UTA Arad

UTA joacă în trei zile ambele amicale ale iernii, având ca adversari echipele maghiare Ajka și Honved!





Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc pune punct scurtei vacanțe de Sărbători în a patra zi a anului. Joi dimineață la arena „Francisc Neuman”, e programată vizita medicală, urmată – cel mai probabil – în cursul după-amiezii de primul antrenament al anului.


Jucătorii au început să apară deja la Arad, până la această oră neanunțându-se absenețe la reunire. De exemplu, Eric Omondi, cel care a călătorit pe distanța cea mai mare până în Kenya și înapoi, e de ieri în orașul nostru, iar astăzi ar trebui să sosească majoritatea „stranierilor”. Rămâne de văzut care e strategia clubului în ceea ce-i privește pe Marku și Dumitrașcu, jucători care nu mai sunt doriți sub nicio formă de Rednic, în timp ce Kucher sau Ofosu sunt și ei sub semnul întrebării.

UTA este unul dintre puținele cluburi din SuperLigă ce a decis să nu plece într-un cantonament într-o țară cu climă mai blândă în această perioadă. Mircea Rednic preferă să nu piardă nicio zi pe drumuri, ci să-și pregătească echipa în mediul binecunoscut de la Arad. Ambii parteneri pentru amicalele iernii sunt divizionare secunde maghiare, pe care „roș-albii” le vor înfrunta la distanță de trei zile una de alta.

Cum vă informam înainte de Crăciun, UTA și Ajka au stabilit să se întâlneasc pe 10 ianuarie. Între timp, au fixat și locația, aproape de graniță, la Mako, cel mai probabil la ora 14 (a României). Apoi, Sorin Botiș a legat un test și cu fosta sa formație, Honved, pentru sâmbătă, 13 ianuarie, la Budapesta, tot așa, la orele amiezii.

FC Ajka e penultima în liga a doua maghiară (17), cu 11 puncte acumulate după 17 partide. Cei mai bine valoroși jucători ai săi sunt cotați la 200 de mii de euro și anume portarul Horvath și mijlocașul Vogyicska. Honved e clasată ceva mai bine, pe poziția 11-a, cu 22 de puncte strânse după 18 meciuri. Cei mai valoroși jucători ai grupării din capitala Ungariei sunt împrumutați. Și ne referim la mijlocașii Holman (350 de mii de euro) și Lorinczy (300 de mii de euro), care vin de la Slovan Bratislava, respectiv Diósgyőri VTK și fundașul Kalnoki-Kis (300 de mii de euro), de la Zalaegerszegi, o altă formație la care a jucat Botiș peste graniță.

Liga Profesionistă și televiziunile au decis ca UTA să joace pe Arena Națională, cu liderul FCSB, în cadrul etapei cu numărul 22 a SuperLigii, luni 22, ianuarie, ora urmând a fi anunțată ulterior.

5 comentarii

    1. In „fotbalul modern” nu se mai aleargă prin munți…pregătirea se face in sala de forță și pe terenuri biliard. Iar când începe campionatul ne miram cat pot alerga cei de la Oțelul fara sa obosească. Macar de ar veni cat mai rapid și noile transferuri că altfel iar auzim scuza cu pregătirea etapizată.

      6
      14
  1. O logica buna…Pentru ce sa mergi prin Antalya,pentru ca tot pe frig si mocirle se joaca pe la noi…
    Leaganul cantonamentelor aradene era Moneasa,Sfanta Moneasa!!!…Din pacate e putregai pe acolo…Pacat..
    Nici clima nu mai ajuta…
    Cand auzeau baietii despre niste penti spre Izoi,sau spre Ranusa..ha,ha,ha…Danut Ifrim este cel mai bun martor…
    La Multi Ani familiei Meszar!Sanatate si putere pt UTA mai departe in Liga 1,sa moara ciudosii!
    Sa le crape ficatii de ciuda!
    Nu mor caii cand vor cainii!
    UTA MAI PRESUS DE ORICE!

    14
    9
  2. UTA – HONVED.!! În alte timpuri , dar imaginar cu acest stadion, pe afara, piața neagră ar fi dus biletul la 200 de euro. Honvezii actuali, mai aproape de Metaloglobus dar multipla campioana și cu nume din cărți de istorie. Kocsis, Czibor, Pușkaș,. Dacă tot s-a inventat telefonul de buzunar, mâine-poimâine vreau nazdravan poate inventa jocul de holograme activ – virtual cu însușirile fostelor stele. Deocamdată nazdravanul o fi prin clasa a IIa elementara. As alinia atunci o echipa UTA, poate subiectiva. Narcis COMAN – – Gaby BIRO, POJONY, BACUTZ II, FARMATY– BROSOWSCHI, MERCEA, PETSCHOWSCHI–PARCALAB, DOMIDE, CORAS. HAI UTA.!!

    1
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button