Polo

Arădeanul Vancsik pune umărul la calificarea naționalei de polo a României în sferturile Campionatului European!Naționala de polo a României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de polo pe apă masculin din Croaţia, joi seara, după ce a învins Georgia cu scorul de 18-11 (5-1, 5-3, 3-2, 5-5), la Zagreb, în play-off. „Tricolorii” au bifat a cincea victorie consecutivă, una fără drept de apel, prin golurile marcate de Vlad Georgescu (5), Silvian Colodrovschi (4), Andrei Neamţu (3), Levente Vancsik (2), David Belenyesi (2), Tudor Fulea şi Francesco Iudean. Exact un deceniu a trecut de la precedenta calificare a poloiștilor români în „sferturi”, la „europene”.

Așadar, printre protagoniși se află și arădeanul Levente Vancsik. Acesta este crescut și format de AMEFA, iar apoi a jucat la Steaua, echipă cu care a devenit și campion al României, CSM Oradea (în două rânduri, unde și activează în acest moment) și Debrecen (Ungaria), în sezonul 2019-2020.

Vancsik este prezență constantă și în echipa națională a României, iar în 2022 a fost desemnat cel mai bun centru din țară!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button