Polo

Arădeanul Vancsik a reușit „dubla” contra Kazahstanului, la Campionatul Mondial de Polo!


Naţionala României a surclasat echipa Kazahstanului cu scorul de 25-3 (7-1, 6-1, 5-0, 7-1), miercuri, în Grupa D a Campionatului Mondial de polo pe apă masculin de la Doha (Qatar).

După un debut cu stângul, 8-15 cu Ungaria, „tricolorii” s-au impus fără emoţii în faţa Kazahstanului, asigurându-şi în mare măsură prezenţa în barajul pentru sferturile de finală.

Tudor Fulea şi Andrei Prioteasa au marcat câte 5 goluri, Matei Luţescu 3, Vlad Georgescu 3, Andrei Neamţu 3, Levente Vancsik 2, Andrei Ţepeluş, Francesco Iudean, David Bota, Nicolae Oanţă, câte un gol.

Levente Vancsik este arădean și s-a format la AMEFA, iar apoi a jucat la Steaua, echipă cu care a devenit și campion al României, CSM Oradea (în două rânduri, unde și activează în acest moment) și Debrecen (Ungaria), în sezonul 2019-2020.

În ultima etapă a grupei, pe 9 februarie, vor avea loc partidele Kazahstan – Ungaria (09:30) şi România – Italia (11:00).

Câştigătoarele grupelor se califică direct în sferturile de finală, formaţiile de pe poziţiile doi şi trei joacă baraj pentru sferturi, în timp ce ultimele clasate evoluează pentru locurile 13-16.

Primele patru clasate la Mondial care nu sunt deja calificate la Jocurile Olimpice din 2024, vor obţine biletele pentru Paris. Franţa, Ungaria, Grecia, Spania, Japonia, SUA, Australia şi Africa de Sud sunt deja calificate la JO 2024.

Tricolorii s-au clasat pe locul 8 la Campionatul European din Croaţia, luna trecută. (Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button