Rugby

Vom avea din nou rugby în 15 la Arad? Grindei: „La ora actuală nu avem buget, doar discuții și perspective”





După doi ani în care nu a avut echipă de rugby în 15, Aradul, prin CS Universitatea, încearcă să revină să onoreze invitația Federației pentru participarea la reînființata Divizie Națională. Mai precis eșalonul secund al rugby-ului românesc, alături de următoarele echipe: RC Bârlad, CSM Galați, RC Grivița, CS Știința Petroșani, RC Gura Humorului, CSM Bucovina Suceava, Sportul Studentesc, CS Navodari și CSU Alba Iulia.

Doar că între timp, lucrurile s-au mai schimbat, cum ar fi faptul că, se pare, Năvodariul va renunța la echipa de rugby în 15, ca să nu vorbim despre seismul de la Steaua, din prima ligă, de unde au plecat mai mulți jucători spre Rapid. În fine, la finalul acestei săptămâni, la București va avea loc Adunarea Generală a afiliaților și – probabil – lucrurile se vor mai clarifica și în ceea ce privește componența celor două eșaloane.

Până una alta, rugbiștii arădeni au revenit la antrenamente de pe 15 ianuarie, pe sinteticul „Șega”, fără a știi încă dacă vor avea posibilități să se înscrie în Divizia Națională sau vor rămâne, din nou, doar cu participarea în campionatul de rugby în 7. „La un simplu calcul, am avea nevoie de cel puțin 300-350 de mii de euro ca să ne întoarcem să jucăm în competiția de rugby în 15 și acum avem undeva la 30 de mii. Încă nu s-au făcut nici bugetul nici la nivel de Minister, nici Centru Municipal de Cultură nu a lansat încă concursul de proiecte, așa că managerul clubului, Ovidiu Șerban, încă nu ne poate spune nimic din acest punct de vedere. Știm că tot dânsul discută cu un om de bine ce ar dori să ne ajute (n.a.  Bogdan Vukosavljević), dar nu avem noutăți în acest sens. Așadar, doar discuții și perspective în momentul de față. Divizia Națională ar începe undeva în luna aprilie, deci am avea timp să ne pregătim de competiție. Cătălin Fercu rămâne antrenorul nostru, are și licență, ca și mine, de altfel, mai buget pentru a da și noi salarii de cel puțin 3000 de lei pe lună mai trebuie să avem”, susține Marian Grindei, cel conduce secția de rugby a CS Universitatea.

Echipele participante în Divizia Națională vor avea obligativitatea sa înscrie cel putin 4 jucatori U23. La înscrierea în competitie fiecare echipă va trebui să prezinte un lot de minim 30 de sportivi legitimați. Combatantele vor putea înscrie maxim un jucător cu vârsta de peste 40 de ani, dacă acesta a fost activ în ultimele trei sezoane consecutiv. La finalul competiției prima clasată va disputa o partidă de baraj, promovare/retrogradare, cu ultima clasataă în Liga Naționala de Rugby, pe terenul echipei din Divizia Națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button