UTA Arad

Cooper a decis amicalul UTA-ei, cu Ajka! Ce absențe a avut Mircea Rednic la Mako și de ce?







Reunită în urmă cu 6 zile ș intrată de la începutul săptămânii în cantonament pe plan local, UTA a disputat astăzi și primul amical al iernii. Arădenii au trecut granița în Ungaria, până la Mako, acolo unde și-au măsurat forțele cu FC Ajka, formație clasată pe penultimul loc în liga secundă maghiară. A decis reușita italianului Cooper din prima parte, pe teren apărând pentru „Bătrâna Doamnă” și Răzvan Trif sau David Vraciu, fotbaliști sosiți de la Mediaș, respectiv Petrolul și aflați în probe. Totodată, „Puriul” l-a titularizat în centrul liniei mediane pe Andrei David (19 ani), fotbalistul crescut de Fiorentina, care – în sfârșit – poate fi legitimat.


Mircea Rednic nu s-a putut baza azi pe Kevin Luckassen (în revenire după leziunea fibrilară suferită anul trecut), Cristian Mihai (tendinită), Danylo Kucher (răcit), dar nici pe kenyanul Eric Omondi, care nu a avut viză pentru Ungaria. Evident, mai absentează și Aly Abeid, care se află la echipa națională a Mauritaniei, pentru Cupa Africii. Așezându-se într-un 4231 în prima parte, arădenii au deținut controlul partidei, însă ocaziile de gol s-au lăsat așteptate. Asta până în minutul 26, când „roș-albii” au și deschis tabela în urma unei acțiuni șnur. Balonul a circulat pe traiectoria Stolnik – Căpușă – Marku – Fabry, ultimul a pasat filtrant și Godberg Cooper l-a bătut pe portarul maghiarilor cu un șut cu stângul, în cros, din 12 metri ușor lateral stânga. Trupa lui Mircea Rednic a continuat să atace, dar pericol a mai creat doar în urma a două faze fixe. La ambele a centrat Fabry, iar Stolnik a reluat, mai întâi, cu tibia mult peste poartă din 6 metri, iar apoi croatul a tras puternic din 14 metri, dar Szabados a respins.


După pauză, UTA a schimbat total liniile și s-a așezat într-un 352, iar mai târziu, după intrarea ex. petrolistului David Vraciu, a jucat în 343. Cu tinerii Stanciu (16 ani) și Kyrychenko (17 ani) în față, jocul arădenilor nu a mai avut finalitate, iar în apărare s-a riscat destul de mult. Borsos a avut două ocazii importante de a egala, dar Lungu s-a opus cu piciorul la șutul atacantului maghiar, iar apoi finalizarea aceluași jucător din „foarfecă” laterală s-a dus peste poartă. „Bătrâna Doamnă” a mai creat ceva pericol doar în ultimele 10 minute, după șarjele ofensive ale lui Stahl sau Rodrigues, dar ultima pasă a lipsit de fiecare dată. Stahl a și finalizat în minutul 90 din 13 metri, dar a făcut-o telefonat, pe direcția goal-keeperului lui Ajka.

Așadar, scorul a rămas cel stabilit la mijlocul primei reprize (1-0), după reușita lui Cooper. Arădenii își continuă cantonamentul pe plan local cu câte două antrenamente pe zi, iar sâmbătă se deplasează la Budapesta pentru al doilea test al iernii, în compania celor de la Honved, ce activează tot în liga a doua maghiară.



Formații:

UTA (prima repriză): Iacob – Căpușă, Stolnik, Benga, Trif – Marku, David – R. Pop, Fabry, Ofosu – Cooper.

UTA (repriza a doua): Lungu – Iurasciuc (88 Ekmecki), Conte, Stroungis –  Rodrigues, Stahl, Freitas, Dumitrașcu, Micovschi – Stanciu, Kyrychenko (74 Vraciu).

FC Ajka: Szabados – Szucs, Kenderes, Jagodics, Presinger – Horvath, Fiath, Tajthy, Zsolnai – Sejben, Borsos. Au mai jucat: Kiraly – Toth, Tar, Babos, Gorgenyi, Csizmadia, Pantovic. Antrenor: Szabolcs Schindler

2 comentarii

  1. Absente asumate,e ok….Cei care au lipsit nu sunt de verificat…Sunt motivati,ca si parintele care isi scuteste copilul,pe diverse motive….
    Stiti ce ma deranjeaza pe mine?Faptul ca se pot angaja meciuri amicale pe terenuri sintetice afara dar pe Motorul nu se poate…Sinteticul de pe Motorul este net superior celui de la Mako,o spun din cunostinta de cauza.
    Am fost si astazi,in trecere pe FN…Miroase a bine…Sub tribuna a 2-a stau „dronele” de atac in asteptare…instalatii mobile de infrarosii,ventilatoare gigant,scarificatoare,aeratoare…oricine se lauda cu asa ceva,doar pe Cluj Arena am mai vazut in actiune…Ma ia cu frica faptul ca 3 la Leu,angajati Recons,le vor manipula..Uffff…
    Am inteles ca s-a rezolvat si alimentarea cu curent,trecuta de la transformatoarele din zona UVA,pe Areduri…Capacitate tripla(nu stiu,neconfirmat)…
    Bine amu,no…as putea scrie pana dimineata si iar pana la apus….

    5
    2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button