UTA Arad

Rednic, despre acuzațiile unei înțelegeri cu Botoșaniul: „Nici vorbă de așa ceva, nu e ușor să-ți plece 20 de jucători și să-ți vină alții 20”





Au existat suporteri ai UTA-ei care au crezut că echipa favorită nu și-a apărat tocmai corect șansele cu FC Botoșani, în virtutea faptului că Valeriu Iftime (patronul moldovenilor) e implicat în retehnologizarea CET Hidrocarburi Arad. Până la urmă, golul lui Ariel Lopez a stins curentul, căci rezultatul de 2-2 nu le convine deloc adversarilor, care împart ultima poziție în clasament cu Dinamo.


Astăzi, la conferința de presă de dinaintea partidei de sâmbătă, cu FC Voluntari, Mircea Rednic a fost rugat să comenteze aceste bănuieli, mai ales că unii dintre jucătorii săi au fost acuzați direct. „Puriul” crede că echipa sa trece printr-un proces normal de omogenizare, iar când jucătorii săi mai greșesc și în zone periculoase ale terenului, rezultatele nu sunt întotdeauna cele așteptate de suporteri. „Nu pot să comentez, mai ales că mă cunoașteți pe mine, nu există așa ceva. Și sunt jucători noi, sunt doar șase jucători care au rămas din lotul trecut, nu e ușor. Și eu zic că – totuși – lucrurile sunt pe plus. Nu e ușor să-ți plece 20 de jucători și să-ți vină alții 20 și să încerci să formezi o echipă. Și ca puncte suntem mult mai bine față de anul trecut, când s-a terminat sezonul regular regulat cu 27. Acum avem deja 31 și mai sunt cinci meciuri. Bine, asta nu trebuie să ne mulțumească. În discursul meu în fața jucătorilor vreau să-i mobilizez, să-i fac să-și dorească mai mult, așa trebuie să fie viața. Dacă îți propui puțin, puțin realizezi. Dacă tot îți propui să scapi de retrogradare, te vei bate acolo și te salvezi în ultima clipă la meciuri de baraj. Și suntem realiști, am bătut echipele din fața noastră, pe Spesi, pe Sibiu, pe U. Cluj și atunci de ce să nu? Nu e numai de visat, adică să ne propunem mai mult. Ok, obiectivul clubului a fost clar când am preluat eu și când am rămas la echipă anul acesta, să ne salvăm. Și acum avem trei puncte față de locul 6, șase puncte față de locul 5, sunt șanse, de ce să nu credem în noi?”, a fost întrebarea retorică a antrenorului utist.

Mircea Rednic a dat exemplul albanezului Marku la capitolul jucători care-și doresc puțin de la cariera lor. „Și la fel le-am spus și jucătorilor și de aia sunt un pic supărat că sunt mulți care sunt bucuroși că au prins un contract aici și dau exemplu – și îmi pare rău – al lui Marku. El m-a dezamăgit foarte mult, am zis că e un tip de caracter, i-am oferit contractul la zi, inclusiv februarie, care nici nu e terminat și el nu a participat mai deloc și avea ofertă pe aceiași bani. Ok, era din liga a doua, dar mergea și juca. Până la urmă, asta e plăcerea unui jucător sau plăcerea unui antrenor. Și eu pot să stau liniștit acasă, am tot ce îmi trebuie. Sau să mă duc la emisiuni și să fac și eu pe specialistul, că am ceva în spate ca să fac pe specialistul, dar e plăcerea asta de a antrena și plăcerea de a juca și nu o văd la unii. Și asta le-aș fi spus și eu, trebuie să fie o rampă de lansare pentru voi, UTA. Sunt condiții, atmosferă foarte bună, oraș de fotbal, toată lumea trăiește din fotbal, e o șansă pentru ei și trebuie să profite”, consideră Mircea Rednic.

6 comentarii

  1. Sunt putini suporteri care din prea multe așteptări trec în tabăra unor scenarii de factura trădătoare, conspirații. Și noi vedem ca echipa întra în,, smoking” și termina în,, pufoaica siberiana „. De aici, pentru cunoscători, formula de sfârșit, e mai interesanta ca cea de început. La Iacob întra și goluri care par… parabile. Concentrarea lui la joc are nerv, și participare , și ii joaca feste. Kucher e calm , mai înalt , dar greșește cu perdea. Amândoi se completează și pun osul la puncte. Cu Marku, aveam și eu speranțe. Explicația ar fi numai una. Rednic nu-i acorda șanse încă de la antrenamente. Se știe ca în săptămâna pregătitoare, antrenorul se uita la cifre, dar și la amănunte. MARKU, ca la un Eurovision, nu a întrunit nici un sufragiu. Trebuie eliberat spre binele ambelor părți.

    15
    2
  2. Suporter Club UTA, trebuie sa-si faca de urgenta curatenie in propria galerie. Cei care injura, ameninta jucatorii, antrenorii si personalul clubului trebuie identificati, amendati penal, suspendati temporar (asta ca o a doua sansa de a mai calca pe un stadion vreodata) si in final eliminat accesul pe viata ai acestor indivizi din stadioanele de fotbal si sport in general.

    Si asta nu numai in Arad ci si in intreaga tara, la toate competitiile sportive indiferent de nivelul competitional.

    Absolut toti huliganii trebuie tinuti STRICT in afara stadioanelor de sport !

    29
    6
  3. Acelasi om care le stie pe toate! Imnul UT-ei nu -l poate invata ARE MEMORIE FOARTE SCURTA,ca nu SPUN CA NU are nici farmec DAR NICI SPIRIT IN GENUL UTA ! ,ASTA E CAINE SI DINCOLO DE MOARTE DAR E UN CAINE MAINANEZ!!!!

    0
    16
  4. Prea multă scenarită! Blat cu Botoșaniul! Iacob a așteptat Rapidu de …. București! Covidu plouâ din …. avioane! Dacă Iacob e afectat de intervenția unor suporteri, are opțiunea transferului la echipe cu fani mai liniștiți! Dar să nu exagerăm! Iacob e un portar bun, e căpitanul UTA-ei, are contract bun cu noi ….. ! Da, are și zile proaste, este mic de înălțime, are probleme medicale uneori …. dar e dincolo de orice îndoială! Suporterii!? Merită …… campionatul …., merită, …. faceți loc, faceți loc, UTA e pe primul loc! E pasiune și dăruire pură, necondiționată și …. irațională câteodată! Să nu facem din țânțar … armăsar!

    4
    2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button