Fotbal judetean

Campioana județului Arad joacă barajul pentru promovarea în Liga 3 cu cea mai bună echipă din Hunedoara, cel mai probabil Minerul Lupeni!





Federația Română de Fotbal a stabilit astăzi, prin tragere la sorți, duelurile din barajul de promovare în Liga 3, ediția 2024/25. Jocurile rezultate se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, în data de 16 iunie, ora 18:00, respectiv 23 iunie, ora 17:30.


Cele 41 de județe și Bucureștiul au fost repartizate în șapte regiuni a câte șase echipe fiecare, regiuni deja cunoscute și folosite și în edițiile trecute. Acum a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea celor trei dueluri din fiecare regiune, 21 în total. Conform Hotărârii Comitetului Executiv din 29 mai 2014, promovează din Liga 4 în Liga 3, campionatul ediţiei 2024/25, cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB.

În Regiunea 4 au rezultat următoarele dueluri: Mehedinți – Gorj, Caraș-Severin – Timiș și Arad – Hunedoara. Așadar, după doi ani în care campioana județului nostru s-a duelat cu reprezentanta Mehedințiului, care de fiecare dată a fost Recolta Dănceu, acum arădenii vor călători doar până în județul vecin.

Minerul Lupeni e lider în Liga a 4-a Hunedoara

Aici, la Hunedoara, liderul Ligii a 4-a după 16 etape este ACS Viitorul Minerul Lupeni, așa cum se numește formația „minieră” din 2022 încoace. Aceasta are un istoric și în Divizia A, între anii 1959 și 1963, iar în eșalonul secund a evoluat ultima oară în sezonul 2009-2010. Formația din Lupeni e pregătită de Dan Voicu și a încheiat prima parte a campionatului cu cea mai bună apărare (doar 11 goluri încasate) și al treilea cel mai bun atac, după formațiile Aurul Brad și CS Geoagiu Băi, adică ocupantele locurilor 2 și 3, la două, respectiv 8 puncte de liderul Minerul. Golgheterul campionatului este de departe Iulian Tecsi, de la Brad, care a trecut și pe la UTA în cariera sa și care se laudă cu nu mai puțin de 40 de reușite. În schimb, cei mai buni marcatori ai Lupeniului sunt: Sergiu Prem (10), Petre Băcăran (8), Andrei Harangozo (8), Laurențiu Mazilu (7) și Sebastian Popescu (7).

În județul Hunedoara se spune că Bradul nu ar fi foarte interesată de locul 1 și, deci, nici de disputarea barajului. În schimb, cei din Lupeni au pretenții ceva mai mari, dar nu exagerate: „La noi în echipă mai avem jucători care sunt la mină și vin și la antrenamentele. Fac eforturi uriașe. Este vorba de Ciocîrlan și Matei. Publicul la Lupeni a revenit pe stadion și are așteptări de la noi. Nu vrem să îi dezamăgim. Nu a venit nimeni, nu a plecat nimeni. Am stabilit meciuri de verificare, funcție și de starea de joc a terenurilor, dar și de disponibilitatea echipelor”, spunea Dan Voicu recent pentru Ziarul Văii Jiului. ACS Viitorul Minerul Lupeni s-a reunit pe 1 februarie și a stabilit să joace amicale la Orăștie, cu Dacia și Călan, cu Victoria.

În sezonul regular al Ligii a IV-a Hunedoara, ce debutează pe 15 martie, se mai joacă 6 partide, după care va avea loc în play-off între primele patru echipe clasate. Dacă Lupeni și Brad sunt ca și calificate în acest play-off, pentru ultimele două locuri se bat 3 C.S. ,,Gloria” al Orașului Geoagiu, CSM Deva II și Clubul Sportiv Comunal Sântămăria Orlea.

Luptă la „baionetă” pentru primul loc în Liga 4-a Arad

După cum se știe în Liga a IV-a Arad bătălia e și mai mare pentru primul loc. Cinci formații sunt despărțite de doar 6 puncte, în ordine: Viitorul Arad 35, Păulișana Păuliș 33, Unirea Sântana 30, Frontiera Curtici 30 și Victoria Felnac 29. În primul eșalon județean arădean se mai joacă 14 meciuri iar la final se desemnează campioana județeană.

Arad – Mehedinți și Timiș – Arad în „interjudețenele” juniorilor

Tot astăzi, a fost tras la sorți primul tur din cadrul etapei interjudețene a campionatelor U17 și U19 județene. Etapa Interjudețeană prevede trei tururi eliminatorii, într-o singură manșă, programate pe 26 mai, 2 iunie, 9 iunie 2024. Au rezultat împerecherile:

Etapa interjudețeană U19, primul tur: Regiunea 4: Arad – Mehedinți, Caraș-Severin – Timiș, Gorj – Hunedoara

Etapa interjudețeană U17, primul tur: Regiunea 4: Timiș – Arad, Mehedinți – Hunedoara, Caraș-Severin – Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button