UTA Arad

Ce-și dorește UTA de la finalul de sezon? „Mi s-a făcut pielea de găină, toată lumea a țipat „vrem în play-off”!”







De la revenirea în SuperLigă, în urmă cu trei ani și jumătate, o singură dată UTA a mai legat trei victorii în SuperLigă. Se întâmpla în startul sezonului 2021-2022, când echipa era antrenată de Laszlo Balint și le bătea pe U. Craiova (1-0), FC Voluntari (2-0) și Gaz Metan Mediaș (1-0) și ajungea până pe locul 3 după 7 runde disputate.


Mingea este acum în terenul elevilor lui Mircea Rednic, care, după ce au învins formații cu pretenții de play-off, Sepsi și U. Cluj, au șansa să-și valorifice statutul de favoriți în compania codașei din Botoșani. Iar în cazul unui nou succes, „Bătrâna Doamnă” ar intra serios în cărți pentru o poziție printre primele șase echipe la finele sezonului regular. De altfel, Mircea Rednic vorbește despre o reacție hotărâtă a echipei sale în momentul în care s-a referit la obiectivul finalului de campionat. „Vă spun că mi s-a făcut așa pielea de găină în momentul când i-am întrebat ce vreți? Vreți tot timpul să ne uităm în jos, să fim la retrogradare sau vreți play-off? Exact asta a fost întrebarea, vreți play-off? Toată lumea a țipat vrem play-off. Apoi le-am zis că în fotbal trebuie, mai ales în situația de acum, ca prin jocul și rezultatele echipei să facem ca lumea să fie mai înțelegătoare și să se găsească o soluție prin care toată lumea să susțină această echipă și să participe la evoluțiile și rezultatele echipei. Nu mai țin cont de statistică, eu știu ce vreau și băieții cred că au înțeles. Eu sunt ferm convins că băieții sunt conștienți și luni se vor prezenta foarte bine și ne dorim trei sau patru victorii la rând, dacă vrem într-adevă. Și nu vorbesc neapărat de play-off, ci vorbesc despre faptul că avem nevoie de puncte în perioada asta. Știți foarte bine că, indiferent dacă ești în play-off sau în play-out, se vor înjumătăți punctele”, afirmă Mircea Rednic.


La finalul meciului de la Cluj, câștigat cu 3-1 în fața Universității, antrenorul arădenilor spunea că echipa sa poate să viseze dacă o bate luni pe FC Botoșani. „Nu mai vreau să spunem că visăm, dar ne dorim foarte mult și vom face tot ce e posibil și tot ce depinde de noi ca să câștigăm acest meci. Jucăm acasă, în fața propriilor suporteri, terenul e foarte bun. Dar asta e și pentru adversari, iar eu țin minte de pe vremea mea… Când dădeam de un teren bun, se năștea fotbalistul din mine. Sper să fim destul de inteligenți și să profităm de meciul de acasă, să avem aceeași atitudine bună, aceeași ambiție, aceeași agresivitate în sensul bun al cuvântului încă din primul minut, să simtă că aici nu au nicio șansă”, a adăugat Rednic.

Acesta nu va putea conta pe unul dintre titularii echipei ce lega victoriile cu Sepsi și U. Cluj. Claudiu Micovschi e suspendat, în timp ce Marcelo Freitas e bolnav și e incert. Dacă brazilianul nu va putea juca uruguaianul Lopez și portughezul Pedro se bat pentru un tricou de titular. De această dată, fostul mijlocaș al celor de la Chaves e legitimat și bun de joc.



3 comentarii

  1. MICOVSCHI este o pierdere importanta, dar FREITAS nu prea este. Meciul nu va fi usor in niciun caz ,Botosani chiar daca este pe penultimul loc, este o echipa periculoasa care va juca cu, tupeu pt. un rezultat cat mai bun pt. a face puncte. UTA., baietii trebuie sa fie foarte atenti, sa joace cu , o mare darzenie si sa nu ii lase pe moldoveni sa isi faca jocul. Bineanteles ca, o foarte mare importanta o are fanii, spectatorii, galeria, tot stadionul prin atmosfera fantastica pe care o face impingand cu, o forta nemaipomenita jucatorii spre VICTORIE. FORTA UTA Arad, HAI BAIETII, FACETII PRAF PE moldoveni sa plece cu coada intre picioare,inclusiv iftimie !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    9
    0
  2. IAR CEI CATIVA SUPORTERI DACA5 AU CEVA CU MESZAR, SĂ IL DEA IN JUDECATĂ, NU TOT SA DEA PE AICI CU BLA..BLA…CA DOAR DAU DIN GURĂ!!! IAR DACA ESTE VINOVAT SA PLĂTEASCĂ, NE AM SATURAT NOI SUPORTERII SIMPLI CARE VENIM LA MECI SA VA AUZIM VOUA BLA ..BLA…URILE DIN PELUZA, O SA VA HUIDUIE INTRO ZI STADIONUL, SUPORTERII NU INSEAMNA DOAR PELUZA….SA INTELES!!!?

    5
    2
  3. Cu cele 42 de goluri primite Botosani are momentan (statistic vorbind) cea mai slaba aparare din Superliga. Cu putin deasupra lor doar Voluntari si FC U Craiova cu 40 de goluri primite. Cu doar 36 de goluri primite Dinamo arata „promitator” in subsolul clasametului, ba chiar si peste U Cluj echipa de locul 8 momentan!

    Surprinzator pentru mine este ca Botosani in aceasta perioada de transferuri nu s-a focusat neaparat pe achizitionarea unor jucatori in compartimentul defensiv, exceptind-ui pe Andrei Miron de la U Cluj si Daniel Celea revenit in tara de la o echipa din Cipru unde probabil nu a prins echipa. Majoritatea achizitiilor de iarna la Botosani au fost in compartimentul de mijoc, intre care doi Argentinieni !

    La capitolul golurilor inscrise, Botosani cu 23 de goluri inscrise este doar peste Dinamo, dar cu un singur gol marcat sub Petrolul Ploiesti !

    Florea este de departe vel mai periculos jucator la Botosani.

    Cred ca UTA poate obtine cele trei puncte in joc.

    5
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button