Baschet

„Stranierele” lui Popov fac diferența în derby-ul pentru locul 3: FCC UAV Arad – Universitatea Cluj 65-48

Anul în baschetul feminin românesc a început cu derby-ul pentru locul 3, între FCC UAV Arad și Universitatea Cluj. Duelul din Sala Sporturilor Victoria a atras aproximativ 800 de spectatori, care au asistat la un succes, până la urmă, facil, conturat în repriza secundă, când toate „stranierele” gazdelor s-au dezlănțuit: 65-48 (19-18, 15-13, 16-11, 15-6). 

Ex.-ul Pavel le-a făcut startul dificil arădencelor

Antrenorul Popov și președintele Urban atrăgeau atenția înainte de meci că față de victoria și așa la limită (71-67) din tur, de pe Someș, U. le va avea la dispoziție și pe „piesele prețioase”, Alexandra Uiuiu și Elisabeth Pavel, foste jucătoare în „galben-albastru”. Iar cele două jucătoare, în special Pavel, au fost la înălțime și și-au pus amprenta pe startul de meci. Puternicul pivot al clujencelor a fost peste tot, în atac și în apărare, iar formația sa a condus mai mereu pe parcursul primului sfert. Cehoaica Vitulova i-a răspuns, însă, pe măsură omoloagei sale de pe poziția a 5-a și diferența pe tabelă a fost minimă. Mai mult, în ultimul minut de joc, gazdele au preluat în premieră conducerea printr-un coș al Biancăi Voica-Nagy: 19-18, scor cu care s-a și încheiat primul sfert.

Clujencele au ținut aproape până la pauză

La cum au început a doua repriză mică, cu un forcing ofensiv purtat de Vitulova, Easley sau Murray, „galben-albastrele” păreau să se distanțeze. Însă, după 29-21, echipa în „alb-negru” a reintrat din nou în joc pe mâna lui Liubinets și Pavel. „Tripla” lui Easley a cules aplauze, dar jocul trupei lui Popov nu a mai produs mare lucru și cu toate astea, amfitrioanele au terminat în avantaj prima parte: 34-31.

„Stranierele” gazdelor fac diferența

Chiar dacă nu a făcut niciun sfert trei grozav, echipa arădeană tot s-a menținut în control pe parchet și pe tabelă. Iar asta și pentru că trupa vizitatoare, cu maximum 6-7 jucătoare de nivelul Ligii Naționale de Baschet Feminin, a început să greșească mult. Vitulova a rămas constantă la aruncările din apropierea panoului, iar americancele Easley sau Murray și-au făcut și ele bine treaba pe ambele faze ale jocului. Dincolo Liubinets și Kovacs le-au mai lăsat de doi speranțe clujencelor când mai erau de jucat 10 minute.

Ambele formații au terminat cu „linia verde” pe parchet

Sfertul patru a debutat de la 50-42 și cu o „triplă” pentru Vitulova, care începea să liniștească lucrurile. Easley și Murray i-au venit în ajutor pivotului și în minutul 33 scorul devenea 57-44. Pentru alte patru minute, oaspetele au mai marcat un singur punct, semn că s-au resemnat. Nici amfitrioanele nu au fost foarte darnice cu punctele, dar tot s-au distanțat la 20 de puncte când mai erau 3 minute de jucat: 64-44! Miroslav Popov le-a dat „bombonica” în ultimele 120 de secunde tinerelor de pe bancă, FCC UAV terminând pe parchet cu: Fleser, Negru, Valea, Biszak și Ghiță. Același lucru l-au făcut și clujencele așa că s-au mai marcat doar 5 puncte, mai multe de partea lui U. 65-48 a fost rezultatul final al unui meci la care au asistat și Ramona Lile și Ovidiu Șerban, din partea Universității Aurel Vlaicu Arad.

Așadar, arădencele resping atacul clujencelor în lupta pentru locul 3, dar peste o săptămână au parte de un nou examen de maturitate, la București, cu Rapidul.

Formații și marcatoare: 

FCC UAV Arad: Vitulova  30 (2×3), Easley 14 (2×3), Murray 10, Voica-Nagy 6, Mititelu 4, Biszak 1, Ghiță, Cucu, Fleșer, Valea, Negru. Antrenor: Miroslav Popov

U. Cluj: E. Pavel 19 (1×3), Liubinets 10, Uiuiu 6, Pană 4, Kelemen 3 (1×3), Kovasc 2, Bota 2, Pricop 2, David, Popovici, Farago, Horvath. Antrenor: Giannis Koukos

Arbitri: Octavian Goina, Ștefan Atomulese, Vlad Antonio Sandu. Comisar FRB: Radu Bucerzan

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button