UTA Arad

Căpușă se mai gândește la echipa națională, dar momentan doar la UTA: „Să câștigăm cu Botoșaniul și apoi putem discuta de play-off”





Postul de fundaș dreapta e unul dintre cele mai bine acoperite de la UTA, prin Tiberiu Căpușă (25 de ani) și Diogo Rodrigues. În victoriile cu Sepsi și U. Cluj ambii fotbaliști au fost integraliști pentru arădeni, lusitanul fiind soluția lui Rednic la absența lui Aly Abeid.

„Cred că doar noi ne putem face greu meciul cu Botoșani, dacă vom intra pe vârfuri”

Căpușă și-a crescut și el nivelul de joc față de startul de an horror de pe „Arena Națională”, 0-4 cu FCSB și e prima alegere și pentru meciul de luni, cu FC Botoșani. De fapt, de la semnarea contractului cu arădenii, în luna septembrie, fostul fotbalist al Chindiei nu a ratat nici un meci, fiind integralist în nouă rânduri. „Întâlnim o echipă dificilă, chiar dacă este în subsolul clasamentului. Cred că o să fie cel mai dificil meci, de asta trebuie să fim concentrați și să luăm cele trei puncte. Din punctul meu de vedere, este cel mai important meci și nu trebuie să cădem în capcana asta, că suntem favoriți sau că ei sunt acolo jos în clasament. De asta trebuie să ne focusăm și să facem un meci foarte bun ca să luăm cele trei puncte. Cred că fiecare dintre noi ne-am gândit la acest meci, ne-am antrenat bine și ne antrenăm în continuare cât putem de bine. Trebuie să fim foarte concentrați, să rămânem cu picioarele pe pământ. Jucăm acasă, avem aportul suporterilor și cred că nu avem nimic de pierdut, doar să luăm cele trei puncte. Cred că doar noi ne putem face meciul greu, așa consider eu, doar dacă vom intra pe vârfuri sau îi vom trata superficial. Dar nu cred că este cazul, pentru că știm foarte bine ce avem de făcut, adică trebuie să intrăm mai hotărâți ca niciodată pe teren. Am vorbit în vestiar despre play-off, dar momentan trebuie să ne vedem de meciul cu Botoșani, să luăm cele trei puncte și abia apoi putem să discutăm despre ce va urma, despre play-off sau ce va fi” a spus fotbalistul originar din Bacău.

A depășit momentul greu avut la meciul cu FCSB: „A trebuit să o iau de la capăt”

Dacă Abeid va fi luat din nou în calcule de Rednic, Căpușă și Rodrigues își vor disputa, din nou, la „baionetă” tricoul de titular disponibil pentru fundașul stânga al UTA-ei. „Pentru mine e o concurență normală, ca la fiecare echipă. Trebuie să arătăm fiecare de ce suntem în stare și când intrăm în teren să facem ce este mai bun. Nu cred că e rezolvată concurența, asta va decide antrenorul, pe cine va băga și cum va face echipa”, susține fostul jucător al Chindiei.

În primul meci din 2024, cel pierdut de UTA cu 0-4 pe terenul FCSB-ului, apărătorul a avut o evoluție dezamăgitoare și a fost schimbat la pauză. „A fost un moment greu pentru mine, am făcut un meci prost, dar ca și victoria, și înfrângerea durează o zi. Așa am gestionat și săptămâna meciului cu Sepsi, a trebuit să mă antrenez cât de bine am putut eu și să o iau de la capăt” , a spus Căpușă, care a strâns deja 123 de meciuri în SuperLigă.

Bineînțeles că mă mai gândesc la echipa națională”

Căpuşă a debutat la naţionala de seniori a României într-un amical cu Anglia, în vara lui 2021. Actualul fundaș al arădenilor a comis o eroare care avea să decidă meciul: l-a faultat în careu pe Jack Grealish, iar din penalty-ul rezultat, Marcus Rashford a înscris singurul gol al întâlnirii. Cu toate acestea, utistul se gândește încă la o revenire la prima reprezentativă. „Bineînțeles că mă mai gândesc la echipa națională, chiar dacă toată lumea poate nu-mi dă nicio șansă. Sau, după acea greșeală, toată lumea m-a văzut un jucător pierdut. Vreau să-mi fac treaba cât mai bine aici și pe viitor eu zic că va fi bine”, a mai spus singurul fotbalist din actualul lot al UTA-ei care a debutat la prima reprezentativă „tricoloră”.

Căpușă e cel mai scump utist conform transfermarkt

În acest moment, Tibi Căpușă e cel mai bine cotat fotbalist al UTA-ei, conform trransfermarkt. Apărătorul valorează 600 de mii de euro, iar viitorul său în „alb-roșu” e incert: „Nu vreau să mă gândesc acum ce voi face la vară. Momentam sunt la UTA și vreau să-mi fac treaba cât mai bine și la finalul sezonului vom vedea”

Crescut de FCM Bacău și Academia Hagi, Căpușă a mai evoluat în carieră pentru Viitorul Constanța (actuala Farul), Universitatea Cluj și Chindia.

4 comentarii

  1. Dintre putinii care își pot depăși calitativ părinții.!! Deocamdată în așteptare. CAPUSA, neatent, neinspirat uneori în decizii, dar nu lipsit de calități. Bun la atac, bun la mijloc, ii trebuie chiar pe postul lui rezolvări cu plus. Poate fi în viitorul sezon reveletie pe superliga. Depinde de el , dar și de evoluția ansamblului în care sa fie rotita bine unsa !

    10
    1
  2. Are momente cum se zice, bun, spre foarte bun, a greșit 2,3 meciuri, dar ca fundaș dreapta bun, Rodrigues mai bun dar nu sint antrenor, Hai UTA, hai ARADUL ?️?

    9
    0
  3. E slab Capusa, a gresit de multe ori decisiv ! La fel ca in meciul de nationala, face un penalty si te ingroapa. A gresit la multe goluri sezonul asta. Nici nu stiu ce vede Rednic la el. Diogo mult mai bun.

    3
    5
  4. CAPUSA este un jucator bun , luptator, bataios dar se mai intampla sa mai si greseasca ,cine nu greseste, trebuie sa fie mai atent.

    2
    4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button