UTA Arad

Îl convinge Mutu pe Neluțu Varga să deschidă punga pentru Abeid în ultima zi de transferuri? „Dacă vrei ceva, plătești!”Ca și înainte de meciul cu Sepsi, din urmă cu două săptămâni, UTA s-a antrenat pe noul gazon de pe arena „Francisc Neuman” în vederea duelului de luni, ora 17, cu FC Botoșani. La capătul acestuia, Mircea Rednic s-a oprit asupra celor 22 de jucători care vor fi trecuți pe foaie mâine, fără – însă – a avea de unde tăia mare lucru.

Cinci sunt fotbaliștii care nu au prins lotul pe mâine. Claudiu Micovschi e suspendat, Reagy Ofosu a acuzat o problemă medicală în aceată săptămână, iar Herald Marku a și fost scos de pe lista LPF și pus demult în gardă să-și găsească altă echipă. Raul Stanciu e plecat la lotul naționat U17, iar Lungu-Bocean ia loc în tribună ca al treilea portar din lot. Absenți la Cluj, Stahl, Pedro și Cooper sunt la dispoziția staffului tehnic al arădenilor.

Dar, în calcule va fi luat după mult timp și Aly Abeid, însă șansele ca acesta să pornească titular sunt aproape nule. Internaționalul din Mauritania a revenit de miercuri la Arad după aventura (nereușită din punct de vedere individual) la Cupa Africii și încearcă să se reconecteze la realitatea echipei de club. Și asta în condițiile în care și-a decis viitorul începând cu data de 1 iulie, adică va deveni jucătorul celor de la CFR Cluj.

Până acum, „oficialii” din Gruia au susținut sus și tare că nu vor grăbi sosirea fundașului stânga de 26 de ani, însă Adi Mutu are o altă optică. Aseară, contra Rapidului, „Briliantul” l-a improvizat pe Manea fundaș stânga și asta pentru că Mamic nu-i dă nicio garanție. Și, până mâine la seară, când se încheie perioada de transferuri în România, nu e exclus ca Neluțu Varga să-și deschidă punga pentru a-l avea pe Abeid încă din această iarnă. În condițiile în care croatul Mamic nu mai poate juca la o a treia echipă în acest sezon, UTA se așteaptă doar la cash pentru a-i da drumul lui Abeid.

Însuși Mircea Rednic a lăsat o portiță deschisă pentru o eventuală tranzacție și, din câte se pare, are și pregătit un transfer pe poziția pe care, eventual, o va lăsa liberă Abeid.  „A vorbit cu Aly, mi-a plăcut reacția lui, v-am zis că eu am o relație bună cu el. Mi-a și zis: <<Coach, eu sunt profesionist, dacă cluburile se înțeleg, se aranjează, treaba lor. Eu sunt aici, vreau să joc!>>, iar el a insistat să fie în lot. Eu vă spun că putem să ne bazam și poate chiar să fie de ajutor pentru noi, căci știe ce înseamnă un loc bun în clasament pentru noi. Dar, dacă vrei un jucător și nu vrei să dai ceva bani pe el, nu mi se pare corect. Când vrei un jucător… Ca și în viață. Dacă vrei ceva și ai bani, ei chiar au bani, plătești! Dacă nu, Aly va rămâne aici și echipa noastră va fi mult mai puternică”, a declarat Mircea Rednic la conferința de presă de ieri.

Cel mai probabil, titular pe banda stângă a defensivei va fi și mâine, cu Botoșaniul, Diogo Rodrigues, care a și marcat din această postură primul său gol în SuperLigă, în succescul cu 2-1 în fața lui Sepsi.2 comentarii

  1. E puțin puțin probabil. Chiar MUTU, e adus pentru o ediție viitoare. La CFR, nu lipsește doar un ABEID. Au gauri în toate compartimentele. Bani lichizi pentru rezolvări pompieristice au cam dispărut și la ei. Pe ABEID l-au rezolvat Apoi Varga nu prea ar vrea sa înceapă o sarabanda de jucători doar pentru experimentele lui MUTU. Au o strategie de achiziții neforțate. Mamic, asta e mai slab ca Dumitrașcu ! CFR, optează pe o,, peticire ” de moment cu finalitatea aducerii, ca în alte dați, de minim doua nume grele de afara. Nu stau ei în BIRLIGEA. Ma uit și la OTELE. Și el parca așteaptă cele doua nume. UTA, pierde printr-un regulament care fie fățiș fie pe alte cai, trebuie ocolit legal pe viitor.

    10
    4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button