Baschet

FCC UAV Arad trebuie să bată în „fieful” Rapidului pentru a juca pentru locul 2 cu CSM CSU Constanța: „Concentrare și transpirație!”





După ce a cedat la mare luptă în deplasările de risc maxim de la Constanța (79-87) și Sfântu Gheorghe (74-82), FCC UAV Arad a obținut cele mai clare succese din prezenta ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Ambele au venit în fața propriul public, în ultima etapă a turului, înainte de Crăciun: 90-43, cu CSM Târgu Mureș, respectiv în startul returului, în a șasea zi din 2024, 65-48 cu Universitatea Cluj.

Practic, „galben-albastrele” și-au betonat poziția pe podium, care poate fi îmbunătățită dacă se câștigă la mai mult de 9 puncte diferență în Polivalenta arădeană cu Constanța și Sepsi.  Dar, cel puțin până la vizita formației de pe Litoral, trupa lui Miroslav Popov trebuie să-și valorifice statutul de favorită în „fieful” Rapidului, sâmbătă, începând cu ora 12. Echipa bucureșteană contează doar pe jucătoare românce, una dintre ele și încă în mare formă fiind Teodora Manea. Aceasta a marcat cele multe puncte ale giuleștencelor, 19, în succesul cu 77-73, de la Brașov. A fost doar a treia victorie stagională a formației „alb-vișinii”, ce le au sub ea doar pe fetele de la Târgu Mureș și Olimpia Brașov.

Dar, președintele grupării de pe Mureș consideră că ar fi o mare greșeală ca Rapidul să fie subestimat. „Nu uităm că în tur le-am bătut doar la 5 puncte diferență și încă jucam acasă, cu publicul alături. Sigur de la acea partidă, eu zic că echipa noastră a crescut mult, o demonstrează și rezultatele, însă e vorba și despre concentrare. Nu e destul să facem drumul de 600 de kilometri până la București, ci trebuie să transpirăm pentru cele două puncte ce ne-ar permite să jucăm pentru locul 2 cu Constanța, săptămâna viitoare, la Arad. Dacă nu câștigăm sâmbătă, miza din meciul cu echipa din Constanța cam dispare și chiar ne dorim să ne jucăm șansa pentru poziția a doua la finele sezonului regular. Dar, repet, avem nevoie de concentrare, căci jucătoare ca Flori Diaconu, Teodora Manea, Teodora Dumitru și Mihaela Panait îți pot crea oricând probleme”, afirmă Marcel Urban.

Antrenorul Miroslav Popov a prefațat și el duelul contra echipei din capitală: „Va fi un meci interesant, pentru că Rapidul este o echipă foarte agresivă. Le-am învins aici într-un meci foarte dramatic. Rapidul e o echipă care presează, o echipă agresivă, care își dorește să intercepteze mingea. În primul meci am pierdut niște mingi în ofensivă, acum trebuie să ne pregătim pentru acest meci, să învingem acolo. Va fi dificil, dar sper că jucătoarele noastre înțeleg împotriva cui vor juca și vom încerca să dăm tot ce avem mai bun pentru a controla meciul. Sper că ne vom întoarce învingători de acolo. Avem o echipă mai înaltă, pivoții noștri sunt mai înalți, vom încerca să profităm de asta și să controlăm meciul. Indiferent ce tactică folosim, nu trebuie să ne grăbim să aruncăm, trebuie să pasăm mai mult și apoi să atacăm, atât în interiorul semicercului, cât și în afara lui. Și defensiva noastră trebuie să fie puternică, trebuie să oprim cele mai bune jucătoare ale lor, pe Diaconu și Manea. Și celelalte jucătoare sunt rapide și luptătoare, dar eu cred că echipa noastră este mai bună. Trebuie să dovedim asta pe parchet”

Delegația arădeană pleacă spre capitală vineri dimineață fără junioara Blanca Valea și Anamaria Ciotir, accidentată. Partida de sâmbătă, de la orele amiezii, poate fi urmărită pe canalul de youtube FRB TV. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button