Liga a 3-aStranieri aradeni

Arădeanul David Ciubăncan, împrumutat de CFR Cluj la Deva! Își va juca postul de titular cu Modan, Arnăutu sau PopescuPână la urmă, arădeanul David Ciubăncan își amână debutul în SuperLigă. Atacantul de 19 ani s-a întors la CFR Cluj din împrumutul de la Șoimii Lipova, unde a făcut toată pregătirea de iarnă sub comanda lui Andrea Mandorlini, dar s-a antrenat apoi și cu Adrian Mutu, însă ambii tehnicieni l-au „uitat” pe bancă în disputele cu FC Botoșani și FC Voluntari.

Probabil, a fost și ceva calculat, căci, dacă fotbalistul arădean ar fi jucat și 1 minut în campionat, nu s-ar mai fi putut transfera în această iarnă, fiindcă ar fi avut deja două echipe la care a jucat în acest sezon. CSM Deva, liderul seriei a 7-a a Ligii a III-a, a fost cea mai convingătoare și și-a asigurat împrumutul lui Ciubăncan până la finele sezonului. Aici, vârful de 1,97 metri se va reîntâlni cu Andrei Gavrilă și Nicu Modan, cu care a fost coleg la Lipova, ultimul urmând să-i fie și concurent pentru un tricou de titular alături de alți doi jucători mai experimentați, Sergiu Arnăutu și Alexandru Popescu.

Pe de altă parte, se pare că antrenorul Marius Sîrbu a cerut acest transfer, fiindcă e decis să joace cu un junior în atac. Cert este că CSM Deva atacă cu toate forțele promovarea în Liga 2, iar Ciubăncan va avea șansa să pună umărul.

”David Ciubăncan, de la CFR Cluj la CSM Deva!

Liderul seriei 7 din Liga 3, CSM Deva, a făcut un transfer important pentru partea a doua a sezonului fotbalistic.

Noul jucător al echipei noastre este David Ciubăncan, care a fost împrumutat de CFR Cluj la CSM Deva până la finele campionatului 2023 – 2024.

În vârstă de 19 ani, David Ciubăncan are o înălțime de 1,97 metri și joacă pe postul de atacant central.
Bine ai venit, David Ciubăncan, și mult succes la CSM Deva!” – e anunțul clubului de la poalele cetății.

Ciubăncan a fost crescut de UTA

David Ciubăncan este fiul fostului fotbalist al celor de la UTA sau Poli Iași, Marius Ciubăncan. De altfel, tânărul atacant este și el un produs al „Bătrânei Doamne” al fotbalului românesc, dar a fost cedat defintiv la Lipova în anul 2021. În vara anului trecut, Ciubăncan a fost cumpărat de Poli Iași pentru 10 mii de euro, după care gruparea din Copou l-a cedat pe aceeași sumă CFR-ului, plus actele lui Alexandru Militaru, fotbalist care se remarcase în Liga 2, la Unirea Dej.

„Vârful” arădean va pleca în această seară de la Cluj, însoțit fiind de Daniel Cherecheși. Drectorul sportiv al devenilor a activat ani de-a rândul la Crișul Chișineu Criș și cunoaște foarte bine potențialul lui Ciubăncan.Un comentariu

  1. Eu ma intreb cum a fost facut contractul lui Ciubancan cu cei de la CFR de aia l-au putut lua de la Lipova si sa il dea la altii asa fara ca cei din Lipova sa poata spune ceva . Intelegeam daca ramanea la CFR dar asa nu il inteleg pe ,,conducatorul” Lipovei cum a negociat venirea jucatorului la echipa noastra. Dar oare a stiut ce sa vorbeasca ce sa ceara ? Ma indoiesc de asta .

    3
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button