UTA Arad

Căpitanul Iacob a vorbit despre primul obiectiv stagional al UTA-ei, dar și despre viitorul său: „Chiar mă gândesc la un contract în străinătate”







Florin Iacob și-a petrecut Crăciunul acasă, la Brașov, iar astăzi a participat din calitate de spectator la Turneul Vedetelor, ce se dispută la Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași” până vineri. Portarul UTA-ei a asistat la duelul unor nume importante din fotbalul românesc, precum Gabi Tamaș, Mugurel Buga, Dan Alexa, Romeo Surdu, Mihai Pintilii, Dinu Todoran, Tibi Ghioane, Marian Constantinescu, Florin Cernat, Adi Ilie, Sabin Ilie, Stelian Carabaș, Petre Marin, Sorin Ghionea, Rică Neaga sau Bănel Nicoliță.


Căpitanul „roș-albilor” a dat și un scurt interviu în care a vorbit și despre sezonul echipei lui Mircea Rednic, obiective, dar a revenit și asupra subiectului „greva” de luni, 18 decembrie, de dinaintea partidei cu Universitatea Craiova. „În primul rând, vrem să evităm retrogradarea. Momentan acesta e obiectivul, că suntem pe locurile acelea, dar sperăm la un loc cât de sus se poate și să demonstrăm că putem, pentru că am demonstrat în multe meciuri că avem valoare și lot bun. S-au făcut foarte multe schimbări și, în momentul în care faci foarte multe schimbări într-o echipă, e greu până te omogenizezi și s-a demonstrat lucrul acesta și anul acesta la noi. Dar, spre sfârșitul campionatului (n.a. finalul anului 2023), am demonstat că suntem o echipă bună”.


Imediat după meciul cu oltenii, despre revolta spontană din urmă cu 9 zile a vorbit vice-căpitanul Alexandru Benga. Acum și-a spus punctul de vedere și Iacob. „Nu a fost nicio grevă, nu s-a pus problema de lucrul ăsta, au fost, într-adevăr, a zis și domnul Meszar, trei săptămâni de întârziere, dar nu s-a pus problema să nu ne antrenăm sau lucruri de genul acesta. Într-un final s-a rezolvat situația, suntem cu banii la zi și e totul în regulă”, au fost cuvintele goal-keeperului de 30 de ani. Grevă sau nu, Mircea Rednic nu a condus niciun antrenament la începutul săptămânii trecute.

Florin Iacob e la al cincilea sezon în tricoul UTA-ei, al patrulea în SuperLigă. În primăvara lui 2021, „Pensionarul” a fost chemat în premieră la echipa națională a României, fără – însă – a debuta „sub tricolor”. Astăzi, buturile selecționatei lui Edi Iordănescu sunt apărate de Horațiu Moldovan, portarul Rapidului, care plecase de la UTA la finalul anului 2020 tocmai pentru că era rezerva lui Iacob. „Atâta timp cât sunt în activitate mă gândesc la lucru acesta (n.a. echipa națională). Țin legătura și cu antrenorul de portari de acolo. Îl felicit când trebuie, chiar și pe Horațiu Moldovan vreau să-l felicit încă o dată, pentru că a făcut un parcurs senzațional la echipa națională. A profitat de moment și lucrul acesta e foarte bine pentru el. Deci da, eu mă gândesc încă la echipa națională”, a mai afirmat „Pensionarul”.

Recunoscând că e foarte greu spre imposibil să mai joace pentru FC Brașov până la finalul carierei, Florin Iacob crede – în schimb – că nu e târziu să prindă primul său transfer în străinătate. „Chiar mă gândesc la un contract în străinătate, dar mai am contract cu UTA. Vreau să joc cât mai bine la Arad și atunci șansele mele sunt mai mari să plec afară”, a mai spus căpitanul arădenilor.



Florin Iacob este singurul integralist al UTA-ei în prezenta ediție a SuperLigii, încasând 28 de goluri în cele 21 de etape disputate. În șase dintre partide a închis poarta arădenilor.

4 comentarii

  1. Florin Iacob, unul dintre cei mai talentati si constanti portari pe care i-a avut UTA de la Gheorghe Gornea (Gica) incoace.

    Intre acestia, Liviu Coman, Miroslav Vidac, Mihai Jivan, Silviu Iorgulescu, Marian Sinescu, Iosif Lovasz si multi altii pentru care i-mi cer scuze daca i-am omis, din aceasta lista de portari cu adevarat golrioasa, care au evoluat si scris istoria performantelor exceptionale ale acestui club.

    Caracterul, seriozitatea, profilul, profesionalismul, talentul, ambitia exemplara, sudoarea la antrenamente si mai ales prestatia de zi cu zi in teren, l-au impus definitiv si de la sine pe Forin CAPITAN DE DREPT si de NEDISPUTAT al clubului UTA Arad.

    Nu cred ca mai este un secret pentru nimeni faptul ca Florin Iacob este jucatorul meu preferat la UTA.

    In preajma Noului An 2024 care sta sa inceapa, Multumim Florin Iacob si i-ti dorim sanatate si bunastare tie si familiei tale.

    I-ti doresc multa sanatate si sper ca evolutiile tale constant-exceptionale sa continue si in anul care vine si sa incercam sa salvam inca odata echipa noastra de suflet de la „cele rele” !

    Cele bune sa se adune, iar Selectionerului Iordanescu sa-i dea Bunul Dumnezeu Inspiratia Divina de a te rechema la campania Echipei Nationale pentru Euro 2024, pentru ca o meriti cu prisosinta. Sint convins ca odata intrat in poarta Nationalei (fie chiar si la un meci amical de pregatire) nimeni nu te mai poate scoate de acolo, nici chiar …. fosta ta rezerva de la UTA, Horatiu Moldovan !

    22
    5
      1. I-mi cer scuze lui Duckadam, un alt portar de exceptie care a crescut si s-a format la UTA dar a stralucit la Steaua Bucuresti, aducaind-si o contributie majora la cistigarea Cupei Campionilor Europeni. In finala Duckadam reusea SA APERE EFECTIV 4 lovituri de la 11 m.

        Aceasta se intimpla pe 7 mai 1986 o finala memorabila cu FC Barcelona.

        2
        0
  2. Singurul cadou rămas de la Balint. Fără greșeli de fundași, mai greu de realizat, Iacob probabil ar fi primit jumătate de goluri, și altul ar fi fost locul echipei. Asa UTA este printre puținele echipei care nu se ridica de sezoane bune la un standard liniștitor. Ca sa numai spunem ca e sub investiții materiale și sentimentale. Apar din senin și probleme care din bune devin piedici. De exemplu POP. După evoluții bune , intra în vizorul primilor cinci tinere speranțe pe tzara, curtat de granzii ligii. Pop, Rednic și Moise Nicoara , ultimul mai nou concurent la cariera de fotbalist. Rednic nu se poate juca cu elevi de fotbal și școală în momente dificile. El deja se gândește la alte variante stabile, deși va cauta sa ridice, ocazional de data asta, valoarea de export, a lui Pop. Un aspect pe care alții nu îl au. Vind și gata. Noi trebuie sa ne gândim cum vom face cu Pop și cum sa facem loc celui care îl va înlocui. Iacob poate alege ușor un Cipru. Greva în opinia celor mai vechi , a fost o invenție de presa, dar fenomenul a umbrit pe termen scurt o legătură club jucători ce părea primul lucru câștigat în proiect. Plecări absolut logice care așteaptă și partea pozitiva, sosiri în sfârșit benefice.

    28
    2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button