UTA Arad

Eduard Pap a semnat cu Oțelul, portarul timișan a recunoscut că a fost căutat și de UTA!




Mircea Rednic recunoștea în urmă cu trei zile că UTA este în negocieri cu doi portari români, iar unul a fost pierdut în această seară. Chiar Eduard Pap a recunoscut că a fost căutat de formația arădeană, dar a explicat de ce a ales-o pe Oțelul Galați. Dorinel Munteanu căuta un goal-keeper după ce Dur-Bozoancă s-a accidentat și a aflat că va fi indisponibil până la finalul sezonului.


„Mi-am dorit un club serios, unul la care să joc, pentru că de asta aveam nevoie acum. Au fost discuții cu mai multe cluburi, 3-4, UTA, Dinamo și altele, însă cred ca Oțelul e cea mai bună variantă. Dacă n-ar fi apărut acea regula în Ungaria, nu m-aș fi întors în țară. Sunt mulțumit cu ce am ales, sunt la Oțelul până în vară și vreau să ajut clubul și să-i răsplătesc încrederea”, a spus fotbalistul originar din Jimbolia (județul Timiș), care a evoluat până această iarnă la ETO Gyor (locul 2 din liga a doua maghiară), unde mai evoluează și ex. utistul Paul Anton. Legea la care se referă Pap e legată de numărul de minute (4000) pe care jucătorii U23 de la academiile cluburilor maghiare trebuie să le adune pe parcursul unui sezon întreg, iar Gyor a decis să meargă și pe mâna portarilor tineri.

Probabil, Pap a considerat că la Arad ar fi rămas în umbra lui Florin Iacob, care tocmai a ratat primul meci stagional din pricina unor dureri la nervul sciatic. Altfel, Rednic nu pierde ocazia să-și laude căpitanul și i-ar fi greu să schimbe ierarhiile între buturi. Și, până una alta, la echipă se află și Danylo Kucher, care, deși a luat patru goluri cu FCSB, a avut o prestație pozitivă. Ucraineanul și-a scos echipa din alte două-trei situații critice și nu a fost departe să pareze penalty-ul lui Olaru.

Revenind la Pap, acesta a și-a început cariera la Poli Timișoara, după care a adunat peste 100 prezențe în SuperLigă la ASA Târgu Mureș și FC Botoșani. Ca și Horațiu Moldovan, experimentatul portar l-a avut impresar pe Bogdan Apostu, apoi a trecut în mâinile agentei Laurette Nogo iar în prezent nu are impresar.

11 comentarii

  1. Exista jucatori buni in Liga2, pe orice post chiar si portari….dar trebuie scouting.Si nu merge scuza aia ca jucatorii romani sunt mult mai scumpi pentru ca morisca asta cu jucatorii straini costa mult mai scump !Florin Iacob,Marian Aioani,Horatiu Moldovan,Catalin Cabuz,Roland Niczuly toti sunt portari buni de Liga1 dupa cateva sezoane in Liga2!

    9
    1
    1. Ai punctat bine! Scouting/ Cautare! Este evident ca echipa de conducere la UTA nu are experienta! … nici bani sa aduca pe cineva care se pricepe, nici sa rupă pisica intereselor diverse (politice, agenti inruditi, etc.). Problema este că nu văd mai departe de un sezon….. tocmai din cauza lipsei resurselor financiare! Personal nu am nimic cu dl. Meszar! A dus UTA până aici, cu bune, cu rele și merită felicitat! Dar a venit momentul când trebuie să aleagă! Orice se întoarce în Liga a II-a, ori, cu un boom financiar, urcă în Liga aI-a! Ai terminat liceul! Ori te angajezi la fabrică, ori mergi la facultate! A treia variantă, stai cu părinții (asta e soluția lui Șoani acuma) care îți dau de mancare și bani de buzunar cu țârâita, niciodată destui, nu e o soluție pentru nimeni!

      18
      0
      1. Oare despre ce scouting pentru portari în Liga IIa vorbiți?
        Nu sunt portarii a două echipe clasate între primele trei în Liga IIa împrumutați de la UTA?

        14
        0
    2. Iustin Popescu de la Chindia nu e un portar slab și are și experiență, Chindia e în cădere libere preferă să lase jucătorii să plece în schimbul renunțării la plată a salariilor restante.

      6
      0
  2. Asta cu analizarea jucătorilor pe video (în realitate de pe youtube!) este ca și când ai crede că Tom Cruise din filmul Top Gun II, este pilot militar al USAF pe F18 Super Hornett și a decolat de pe portavion și a bombardat rebelii houti zilele astea! Să îl aducem Ministrul Apărării! Jucătorul trebuie urmărit la meciuri, trebuie obținute date privind caracterul său, comportamentul său în vestiar, în relațiile cu cei din conducere, colegi, familie…. dorințele sale de progres în carieră, …, starea lui fizică, multe! Asta înseamnă profesionalism în scouting! Dar pentru asta ai nevoie de relații sociale, de inteligență, de bani să te deplasezi personal, să vezi cu ochii tăi jucătorul, să vezi vedeta din curtea juniroilor tăi …. analiza video, să fim serioși! Din analiza mea video, gratuită, vă recomand să îl ducem la UTA pe Messi, Ronaldo, Salah, Drăguș (român), …. Benzema, nu! Pe Mbape nu ne permitem! Uite! De la Chindia au plecat o echipă întreagă, inclusiv portarul naționalei Moldovei! Noi stăm în Rednic (care are altă treabă!) și fiică-sa!

    6
    2
  3. Eduard Pap: „Mi-am dorit un club serios, unul la care să joc, pentru că de asta aveam nevoie acum.”

    Cu siguranta la UTA nu ar fi jucat in fata unui foarte competitiv Florin Iacob.

    Eduard Pap: „…daca n-ar fi apărut acea regula în Ungaria, nu m-aș fi întors în țară ”

    Cu alte cuvinte i-si doreste cit mai curind un nou contract in strainatate.

    Noi la UTA insa avem nevoie de un portar tinar, talentat, cu ambitie, preocupat sa ajute UTA pe termen mediu-lung.

    8
    0
  4. Asa este. O fi ales Otelul pentru ca Dur-Bozoanca este accidentat pe termen lung si are mai multe sperante sa fie titular. Oricum mie, personal, nu-mi place Pap in mod special.
    Cred ca trebuie continuat cu ce avem pana la vara cand ar fi bine sa-l repatriem pe Rosca.

    4
    0
  5. UTA are nevoie de 11 jucători, pentru că rezerve are vreo 28! Și chiar și de un antrenor.

    3
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button