Gloria LT CermeiProgresul Pecica

Pecica a făcut instrucție cu Cermeiul în amical, Gakos, Iuga și Solabi – ultimele noutăți din tabăra Progresului!Amical fără istoric între două dintre divizionarele terțe arădene în această dimineață, pe „Motorul”. Progresul Pecica a dispus cu 5-0 de Gloria Lunca Teuz Cermei, după ce scorul pauzei a fost 2-0.

Borcea a reușit „dubla”, iar P. Pașcalău, Solabi și Matyus au punctat câte o dată. Pecicanii au mai avut și alte ocazii, însă și cermeianii putea înscrie în special în urma situațiilor de unu la unu cu portarul ale lui Vasinc și Bunea.

Stupar: „A fost mai bine decât la Sânnicolau Mare”

Progresul a mai jucat și miercuri un amical, pe care l-a câștigat cu 4-2 la Sânnicolau Mare, cu divizionara a patra timișană Unirea (goluri Wild, Borcea, Pașcalău și Solabi), iar Dan Stupar a văzut deja la lucru jucătorii nou sosiți în această iarnă. Este vorba despre portarul Markos Gakos (27 de ani, ex. Ghiroda, Poli sau Thermaikos Thermis, în Grecia), mijlocașul Angelo Iuga (26 de ani, ex. Crișul) și atacantul Patrick Pașcalău (18 ani, ex. UTA și Poli). Ar mai fi și Solabi Olabode Oyewole (20 de ani), „aripa” nigeriană de 20 de ani care a semnat cu UTA și a fost în probe la Dumbrăvița, care – însă – nu e sigur că va rămâne în „galben-albastru”, chiar dacă a marcat în ambele amicale ale săptămânii. „După amicalul de miercuri nu am fost prea mulțumit în special de faza defensivă, azi, în schimb, a fost mai bine. A fost și o implicare mai bună în efort, concentrare și chiar și realizări ofensive. Ca și lot, avem patru băieți noi, ne-am înțeles în principiu cu toți, acum să vedem dacă vom și începe returul cu ei. Mai așteptăm un răspuns și de la Metaloglobus cu privire la David Shiaondo, dacă rămâne el acolo atunci lucrurile devin mai clare. Avem un buget și trebuie să ne încadrăm în el și atunci căutăm cele mai bune soluții”, a spus Dan Stupar, antrenorul pecicanilor care azi nu l-a avut alături pe Bogdan Bozian, în timp ce căpitanul Arsene a fost în tribună pentru o problemă medicală. Gabriel Stanciu (15 ani) a debutat la prima echipă pecicană, în timp ce  Szep, Belea și Bălașa au meci cu echipa de juniori în această seară.

Popa: „Nu este relevant scorul în momentul de față, suntem într-o perioadă de acumulări”

Cermeianii au contat și pe ultimii sosiți, Vasinc și Corniceanu, dar i-a avut absenți pe Sîrb, Sîntean și Iosu. „Am luat golurile pe greșeli personale, din faze fixe. Majoritatea jucătorilor resimt terenul sintetic pe care ne-am antrenat. Nu avem un teren de iarbă pe lângă Arad unde să ne putem antrena, dar muncim așa cum putem pe sintetic, mai avem și amicale, avem timp să ne pregătim. Nu este relevant scorul în momentul de față, suntem într-o perioadă de acumulări pe sintetic și nu avem prospețime, contează mai departe cum vom fi. Mai căutăm un fundaș central și un mijlocaș defensiv, sper să gâsim cât de repede. Urmează o nouă săptămână grea, miercuri jucăm cu Lipova iar sâmbătă mergem la Felnac”, a transmis Radu Popa, antrenorul Cermeiului.

Formații:

Cermei: Balica – Balazs, Lazăr, Siminic, Botaș – Piț – Sas, Sevici, Vasinc, Hațegan – Cornicioiu. Au mai intrat: R. Rusu – Nica, Siminiceanu, Stamorean, Bunea, Varga, Paștină, Hrîncescu.

Pecica: Gakos (30 Zamfir, 60 Burtic) – M. Salka, Nasir, Wild, Aldan – Iuga, L. Bodri – Răchită, Borcea, Solabi – P. Pașcalău. Au mai jucat: Nortey, Morar, T. Bodri, Gomboș, Bănățan, Stanciu (2009), Matyu.

Arbitri: Sorin Saladea – Mădălin Mădă, Ionuț Sîrban

FOTO: Costel ȘerbanLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button