UTA Arad

Nigerianul Imoh Ezekiel este atacantul cu care Rednic a mai lucrat la Standard și e dorit de UTA, francezul Khasa nu a primit „verde” din partea medicilor!







Dacă Aly Abeid nu pleacă încă din această iarnă la CFR Cluj, Mircea Rednic și-ar mai dori la UTA doar jucători ofensivi. În primul rând este vorba despre un atacant și, din câte se pare, el a fost identificat.


La conferința de presă ce a precedat partida cu FC Botoșani, de luni, antrenorul „roș-albilor” a declarat: „Ne interesează doar jucători liberi. De exemplu, îmi doresc un jucător cu care eu am lucrat, doar că avem probleme cu viza. Dar, sper ca în scurt timp să se rezolve, a jucat în prima ligă și ca CV e top, e liniștit, e conectat”. Fotbalistul la care se referă Rednic se numește Imoh Ezekiel, are 30 de ani și este nigerian.

Imoh Ezekiel a explodat sub ochii lui Rednic la Standard Liege

Crescut de formația 36 Lions, din țara natală, s-a transferat în ianuarie 2012 la Standard Liege, unde a și lucrat cu Mircea Rednic și a avut cifre foarte bune, 32 de goluri în 89 de partide în toate competițiile. În vara lui 2014, a fost achiziționat de formația qatareză Al-Arabi cu 8 milioane de euro, însă după doar șase luni a revenit în Belgia, fiind împrumutat mai întâi la Standard, iar apoi la marea rivală Anderlecht.

În 2017 a revenit definitiv în Europa și a semnat cu turcii de la Konyaspor, trecând apoi în Spania, la Las Palmas, pentru care a strâns 10 meciuri în La Liga. În 2018 a revenit în Belgia, la Kortrijk, unde a petrecut două sezoane, iar în 2020 a semnat cu Al Jazira, din Emiratele Arabe Unite.

După o aventură la Al Dhafra (tot în EAU), a rămas fără echipă în octombrie 2022, iar după mai mult de un an a semnat cu Lalitpur City, formație din Nepal Super League. Ezekiel a fost golgheterul ediției 2023, care s-a desfășurat în perioada 24 noiembrie – 30 decembrie, cu șase reușite în 11 partide, iar echipa sa a cucerit titlul de campioană. Nigerianul a înscris o „dublă” în finala campionatului, care a fost urmărită din tribune de aproximativ 15000 de spectatori. Atacantul nigerian are 1,78 metri și e cotat acum la 200 de mii de euro, în condițiile în care în vara lui 2015 valora tot conform transfermarkt 6 milioane de euro.

Jared Khasa s-a antrenat cu UTA, dar nu dă garanții din punct de vedere medical

Dar, arădenii au avut în această săptămână în curte un alt atacant cu un CV bun. Francezul Jared Khasa (26 de ani) s-a antrenat cu UTA, însă stafful medical nu și-a dat acordul pentru transferul său dat fiind istoricul accidentărilor sale din ultima perioadă.

Khasa e de meserie mijlocaș dreapta, are 1,89 metri și s-a despărțit în această iarnă de formația israeliană Maccabi Petah Tikva. Cea mai mare parte a carierei a petrecut-o în Elveția, la Sion și Fribourg, dar a mai jucat și în Franța, la Pau FC și în Cipru, la AEL Limassol. Are trei goluri și 5 assist-uri în 45 de partide jucate în prima ligă elvețiană, iar în actuala stagiune a jucat de doar patru ori în primul eșalon din Israel, fiind afectat de o accidentare la tendon. E cotat la 350 de mii de euro.

5 comentarii

  1. Cica Rares Pop la Rapid, din vara, asa zice Horia Ivanovici in mizer… pardon, emisiunea, sau ce-o fi, Fanatik, pe Youtube. H.I. sustine ca p
    artile s-au inteles, Rares a semnat deja, dar ramane pe loc pana la vara. A presupus si suma de transfer, in jur de 1 milion.

    1
    0
  2. Speram ca in intelegere sa intre si Micovschi,intr-un fel sau altul,pentru ca este cam putin 900.000,pentru un tanar de mare perspectiva,cu stagii constante la nationale,de la 1.700.000..
    Sa avem in vedere si faptul ca din sezonul viitor va fi obligatoriu 5,apoi 6 romani in echipa de pe teren.

    3
    6
  3. Nu e obligatoriu 5 romani în teren doar ca nu mai primesc suta de mii de euro de la federație nu cred ca stă Sucu în suta aia de mii.

    5
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button