UTA Arad

Golgheterul Micovschi trece și la „munca de jos”: „În Italia făceam toată banda, sunt obișnuit. Ne-au lipsit suporterii, să-i facem fericiți!”





Claudiu Micovschi este golgheterul UTA-ei în Superligă, cu cele cinci goluri înscrise anul trecut, dar în primul meci din 2024 fotbalistul de 24 de ani a jucat destul de departea de poartă. Bihoreanul a fost titularizat pe un post pe care nu mai evoluase până acum în tricoul „roș-alb”, cel de fundaș stânga într-o defensivă din patru jucători.

Chiar Mircea Rednic a explicat utilizarea golgheterului său în linia defensivă. „În echipa de start doar Micovschi era pe un post nou, restul toți erau pe posturile lor. De când nu mai e Aly, de două luni, am mai jucat cu trei fundași centrali, Micovschi a acoperit banda stângă. Asta a fost, nu au fost schimbări, n-am pus un fundaș dreapta să joace fundaș stânga, am ales soluția cea mai bună. Poate la meciul cu Sepsi o să bag un fundaș care e dreptaci, ținând cont că Ștefănescu intră pe piciorul stâng, dar acolo nu era cazul. Putea să joace ori Băluță, ori Phelipe și de-aia am discutat cu Micovschi. În Italia a jucat numai cu 5 (n.a. în sistemul 3-5-2), n-a jucat mijlocaș ofensiv, a făcut-o destul de bine și chiar nu am avut probleme acolo în prima repriză. Noi problemele le-am avut pe partea lui Rareș (n.a. Pop) și a lui Căpușă”, a punctat experimentatul tehnician.

În ciuda rezultatului (0-4), evoluția lui Micovschi a fost una solidă din punct de vedere defensiv, dar fotbalistul a apărut bine în câteva rânduri și în atac, în poziție de centrare. „Nu a fost o noutate pentru mine, domnul Rednic știa că am mai jucat pe acest post, eram obișnuit. Iar eu joc pe orice post îmi cere Mister. Am jucat și în Italia într-o formulă cu cinci, sunt obișnuit să fac toată banda. Din punctul meu de vedere, la meciul cu FCSB n-am avut reacție la primele două goluri primite. Cred că a fost și neșansa, dacă marcam noi la 0-0, probabil scorul era altfel” e de părere utistul. Mircea Rednic a vorbit și el despre evoluția lui Micovschi din meciul cu FCSB:

Mijlocașul a debutat la UTA în meciul cu Sepsi din turul campionatului, pierdut de arădeni cu 0-1 la Sfântu Gheorghe, iar sâmbătă (ora 14:00), „roș-albii” îi vor întâlni din nou pe covăsneni. „Pe plan profesional, a fost un tur bun, noi am încheiat anul OK. Din păcate, am început acest an cu stângul și sâmbătă ne așteaptă un meci foarte greu, foarte important, cu o echipă puternică și sperăm să luăm toate cele trei puncte. Nu consider un ghinion faptul că jucăm cu cele mai în formă echipe, eu zic că acest lucru ne poate motiva și mai mult, vom da totul pe teren. Vom face tot posibilul să luăm cele trei puncte, acesta este cel mai important lucru, să tratăm meciul cu seriozitate maximă și să îi facem pe fani mulțumiți, fericiți”, transmite Micovschi.

Meciul contra echipei din Sfântu Gheorghe coincide și cu revenirea UTA-ei pe Arena „Francisc Neuman”, unde elevii lui Mircea Rednic vor inaugura noul gazon. În perioada octombrie-decembrie, arădenii au jucat meciurile considerate pe teren propriu în alte orașe, cele mai multe chiar la Oradea, o experiență la care fotbalistul născut în județul Bihor nu se gândea în momentul în care a semnat cu UTA. „Au trecut patru luni, ne-a lipsit acest stadion, ne-au lipsit și suporterii, îi așteptăm în număr cât mai mare să ne susțină. La ultimele meciuri de la Oradea nu era plin stadionul, doar la cele cu Rapid și Dinamo. Sincer să fiu, nu mă gândeam când am venit la UTA că o să joc meciuri la Oradea, nici nu mi-a trecut prin minte. Dar am avut și norocul acela că FC Bihor s-a calificat mai departe în Cupa României și au montat nocturna”, susține fotbalistul arădenilor.

Forma bună arătată de Micovschi în tricoul „roș-alb” a aprins discuții despre o eventuală întoarcere la Rapid (clubul de care acesta aparține) încă din această iarnă, deși contractul său cu UTA este valabil până în vară. „Vorbesc aproape săptămânal cu domnul Voicu (n.a. fostul fundaș Ionuț Voicu, actualmente delegat la Rapid și responsabil cu monitorizarea jucătorilor împrumutați), dar nu a fost nicio discuție pentru revenirea mea la Rapid”, a mai explicat  „Mico”.

Crescut de Luceafărul Oradea, Claudiu Micovschi și-a continuat cariera la echipele primavera ale celor de la Chievo Verona și Genoa. La seniori, utistul a jucat pentru Avellino, Reggina și Fidelis Andria, înainte să semneze cu Rapid în vara anului trecut.

Un comentariu

  1. Micovschi nu are ce juca pe post de fundas, s-a vazut ca nu e pentru el. Avem mare nevoie de el in fata, in ofensiva.

    13
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button