Fotbal judeteanUTA Academie

Fotbaliștii de 15, 16 ani ai UTA-ei au bătut fără probleme Zăbraniul, în amical





Echipa Under 16 a UTA-ei are un viitor frumos, învingând la scor de neprezentare Zăbraniul, o formație de seniori, din Liga a 4-a. Vorbim despre jucători de 15-16 ani care au trecut de jucători mult mai experimentați, unii dintre ei cu meciuri la Liga 3, dar care încă au carențe clare la capitolul pregătire fizică.

Chiar dacă a avut ocaziile sale, prin Ghergar, Dancă și Zubașcu, Victoria Zăbrani a fost depășită destul de clar și în intensitate de joc, traseeși realizărir de puștii lui Sandu Gaica, Radu Mărginean și Adi Ungur. Scorul pauzei a fost fixat de Robert Baba, care l-a bătut pe Brutyo cu un șut plasat din interiorul suprafeței de pedeapsă. Tot Baba a majorat scorul după un contraatac purtat de pe zonă centrală la mijlocul reprizei secunde, iar în final David Cismaș a apărut în 6 metri pentru a relua puternic, în plasă, o centrare din stânga. 3-0, rezultat final.

 

La fel de adevărat este că unii jucători, precum Bărbat sau Țăroi mai participa la amicalele echipelor de juniori mai mari și se „La aceste jocuri să-i obișnuim pe băieți cu puterea și viteza jocului. Sezonul îl începem peste zece zile, este vorba de Cupa României unde avem două meciuri și sperăm să mergem mai departe pentru că suntem pe primul loc, urmând să vedem ce se întâmplă și în campionat. Suntem în play-off și avem meciuri bune cu Universitatea Cluj, Viitorul Cluj, Universitatea Craiova chiar și Poli Timișoara. Deci suntem cinci echipe bune care ne confruntăm. În campionatul regulat am avut meciuri mai accesibile, dar în play-off avem încă patru adversare sau chiar cinci, cu Craiova lui Mititelu, tari. Sunt echipe care au copii talentați, au un joc bun, chiar la meciul cu U. Cluj a fost tot stafful de la prima echipă. Obiectivul nostru este să creștem copii cât mai mulți pentru prima echipă, nu neapărat rezultatele. Iar dacă pe fondul unui joc bun și pe valoarea lor individuală și colectivă vin și rezultatele este foarte bine, însă primordial pentru noi este creșterea jucătorului pentru prima echipă”, a spus la finalul jocului amical cu Zăbraniul Sandu Gaica.

 

În tabăra zăbrăneană rezultatul a nemulțumit. O parte dintre jucători nu s-au ridicat la pretențiile impuse de către Leontin Pința. „Suntem la al doilea joc de pregătire, în prima parte și cam 20 de minute din a doua am reușit să stăm aproape de niște copii care au calitate și care au fost preocupați de joc. Diferența de pregătire a ieșit clar a ieșit la rampă între noi și copiii de la UTA. Despre jocul de azi, m-au mulțumit unii jucători, iar ceilalți care nu vor dovedi că pot juca, vor pleca. Nu putem să ținem 20 numai ca să fim la număr la terenul din Zăbrani, după jocurile ce urmează vom trage linia. Să nu uităm că suntem la doar două săptămâni de pregătire în comparație cu alte echipe și suntem în proces de alcătuire a unei noi echipe, prin apariția a 4 jucători în primul 11. Sunt lucruri care se schimbă, plus juniorii, care trebuie să facă și ei diferenţa”, a spus și Pința la finalul întâlniri.

Formații:

UTA U16: Cutean (Cioara) – Glevan (Bokse),  Ancateu, Ene (Mercea), Berar (Valean) – Corchiș (Ronai), Bărbat – Leca (Cismaș), Iancu (Burca), Țăroi (Tolcea) – Baba (Cărlan).

Victoria Zăbrani (prima repriză): Brutyo – Costea, Vizitiu, Turc, Benescu – Godoci, Gîlcă, Cleuța, Zubașcu – Ghergar, Dancă.

Victoria Zăbrani (a doua repriză): Brutyo – Țuța, Suătean, Fărău, Turc – Maxim, Moldovan – Păulescu, Hodan, Varga – Goia.

Arbitri: Florin Vesa – Cristian Sfârâilă, Alexandru Moldoveanu.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button