Liga a 2-a

Arădeanul Lucas Câmpan va juca la Corvinul până în vara lui 2025: „Sper să fie o rampă de lansare, să ajung cât mai repede la prima echipă a UTA-ei”





Corvinul Hunedoara este pe loc de promovare directă înainte de reluarea sezonului în Liga 2, dar nu va putea juca în SuperLigă la anul din rațiuni legate de organizarea clubului. Însă, „corbii” pregătesc de pe acum cu atenție stagiunea 2024-2025, când vor fi obligați, conform regulamentului, să alinieze cel puțin un jucător născut în anul 2006 și un altul în 2004.

Juniorul mai mic a fost identificat la Arad, în persoana lui Lucas Câmpan, care în prima parte a sezonului a evoluat la CS Socodor. Atacantul arădean e născut pe 6 ianuarie 2007, e crescut de Atletico Arad, în sezonul 2022-2023 a evoluat pentru Progresul Pecica, iar din vară era în tabăra trupei pregătite de Tibi Darazs și Gigi Cameniță. De acolo îl ia Corvinul, cu acordul verbal al celor de la Atletico, până în vara anului 2025. Apoi, fotbalistul revine în curtea clubului arădean, iar hunedorenii păstrează un procent de 40% dintr-un viitor transfer.

Corvinul a anunțat împrumutul lui Câmpan

”Juniorul în vârstă de 17 ani a semnat o înțelegere cu clubul nostru!

Crescut de Atletico Arad, Câmpan a evoluat, la nivel de seniori, pentru Progresul Pecica și vine la Hunedoara, sub formă de împrumut, de la CS Socodor, gruparea de Liga a treia, pentru care a marcat de șase ori în prima parte a campionatului seriei a opta.

În plus, în luna august a anului trecut, el a reprezentat România U17 la Syrenka Cup, din Polonia.
Bine ai venit și multă baftă, Lucas!”, sună anunțul Corvinului.

Maxim l-a lăudat pe tânărul fotbalist arădean

Lucan Câmpan nu a fost prezent la Corvinul încă de la reunirea echipei, din 8 ianuarie, însă s-a alăturat ulterior lotului și a fost utilizat de Florin Maxim în toate cele patru amicale disputate de echipă până în acest moment, în 0-0 cu Unirea Dej, 1-0 cu ACS Mediaș, 5-1 cu CSC Dumbrăvița și 2-0 cu FC Bihor Oradea. „Am jucat toate meciurile titular, mi-au dat băieții încredere și mai ales domnul antrenor și sper să dau randament cât mai bun. La început, colegii m-au tratat așa ca pe unul nou și mic la vârstă, dar acum a început să fie din ce în ce mai bine. Până am venit la Corvinul am jucat doar număr 9, atacant central, acum am fost reprofilat atacant stânga și mă simt bine. Aam mai mult spațiu, driblez adversarii și îmi place, pot juca oriunde în atac. Știu că galerii celor de la UTA și Corvinul sunt înfrățite, sper să fie aici o rampă de lansare pentru mine și să pot ajunge cât mai repede la prima echipă a UTA-ei”, a punctat tânărul atacant în ziua în care a semnat contractul cu viceliderul din Liga 2.

După primul joc amical (0-0 cu Dejul), Florin Maxim declarat spusese despre Câmpan: „E un jucător talentat, cu un fizic foarte bun, născut în 2007, am spus că dorim să ne îmbunătăţim la acest capitol, pentru sezonul ce urmează… A avut o prestaţie bună, pe un post pe care nu e neapărat obişnuit. Sunt mulţumit de aportul lui, rămâne să vedem exact situaţia sa”.

Lucas Câmpan a fost văzut la câteva antrenamente, dar și trialuri și de Mircea Rednic, dar experimentatul tehnician a spus că fotbalistul încă nu e pregătit să facă saltul în SuperLigă, ci trebuie să se rodeze la formații din eșaloane inferioare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button