Sporturi de contact

Pugilistul Andrei Marcu se va pregăti la Centrul Național Olimpic din Brăila pentru competițiile anului 2024!Anul 2023 a fost unul excelent pentru Andrei Marcu. Boxerul de 15 ani, din Frumușeni, a învins pugiliști tari la competiții din Polonia (Boguchwala și Debica) și Ungaria (Eger și Vecses), dar și-a adăugat în palmares și două medalii la nivel național. În luna mai, juniorul arădean a câștigat „aurul” la Cupa României de la Iași, iar în octombrie a luat „bronzul” la Campionatul Național de la Brăila. Cel mai important rezultat l-a obținut, însă, reprezentând România la Campionatul Balcanic de la Râmnicu Vâlcea. Aici, Marcu a pus mâna pe medalia de argint la categoria 60 de kilograme, fiind învins la puncte în finală de grecul Angeles Kalamaris.

Tot acest parcurs i-a adus arădeanului cooptarea la lotul național, care se va pregăti în sistem centralizat la Centrul Național Olimpic din Brăila. „Încep anul 2024 cu participarea la turneul internațional Dracula Open, în luna februarie, după care urmează Cupa României și Campionatul Național, în luna mai.  În final, ca și o încununare a muncii mele aș dori să reprezint din nou România la Campionatul European de juniori. Aș vrea să le mulțumesc antrenorilor Marius Tătar, Sebastian Silaghi și George Popescu, care m-au pregătit pe parcursul anului trecut”, a spus Marcu.

Pugilistul arădean a început să practice boxul în urmă cu 6 ani la Motorul Arad, sub comanda regretatului maestru Florian Barna. Andrei Marcu a mai trecut apoi prin mâna lui Florin Delamarian, Ionel Dărău și Ruben Stoia, iar în ultimul timp a fost pregătit de Tătar, Silaghi și Popescu. El va continua să boxeze sub culorile bihorenilor de la Basti Box Salonta.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button