Fotbal judetean

Lucian Ciba se desparte după 5 ani și jumătate de Victoria Felnac: „Asta am simțit să fac acum, rămân doar cu momentele frumoase”




Ultima zi a anului vine cu o despărțire neașteptată la nivelul fotbalului județean, deși ceva semnale existau de ceva timp. După 5 ani și jumătate, Lucian Ciba nu o va mai antrena pe Victoria Felnac, formație aflată în obiectiv la finalul turului Ligii a 4-a Arad, pe locul 5, la 6 puncte în spatele liderului Viitorul Arad. Fostul mijlocaș al UTA-ei invocă unele nemulțumiri, dar și faptul că are nevoie de o pauză pe care o ia – conform lui – și pentru binele echipei.


Ciba: „Simt că băieții pot și mai mult, chiar le doresc să termine pe podium cu noul antrenor”

După Călin Dehelean (CS Glogovăț) și Cristian Sculici (ACB Ineu II), Lucian Ciba (45 de ani) era cel mai longeviv tehnician  de la nivelul primului eșalon județean. A preluat-o pe VI-FE în 2017 și a colaborat cu nu mai puțin de patru președinți, regretatul Dan Ristin, Oliver Felnacichi, Alexandru Sabău și Marius Bătrân. „Am petrecut o perioadă frumoasă la Felnac, încărcată de emoții de tot felul. Dispariția tragică a lui Dan Ristin ne-a dat peste cap pe toți la acea vreme, dar am strâns rândurile, am format un grup frumos și unit, iar în vara anului 2022 am reușit să aducem un prim trofeu în vitrina clubului, Cupa României la nivel județean. Și anul acesta am trăit o mare satisfacție prin acel rezultat cu Unirea Sântana și asta pentru că erau tot felul de voci și discuții că ne vom preda ca să termine ei primii. Am demonstrat că suntem corecți și că am jucat tot timpul doar pe teren. A urmat o primă parte a noului campionat cu lumini și umbre, dar, una peste alta, am lăsat echipa pe locul 5, deci în obiectiv. Eu simt că băieții pot și mai mult, chiar le doresc să termine pe podium cu noul antrenor. Eu am, într-adevăr mici nemulțumiri, dar nu vreau să vorbesc despre ele, ci să păstrez doar momentele frumoase din tot mandatul meu de 5 ani și jumătate de la Felnac. Vă spun sincer că mă simt puțin și obosit, de când am început să antrenez, de la 31 de ani, la Sebiș nu cred că am avut mai mult de două luni fără vacanță. Acum vreau să mă liniștesc puțin, să mă odihnesc și poate de la vară încolo mă gândesc și la viitorul profesional. Chiar vreau să le mulțumesc pentru colaborare domnului primar Ionică Malița, vicelui Florin Brie și președintelui Marius Bătrân. Am purtat discuții cu toți, știau de intenția mea, au încercat să mă întoarcă din drum, dar cred că așa e cel mai bine. Chiar și jucătorii m-au rugat să mă mai gândesc, în special prin vocea căpitanului Istin, le mulțumesc și lor, cred că las în spate un grup unit, care are toate cărțile în regulă pentru a ocupa cel puțin un loc 3 la finalul sezonului și, de ce nu, să se bată din nou pentru Cupă. Probabil, voi mai veni și la meciurile Felnacului, mi-este greu să mă despart brusc, dar asta am simțit acum și asta fac. Mi-am anunțat decizia din timp, în așa fel încât conducerea să aibă timp să caute un alt antrenor și să facă strategia pentru retur alături de el. Mulțumesc familiei VI-FE și le urez un Nou An plin de satisfacții”, au cuvintele de adio ale lui Lucian Ciba, care le-a mai pregătit în cariera sa pe Național Sebiș, Crișul Chișineu Criș, Progresul Pecica, Voința Macea și Crișul Alb Buteni.

Bătrân: „Am fi dorit să continuăm împreună, echipa este în obiectiv, nu erau nemulțumiri”

La rândul său, Marius Bătrân îi mulțumește pentru colaborare fostului tehnician și are primele negocieri pentru găsirea unui nou „principal”. „Ne-a surprins puțin decizia lui Luci, pe care – însă – ne-a anticipat-o puțin în urmă cu două săptămâni, la masa de final de an. Noi am fi dorit să continuăm împreună, echipa este în obiectiv, nu erau nemulțumiri. Ne-a spus că are și mici probleme de sănătate și că e obosit, sperăm să fie bine și să colabărăm și pe viitor. Eu aș vrea să-i mulțumesc atât personal, cât și în numele comunității felnăcane pentru perioada petrecută împreună și mult succes pe mai departe în activitatea de antrenor. Noi purtăm deja discuții pentru găsirea unui alt tehnician, sperăm ca în prima parte a lunii ianuarie să și batem palma cu el”, afirmă președintele Victoriei.

La nivel de lot, până acum felnăcanii s-au despărțit de Alec Merca și Dan Puie.

3 comentarii

  1. Felicitari pentru toata mumca depusa profe si pentru grupul format la Felnac.Anul care vine sa iti aduca sanatate si tot ce iti doresti!LA MULTI ANI!

    2
    0
  2. Vrajeala marca ,,Bătrân” ca ar fi dorit sa continue împreuna. De aia ai cautat antrenor din primele două etape ? L-ai lucrat pe Ciba cu aceeasi jucatori cu care ai mai lucrat si pe altii.

    1
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button