UTA Arad

Neînvins de 9 ani în meciurile cu FCSB, Mircea Rednic e marele atuu al UTA-ei luni seară, pe „Arena Națională”: „Avem numai de câștigat din jocul ăsta”





Într-o etapă (cu numărul 22 a SuperLigii) în care „lanterna” FC Botoșani a bătut CFR-ul, UTA este încurajată să producă surpriza pe „Arena Națională”. Aici, luni seara (de la ora 20), o așteaptă FCSB, formație ce stă confortabil în fotoliul de lider, dar care are gânduri de răzbunare pentru eșecul din tur, de la Arad, primul pentru ea în acest sezon. Atunci a fost 2-1 pentru echipa de pe Mureș, iar două zile mai târziu Mircea Rednic era operat pe inimă. „Nu cred că a fost stres, mai degrabă altceva. Starea aia am simțit-o la golul marcat de noi, poate am fost prea bucuros, dar au fost lucruri care s-au legat și asta doar Dumnezeu știe”, spunea antrenorul UTA-ei la acea vreme, vorbind despre ușorul infarct pe care – probabil –  l-a suferit la reușita lui Cooper ce avea să îi aducă echipei sale un prestigios succes.


Rednic: „Întotdeauna când joc cu Steaua e un meci mai special pentru mine”

Acum Rednic recunoaște că duelurile cu FCSB sunt mai speciale pentru el și are și un record în acest sens. Zece sunt partidele din care experimentatul tehnician al „Bătrânei Doamne” iese neînvins din confruntările cu „roș-albaștri”, fie că le-a pregătit pe Petrolul, Dinamo, Viitorul și UTA în ultimii 9 ani. „Ținând cont că eu am fost dinamovist, sunt dinamovist, întotdeauna când joc cu Steaua e un meci mai special pentru mine. Până acum mi-a ieșit, să vedem. Îmi doresc foarte mult un rezultat bun, chiar îmi doresc foarte mult pentru noi, pentru echipă, pentru moral, pentru că după aia vine meciul cu Sepsi, de pe noul gazon de la Arad ce arată foarte bine. E un meci important, chiar am discutat cu jucătorii că avem numai de câștigat din acest joc, dacă scoatem un rezultat bun. FCSB e pe primul loc, are un avans față de locul 2, deci e clar echipa cea mai în formă. Au și un lot bun, s-au întărit cu jucători din țară, deci își merită poziția pe care o au în clasament. Dar, vom vedea acolo în teren, mai ales că în tur la Arad am făcut un meci bun cu ei”, a spus „principalul” arădenilor, care are sarcina să întrerupă tabuul UTA-ei legat de deplasările de la București cu FCSB. 3-0 și de două ori 2-1 au fost scorurile la care „roș-albaștrii” s-au impus în precedentele trei sezoane, de la revenirea „roș-albilor” în elita fotbalului românesc.

Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu FCSB!

Gigi Becali a anunțat încă de luni, din poarta Palatului, „11” – le lui FCSB cu UTA, doar că Rednic are dubii: „Deci pe mine nu m-a surprins declarația lui Becali cu primul 11, doar la fundașul dreapta care mai mult ca sigur se va alege între Crețu și Pantea (n.a. ghanezul Nana Antwi nu a putut ajunge în Turcia și s-a antrenat deloc cu echipa ce revine doar duminică în România) și mai am un semn de întrebare la atacant. Gigi a mers pe mâna lui Băluță, eu am zis că totuși încă perioada de transfer nu s-a încheiat, s-ar putea să joace Compagno. Îi cunoaștem, știm la ce să ne așteptăm, mai ales că e primul meci”.

„Am atâta experiență, nu se impunea o pregătire în Turcia sau Spania”

Vineri, echipele care s-au pregătit în Turcia au trecut de cele care au preferat să rămână acasă și să antreneze la temperaturile scăzute din România. „Nu-mi fac probleme. Am atâta experiență, nu se impunea o pregătire în Turcia sau în Spania, nu era nici timp și era mai mult tămbălău. FCSB vine de la 20 de grade la zero grade, iar eu o să mă bat pentru toată lumea, să demonstrez că se poate și așa, cu o pregătire acasă. Vacanța a fost scurtă, nu s-a pierdut foarte mult și testele ne spun acest lucru. Rezultatele au fost mult mai bune decât cele din vară și ăsta e un lucru bun pentru mine. Noi până acum ne-am comportat foarte bine și am avut evoluții bune cu echipele cu pretenții, cu echipele care anul trecut au jucat în play-off.  Repet, nu avem numai de câștigat din jocul ăsta. Am văzut că toată lumea nu ne dă nicio șansă, dar așa a fost și în tur, dar am pregătit foarte bine jocul și am reușit să câștigăm. Normal că ne dorim să scoatem un rezultat bun. E primul meci, sunt și jucătorii dornici să înceapă cu dreptul anul. Atmosfera e bună, moralul la fel, mai avem nouă meciuri din sezonul regular și trebuie să tratăm cu mare seriozitate fiecare meci. Așadar, gata cu vrăjeala, cu antrenamentele, trecem la treabă”, punctează Mircea Rednic.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Pe cine nu se bazează „Puriul” în capitală?

Acesta a anunțat că-i lasă acasă pe Dumitrașcu, Marku și Ofosu, cărora le-a și comunicat că ar fi bine să-și găsească alte echipe, dar și pe puștiul Cristian Mihai (suspendat). În locul mijlocașului de 19 ani va debuta la UTA Ariel Lopez, la care Oțelul lui Dorinel Munteanu a renunțat în umă cu o săptămână. „Mai mult ca sigur că va avea șansa să joace. A dat și testul fizic, chiar stă foarte bine, el a venit superpregătit de la Dorinel”, a mai comunicat Rednic. Duminică dimineața, înainte de a pleca spre București, portarul Florin Iacob a acuzat dureri puternice la nivelul nervului sciatic și a fost lăsat acasă. În poartă va intra ucraineanul Kucher, iar pe bancă ia loc tânărul Denis Lungu-Bocean. Grecul Stroungis nu s-a deplasat nici el în capitală.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Charalambous: UTA luptă împotriva oricărui adversar și chiar le pune probleme tuturor”

Elias Charalambous a vorbit chiar despre schimbarea bruscă de climă a echipei sale și consideră că nu vor fi probleme. Totodată „principalul” crede că UTA e genul de echipe ce poate pune probleme oricărui adversar. „E mult mai bine când vii dintr-un loc cald într-unul rece. Când eram jucător, dacă plecam din Cipru să joc într-un loc mai rece, puteam să joc trei meciuri unul după altul. Dacă mergi într-un loc mai cald, ai dificultăți, dar dacă vii dintr-un loc cu climat mai cald într-unul cum e cel de aici, e mult mai ușor. Important este că am avut un cantonament foarte bun din punctul meu de vedere, iar acum suntem pregătiți să începem a doua parte a campionatului cu un meci foarte dificil, împotriva unei echipe care a arătat că luptă împotriva oricărui adversar și chiar le pune probleme tuturor. Dar cel mai important este ce vom face noi, la cum mi-am văzut jucătorii antrenându-se în aceste zile și la cât de motivați sunt, am încredere în echipa mea. Băieții au muncit foarte mult în Turcia, au demonstrat că sunt foarte concentrați şi sunt fericit că am doar lucruri pozitive de spus despre ei. Dar, cantonamentul s-a terminat și acum suntem cu toții concentrați pe meciul de mâine, avem nevoie de cele trei puncte, ar fi foarte importante pentru noi”, spune antrenorul cipriot al celor de la FCSB.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

UTA are două absențe printre titularii obișnuiți, portarul Iacob (accidentat) și mijlocașul Mihai (suspendat), în timp ce liderul SuperLigii nu-l va avea la dispoziție pe Florinel Coman, vedeta incontestabilă a lotului lui Becali. Ceva probleme sunt și în defensivă pentru FCSB, de acolo de unde absentează Chiricheș (care nu a mai jucat chiar de la meciul de la Arad, din tur) și Haruț (accindentat în Turcia). „Absențele fac parte din fotbal, dar avem un lot numeros, acesta este un punct forte pe care îl avem, în special în acest sezon, nu depindem doar de un jucător. Coman este un jucător important pentru noi, dar cred că avem jucători foarte buni, care îl vor putea înlocui mâine. Singura accidentare pe care am avut-o în cantonament a fost Haruț, plus jucătorii care sunt accidentați de mai multă vreme”, a mai punctat Charalambous.

Formații probabile:

FCSB: Târnovanu – Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic – Alhasan, Şut, Olaru – L. Phelipe, Băluță, Oct. Popescu.

UTA: Kucher – Stolnik, Conte, Benga – Rodrigues (Fabry), Lopez, Freitas, Căpușă – R. Pop, Omondi, Micovschi.

Arbitri: Viorel Flueran (Craiova ) – Sebastian Gheorghe (Suceava) și Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe). Rezevă:  Andrei Moroiță (Ploiești).

Camera VAR: Rareș Vidican, Ciprian Danșa (ambii din Satu Mare).

Observator FRF: Eduard Dumitrescu (Pitești)

Observator LPF: Eduard Alexandru (Ploiești)

8 comentarii

  1. Ne bazam pe „geniul” Becali in a alcatui echipa si sistemul de joc,schimbarile…Oricum Charalambous nu stia aseara echipa probabila….(nu citeste presa,probabil…:-)))
    Am incredere si sper sa facem un meci bun,aproape mereu ne-a iesit cu echipe mai bine cotate.
    Daca ne si trateaza „de sus”,atunci si mai bine.

    16
    1
  2. Singurul meci care poate fi scos dintr-un carnet de parcurs în caz de nereușită.! Se estompează și rezultatul din tur , o reușită pentru trei sezoane. Mai poate fi un meci jucat dinainte, după întâmplarea cu Botoșani.? Un CFR, mai bătrân cu 20 de ani, în care OTELE e șef de promoție într-o aglomerare de nulități. La UTA, frământări obișnuite, acum pe modelul, cine vine cine pleacă. Partea pozitiva ar fi degrevarea financiara, dacă exista. La meciul cu FCSB, nimeni nu va fi de partea arădenilor sosiți cu avion și hotel de NEWCASTEL. Speram ca un arbitru care vrea sa urce în ierarhie sa aibe curajul și tenacitatea greviștilor din agricultura. La polul opus, magazia de,, costume și decoruri digi”. PRONOSTIC.,, X”.!!

    9
    0
  3. Oare ar avea curaj Becali sa puna mana pe biblie si sa spuna public,in direct la Digi :”nu ne e frica de UTA!!!
    Personal,nu prea as crede…Ramane de vazut si sper ca arbitri vor vedea auturi de 50cm…
    Eu cred ca nu de zecesebe depinde,ci doar de jucatori si de Rednic.

    5
    3
    1. Mai tot timpul au câștigat cu 11 m, greșeli mari de arbitraj, eu sper tot un egal, HAIDE UTA, hai ARADUL ?️?

      3
      1
      1. Anul acesta se pare ca nici CFR si nici Rapid nu mai sunt impinsi de la spate…Sa vedem cum se vor comporta flueranii deseara…

        3
        1
  4. NOI TOT TIMPUL avem numai de castigat dar suntem pe locul pe care ne a luat STRAMBUL acum aproape un an de zile!Asta nu spune NIMIC!_

    1
    2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button