acest sezon, dar și că în lupta pentru supraviețuire nu va avea probleme. „De când am plecat ultima oară de la UTA mi-am propus să nu vorbesc prea mult de ce se întâmplă acolo. Știu că lumea așteaptă opinia mea, căci am ceva istoric și am trăit momente frumoase acolo. Dar ce pot spune ar fi că experiența domnului Meszar – căci deja se poate spune că domnul Meszar are o experiență destul de importantă la nivelul primei ligi și în gestionarea unui club de anvergura UTA-ei – și expertiza domnului Rednic până la urmă vor fi ingrediente suficiente pentru ca echipa să se mențină în prima ligă. După toată emulația care a fost în vară, mă aștetam ca obiectivul clubului să fie mai important, cu toate că au venit ceva declarații oficiale dinspre UTA că-și doresc participarea în play-off. M-aș fi bucurat să aibă forța, potențialul de a se bate măcar pentru accederea în play-off, dar cred că în acest moment e importantă menținerea clubului în prima ligă”, au fost cuvintele tehnicianului brașovean.


Balint a fost provocat să vorbească despre episodul revoltei de la începutul săptămânii trecute, când jucătorii UTA-ei au refuzat să se antreneze sau cel puțin au întârziat mult ieșirea din vestiar invocând restanțe salariale. De acolo, antrenorul care a readus-o pe „Bătrâna Doamnă” în SuperLigă a ajuns la războiul dintre o parte a suporterilor și conducerea grupării arădene. „Mie mi-a sărit lumea în cap când am ieșit public și am spus că sunt anumite probleme. Este clar că la UTA au fost probleme, nu știu ce este acuma acolo. Am văzut că sunt declarații că banii sunt la zi, m-aș bucura foarte mult să fie acest lucru, pentru că e un club important. Dar, ce pot spune este că pe lângă problemele menționate, tot acest război macină tot ce înseamnă spirit utist, macină tot ce înseamnă club. Pentru că în momentul în care suporterii sunt într-un război cu managementul clubului, cu conducerea, este clar că lucrurile nu merg deloc în direcția cea bună”, a mai punctat Balint.

În fine, tehnicianul de 44 de ani a dat de înțeles că s-ar putea ca din primele zile ale lui 2024 să preia o echipă din SuperLigă. Toate indiciile duc la Petrolul Ploiești, echipă ce nu mai pare a funcționa cu Florin Pârvu pe bancă, iar Marian Copilu, cel care l-a adus pe Balint și la cârma celor de la U. Craiova, ar dori să colaboreze din nou cu fostul antrenor al UTA-ei.



5 comentarii

  1. Probleme de natura financiara exista si la Petrolul si asta pune in dificultate „autoritatea” bancii tehnice asupra unor jucatori foarte „senzitivi’ la capitolul salarii si prime neplatite la timp. Ca antrenor I-ti pierzi urgent credibilitatea vestiarului. Cu atit mai mult la UTA, fiindca stim bine ca bugetul de salarii s-a redus substantial in vara trecuta.

    Este foarte periculos in ziua de astazi sa nu poti platii salariile in zua de plata. Ca sa nu mai vorbim de prime. I-ti faci tie insusi o viata foarte grea in gestionarea prestatiilor unui lot de jucatori absolut nemultumiti, nu numai de nivelul modest al salariului ci si de faptul ca administratia clubului nu este in stare sa te plateasca la zi .

    Pe vremea comunismului asa ceva era absolut de neconceput, fereasca Dumnezeu sa fi aminat chiar si cu o zi salariile muncitorilor la avans sau la chenzina. Nu faceau greva dar veneau peste tine in birouri si te linsau la propriu pina la plata ultimului ultimului leu la care erau indreptatiti ! Partidul insa, avea „grija” de toate, inclusiv sa „rezolve” rapid lipsa de fonduri ale bancilor, blocajele de plati majore existente intre Ministere si pe intreaga economie, si asta pentru vreo 50 de ani buni. Ziua de salarii era respectata su Sfintenie ! Stiau ei de ce …

    Cu siguranta, disciplina financiara la UTA trebuie imbunatatita SUBSTANTIAL in sensul in care jucatorul primeste salariul in ziua programata de plata iar prima de joc, pentru gol, primul asist si NEAPARAT al doilea asist, a doua zi dupa joc.

    Lui Gusy ii doresc multa bafta, daca v-a fi sa preia Petrolul Ploiesti. O noua experienta utila in Superliga la o alta echipa de traditie precum Petrolul Ploiesti este binevenita pentru orice antrenor tinar si foarte ambitios precum Gusy ! Cu siguranta sansa unui cumul important de experienta pentru el la nivelul Superligii, si de ce nu, o buna oportunitate sa califice o echipa – bine plasata momentan – in cursa pentru play-off-ul din primavara.

    12
    11
  2. Balint ar trebui sa fie ultimul care sa vorbeasca!A primit tot ce si-a dorit,jucatori doar de la Apostu,nu de pe DVD-uri,a schimbat loturi intregi la fiecare pauza,ce a visat noaptea,a primit dimineata!
    Vesnic nemultumit,orgolios,razbunator,interesele personale peste cele ale echipei!Nu s-a bagat nimeni peste deciile sale!
    Primul care si-a depus memoriu la comisii!
    Sa aiba noroc,dar nu impotriva noastra!La Multi Ani!

    14
    20
    1. Sa fie intrebat domnul Balint de ce a plecat Alex Oroian si Calin Popescu….2 jucatori buni de Liga 1 iar Popescu chiar este laudat de presa din Cipru! Poate pentru ca impresarul celor doi jucatori este domnul Catalin Sarmasan?Pai este „afacerist” sau antrenor?

      2
      2
    2. Or fi toate precum acuzatiile amintite, insa macar conform statisticii, Balint a facut cea mai buna performanta cu UTA pana in momentul actual. Nu apar pe nimeni, e pura statistica (pe care nu cred ca trebuie sa o uitam).

      2
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button