UTA Arad

Mutu l-ar dori pe Abeid imediat la CFR, Rednic vrea să găsească o soluție, altfel: „Eu cred că pot să-l conving să joace și s-o facă foarte bine”







CFR Cluj a cofirmat astăzi transferul lui Aly Abeid (26 de ani) de la UTA. Cristian Balaj și Adrian Mutu au vorbit despre fundașul stânga al arădenilor cu diferența că președintele din Gruia susține că fotbalistul din Mauritania va ajunge în „vișiniu” doar la vară, în timo ce antrenorul CFR-ului lasă „ușa” deschisă și pentru un transfer imediat.


„Contractul a fost semnat, au fost anunțați ieri cei de la UTA legat de acest subiect. Ne-am propus ca din vară să îl aducem la clubul nostru, atunci când va deveni liber de contract. În momentul acesta avem poziția ocupată cu Camora și Mamic. Numărul jucătorilor străini de 13 a fost atins, nu putem să mai legitimăm un alt jucător și atunci sunt lucrurile sunt foarte simple. Mai avem în vedere și jucători care sunt în ultimele 6 luni și pe care îi vom aduce din vară”, a explicat Balaj pentru gsp.ro, în timp ce Mutu a spus: „Abeid este jucătorul nostru, să vedem dacă reușim să-l aducem imediat, vom vedea. Trebuie să ne gândim foarte bine. În afara faptului că Mamic este un jucător de care îmi place, trebuie să ne gândim și la situația lui Camora, pentru că are niște probleme fizice și trebuie să avem doi jucători pe postul de fundaș stânga. Vedem, în funcție și de rezultatele pe care le va obține Camora în următoarele zile, după aceea vom decide”.


Cert este că UTA solicită 150 de mii de euro pentru a-l lăsa imediat pe Abeid la CFR sau semnătura lui croatului Mamic și o sumă de bani ceva mai mică. Mircea Rednic recunoaște că e greu de motivat un jucător care a semnat deja cu o altă echipă, dar – pe de altă parte – el susține că va putea să-l reconecteze la ceea ce are de făcut la Arad până în luna iunie. „Mai așteptăm un atacant, poate un fundaș acum, ținând cont de situația asta cu o Aly.  E un jucător foarte bun, iar ca fundaș stânga eu cred că este unul dintre cei mai buni din țara noastră. Chiar în această dimineață, au mai fost negocieri, discuții cu intermediari, cu impresari, dar noi trebuia să găsim o soluție, vreau să găsim o soluție. E clar că și legile astea sunt făcute doar în avantajul jucătorilor și al impresarilor, nu în avantajul clubului. El semnează, după care nu știi dacă va mai juca sută la sută, ținând cont că deja el a semnat acolo. E o situație mai delicată și eu am mai trecut prin experiența asta și nu numai la UTA. Dar una e să fii atacant, cum a fost cazul Otele. Dacă greșește, nu-i nimic și e alta să fii fundaș, când orice gafă o faci te poate costa și atunci te întrebi: <<Trebuia să-l bag, e concentrat la obiectivele noastre?>> E o chestie mai delicată, dar ce să spun? Eu am avut o relație foarte bună cu el, vorbind și franceză, asta m-a ajutat. Iar el are caracter și eu sunt sigur că, în cazul în care nu găsim nicio o soluție cu cei de la CFR, eu cred că pot să-l conving să joace și s-o facă foarte bine”, a afirmat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

Aly Abeid va reveni în România de abia săptămâna viitoare din Mauritania, după ce naționala sa s-a repatriat după ce a părăsit Cupa Africii, în urma eșecului (0-1) din optimi, cu Capul Verde. „A avut bilet pe 1 februarie și a mai cerut câteva zile, pe data de 5 februarie el ar trebui să fie aici. E antrenat, o săptămână nu contează că a stat acasă sau se antrenează mai puțin. Deci la meciul cu Botoșani el va fi aici. E o situație mai neplăcută, când în plin campionat afli că un jucător deja a semnat cu o altă formație. E mai greu”, a completat Mircea Rednic.



Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button