Fotbal juniori

„Generalul” surâde din Cer: Pîncotanii lui au câștigat Memorialul „Nicolae Ardelean”! Bulzan: „O onoare și o mândrie”





Fotbalul județean s-a „dezghețat” în noul an cu a 12-a ediție a Memorialului Nicolae Ardelean. Ca și anul trecut, competiția organizată în amintirea „Generalului” s-a desfășurat în noua și cocheta sală de sport din Șimand, iar trofeul s-a întors…acasă. Podgoria Pîncota a încheiat hegemonia de două ediții a celor de la Socodor și aduce cupa în orașul natal al fostului secretar al AJF Arad.

La start s-au aliniat 6 echipe de juniori născuți în anul 2005 și mai mici, împărțite în două grupe, rezultatele fiind următoarele:

Grupa A

Crișul Chișineu-Criș – Unirea Sântana 2-3

Podgoria Pâncota – Crișul Chișineu-Criș 1-1

Unirea Sântana – Podgoria Pâncota 1-7

Clasament Grupa A

  1. Podgoria Pâncota 2 1 1 0 8-2 4pct.
  2. Unirea Sântana 2 1 0 1 4-9 3pct.
  3. Crișul Chilșineu-Criș 2 0 1 1 3-4 1pct.

Grupa B

CS Socodor – Voința Macea 1-3

Șoimii Șimand – CS Socodor 2-1

Voința Macea – Șoimii Șimand 2-2

Clasament Grupa B

  1. Macea 2 1 1 0 5-3 4pct.
  2. Șoimii ȘImand 2 1 1 0 4-3 4pct.
  3. CS Socodor 2 0 0 2 2-5 0pct

Finala a fost decisă la a 7-a serie de penalty-uri în favoarea Pîncotei

Apoi, s-a trecut la meciurile de clasament și anume: Crișul Chișineu-CrișCS Socodor 0-4 (pentru locurile 5-6), plus semifinalele: Podgoria Pîncota Șoimii Șimand 6-5 (după penalty-uri și 3-3 la finalul timpului regulamentar) și Unirea Sântana – Voința Macea 2-0. Gazdele de la Șimand și-au adjudecat „bronzul” după 7-6 la loviturile de departajare, la finalul timpului regulamentar scorul fiind 4-4. Același scor s-a înregistrat și în marea finală, între Pîncota, care a punctat prin Iakob (3) și Steleac și Sântana (goluri M. Pașca 3, Kozma), iar câștigătoarea s-a decis pe muchie de cuțit la a 7-a serie de penalty-uri.

Bulzan: „ Este o onoare și o mândrie să avem acest trofeu în vitrina clubului nostru”

Rezultat final 11-10 și Podgoria își adjudecă ediția 2024 a Memorialului Nicolae Ardelean. „Am fost convins că băieții o sa facă o figură frumoasă, sunt jucători buni, muncitori, avem un vestiar frumos. Se pregătesc bine cu mine la juniori, apoi cu Remus Lung la echipa mare, zilnic fac fotbal și în timpul liber merg la sală și se pregătesc foarte serios. Din păcate eu nu am putut să merg cu ei, am avut parastasul la sora mea, am pregătit tot ce trebuie și i-a coordonat colegul meu, Dani Gligor. Eu sper ca toți să se impună la echipa mare, unii chiar sunt deja titulari, ceilalți pot să prindă și ei minute. Meciurile de juniori îi ajută foarte mult, înscriu mult și asta le dă încredere dar este important să  se impună la echipa mare. Sunt la anii potriviți și pot să facă pasul spre fotbalul mare. Acum se bat cu adversari mai tari în Liga a 4-a și mai apoi unii pot să urce mai sus, cum a fost de exemplu Nicholas Brad, care acum e în Liga 3, la Lipova. Nicolae Ardelean a fost vecinul meu, l-am simpatizat, am ținut la el și la familia lui, nu am lipsit de la nici un Memorial până acum. Să le întărească Dumnezeu familia, așa cum ne-o întărește și pe a noastră. Este o onoare și o mândrie să avem acest trofeu în vitrina clubului nostru”, a spus Ovidiu Bulzan, antrenorul juniorilor mari de la Podgoria Pîncota și încă jucător acti la formația de seniori.

Campionii celei de-a 12 ediții a Memorialului „Nicolae Ardelean” sunt: Elisei Tudose – Mihăiță Steliac, Luca Mihoi, Mattia Iakob, Alex Pașca, Mădălin Neamț, Timotei Ștefan, Răzvan Neamț, Claudiu Ban, Sebastian Kati, Robert Țițirigă, Rafael Niste, Mario Voinea. Antrenori: Ovidiu Bulzan și Dani Gligor

Superlativele competiției

Cel mai bun jucător al competiției a fost Mihăiță Steliac (Pâncota), iar cel mai bun portar, Gabriel Lazăr (Macea). Arbitrii Memorialului au fost Cristian Coroban, Paul Iovescu și Gabriel Hărduț, supervizați de Leontin Buda, Nelu Iovescu și Andras Mako.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de Răzvan Cadar și Vasile Rad, președinte, respeciv secretar AJF Arad, Florin Dema, primarul comunei Șimand, dar și de Nicușor Ardelean, unul dintre fiii ,,Generalului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button